Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 5 Temmuz - Bulutsuzluk Konseri- AKP'ye Karşı Gençlik Kampı  (Okunma Sayısı 1228 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nirvana
B.Ö Üye **
**

« : 12 Haziran 2008 13:04:55 »

Yurtsever Cephe ve TKP'li Öğrencilerin Düzenlemiş Olduğu AKP'ye Karşı Gençlik Kampı'nın Son Günü Bulutsuzluk Özlemi Konser Verecektir...

Açıklama :

Neden Gençlik Kampı?
Ülkemiz gençliğinin önemli sorunları olduğunu düşünüyoruz. Ve bu sorunların tek bir özneyi işaret ettiğini düşünüyoruz.

Amerikancılık; Ne yazık ki son sözü ABnin söylediği, son kararı ABDnin verdiği bir ülkeyiz. Gerek iktisadi gerekse siyasi açıdan emperyalist odaklara bağımlı bir haldeyiz. Ve ne yazık ki bu tablo bizlere olması gereken buymuş gibi gösteriliyor. Emperyalistlerin onca işgali demokrasi kisvesine sokuluyor, işgale ortak olan askerlerimiz ise barış gücü oluveriyor. Bağımsızlık söylemi küreselleşme masallarıyla bastırılmaya çalışılıyor. Biz gençlere ise yurtdışına kapağı atıp kurtulmamız öneriliyor.

Karanlık; Her gün gazetelerde yeni bir tartışmaya tanık oluyoruz. Bir gün türban takma şekillerini, diğer gün Tekbir Giyimin sahibinin kaç eşi olduğunu, Biyoloji dersinde izletilen Azrail filmini, hane başına düşen çocuk sayısının kaç olması gerektiğini, mahkemeler yerine ulemaya danışmak gerektiğini tartışıyoruz. Laiklik kavramı emperyalistlerin de katkısıyla AKP tarafından tartışmaya açılmış durumda. Aydınlanmacılık sorgulanır hale getiriliyor; onun yerine bilinemezci, değiştirilmez, itaati emreden bir dünya görüşü yerleştirilmeye çalışılıyor.

Piyasacılık; Artık üniversitesi olmayan il kalmadı. Bu demek oluyor ki, diplomalı işsizler yerelleşecek. Artık her ilin yerli diplomalı işsizi olacak. İstihdam olanakları artacağı yerde kapatılan fabrikalar, özelleştirmeler nedeniyle işinden olan işçiler, kotalar nedeniyle felç edilmiş tarımımız yüzünden iş olanakları giderek daralıyor. Devlet ekonomiyi özel şirketlere ihale ettikçe iş aslanın ağzına düşüyor ve piyasa denen bu aslan, iliğine kadar sömüreceği gençleri bekliyor. Piyasacılık işsizlik derdinden ibaret de değil, tüm sektörlerde hızla yürüyen özelleştirmeler yüzünden eğitim ve sağlık gibi temel hizmetler parası olmayan için bir lüks ihtiyaç haline geliyor. Bize de parası olmadığı için hastane hastane gezerken yolda ölenlerin haberlerini okumak düşüyor.

Sadece baş harflerinin bile çok şey anlattığı bu sorunlar gözümüzü korkutmuyor. Çünkü üstesinden gelecek kararlılığa ve enerjiye sahibiz. Şimdi bu mücadelede enerjimizi artırmak, umudumuzu paylaşmak için kampa giriyoruz. Korkacak ve sinecek olan birileri varsa onlar bu ülkenin gençliği olamaz, asıl A-K-P ciler korksun. Kampımız hepimize Ayı da, Kyi de, Pyi de yenecek gücü ve azmi sağlayacaktır. Büyük maçtan önce haydi gençlik, kampa!!!

NASIL BİR KAMP?
Kampı gerek siyasal açıdan gerekse de kültürel ve sanatsal olarak dolu dolu geçirmek üzere planladık. Ancak asıl amacımız katılan herkesin bu programın birebir parçası olması. Bu nedenle siyasi tartışmalar ve atölyeler tüm katılımcıların izlemesine ve yazılı-sözlü katılımına açık olacak.

Kamp süresince siyasi tartışmalar yapıp tebliğler hazırlayacağız. Gençliğin sorunları, iç ve dış politika, sanatın toplumsal ve sınıfsal rolü, kültürel yozlaşma ve daha birçok konuda yapacağımız toplantılar, aklımızı ortaklaştırmamıza ve neye karşı, nasıl mücadele edeceğimize karar vermemize yarayacak.

Bu yıl, spor faaliyetlerini başbakanın özlü sözüne itafen Ayak Takımı başlığında yürütmeye karar verdik. Futbol, voleybol, basketbol vs. yeter ki Ayak Takımınızı kurup gelin. Kısacası Ayak Takımı bu kampta iyi bir hazırık evresi geçirecek.

Üç gün boyunca geceleri konserler ve film gösterimleri olacak. Tiyatro toplulukları oyunlarını sergileyecekler. Sinema, tiyatro, müzik, karikatür, plastik sanatlar, edebiyat ve bilim gibi konularda alanında yetkin isimlerle atölye çalışmaları yapacağız.

Kısacası A-K-Pyi yenmek için düzenlediğimiz hazırlık kampımızda düşünüp tartışırken hem üreteceğiz hem de eğleneceğiz.

NELER GEREKLİ? NASIL GİDİLİR?
Her şeyden önce daha kalabalık olmamız önemli dolayısıyla sen de A-K-Pden şikayetçiysen ve arkadaşlar arasında ah vah etmekten bıktıysan bu kampa tüm arkadaşlarını toplayıp gelmelisin. Gelirken alman gerekenler çadırın, uyku tulumun (belki battaniyen) bir de sabah ve akşam yemeklerini karşılayacak olan kampa katılım ücretin, yani 30 YTL.

Kamp alanına İstanbulun farklı noktalarından ücretsiz servis imkânı sağlanacak. Ayrıca Taksim Meydanından sık aralıklarla kalkan 42T numaralı otobüse binebilirsin. Kampımız günlük girişlere de açık olacak.

Detaylı Bilgi : www.genclikkampi2008.org

-----Gelişim Evrem-----

SeSSiZLiGiNuGuLTuSu
_Nirvana_
ahmet
sperm
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2008 19:16:13 »

Sizleri hiçbir zaman anlayamayacağım..

30 YTL Nedir?
Nirvana
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #2 : 12 Haziran 2008 22:02:22 »

30 YTL Nedir?

Anlayabileceğinide zannetmiyorum...
TKP arkadasında patronların olduğu bir parti değil ve yiyecek, içecek vb. parasını karşılamak için bu miktar alınıyor...

-----Gelişim Evrem-----

SeSSiZLiGiNuGuLTuSu
_Nirvana_
ahmet
sperm
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« Yanıtla #3 : 12 Haziran 2008 22:08:42 »

Anlayabileceğimi zannetmediğini anlıyorum.

Tartışmak istemiyorum ama ne sitenizde bir açıklama var ne de senin açıklaman olan "yiyecek, içecek" parası beni tatmin etmiyor. Kendi aranızda bir eğlence düzenlemiyorsanız Kişi başına 30 YTL'lik masrafı açıklamanız şart

Eğer  partideki herkes böyle yapıyorsa, yeni kişilerin ufuklarını açmak için değil, kendi aranızda tartışmak için bu  etkinliği yapıyorsunuz
Nirvana
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #4 : 12 Haziran 2008 22:16:32 »

Kamp sadece tkp'li yada yurtsever cepheli kişiler için yapılmıyor... AKP'ye, AKP'nin Amerikancılığına,Karanlıkçılığına ve Piyasacılığına Karşı Olan Herkes İçin Yapılıyor... 2 Marttaki gibi AKP'ye gerçekten bir dur diyenin olduğu, 1 Mayıs'ta Taksim'e en iyi şekilde örgütlülüğünü taşıyan bir parti yada örgüte zaten böyle organizasyonlarla para toplamak yakışmaz ve saçma olur... Belki ideojik yada pratik olarak sana yakın olmayabilir ama sanki çelişkiler varmış gibi "çok biliyorum bu nedir usta?" tarzında yaklaşmakta yakışmıyor... Evet Türkiye Komünist Partisi'nin kamp masraflarını karşılacayak bütçesi olmayabilir. Ama en iyi şekilde bu ülkenin aydın,sanatçı kişilerini orada olacak kişilerle buluşturma gibi güzel bir yanıda var...

Birde o kadar biliyorsun yaa... BarışaRock'taki bileti olmayanların girebilmesi için neden BirGün alması gerekiyor... Onuda açıklayıversene beee... Hee Ne olur açıkla

-----Gelişim Evrem-----

SeSSiZLiGiNuGuLTuSu
_Nirvana_
ahmet
sperm
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« Yanıtla #5 : 12 Haziran 2008 22:18:47 »

Ben TKP'yi severim. Ama bazen içindeki heyecanlı gençler böyle saygısız cevaplar verdiği için tartışmaya girmem...
Nirvana
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #6 : 12 Haziran 2008 22:20:18 »

30 YTL Nedir?

Çok Saygılıııı

Özür Diliyorum.... Kişiliğim Adına

-----Gelişim Evrem-----

SeSSiZLiGiNuGuLTuSu
_Nirvana_
ahmet
sperm
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #7 : 13 Haziran 2008 15:15:27 »

30 ytl de çok fazla yahu?
Katılacak insanlar kendi ihtiyaçlarını kendisi getirsin sonra kamp alanının kirası olarak katılanlardan cüzzi bir miktar ücret alınsın olsun bitsin zaten barışarock festivalinin olduğu yerde yapılıyormuş...
birde Nirvana 30 ytl yi meşrulaştırabilmek adına neden Barışarock festivaline atladın anlamadım...Yani bir birgün gazetesi ve 30 ytl bence çok farklı şeyler....

Neyse umarım güzel bir festival olur.... Göz kırpan

dostlukla....

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« Yanıtla #8 : 13 Haziran 2008 17:25:30 »

msn'imde başka tkp'liler burayı okuyup bana laf atıyor şimdi de Gülümseme. Çocukca savunma yapacaklar bu mesaja cevap yazıp kendilerini küçük düşürmesinler

Birkaç laf daha edeceğim. Barışarock 30 YTL olsa bir kişi çıkıp laf etmeye hakkı yoktur ama Bir Siyasi parti  gençlik festivali düzenliyorsa desteklediği fikirlerle çelişerek  parası olan gelsin diyorsa benm burada söz hakkım vardır. Kimse kusura bakmasın

Ben tahmin ettiğinizden çok daha fazla bu işlerin içinde oldum. Orada olabilecek tüm masrafları aşağı yukarı biliyorum. Oradaki sanatçılar, yazarlar, aydınlar para almıyorsa, Mehmet Akif Ersoy parkında yapılıyorsa ve masrafların düzeyini kişi başına 30 YTL'lik olarak belirliyorsanız  bu işi bir daha gözden geçirin. Ben kimseyi rantçılıkla suçlamıyorum. Özensizlikle suçluyorum

İşin öbür yanına bakarsak. Bu gençlik festivali neden düzenleniyor? Özellikle görüşlerini günümüz gençlerine siyasi görüşlerini kabul ettirmeye çalışması gereken parti neden gençlik festivalini ücretli yapıyor? ""Biz kendi aramızda festival yapıyoruz hacı.. Dışardakiler önemli değil"  mantığıyla yapmak size ne kazandıracak? Peki şu işi ücretsiz ya da düşük bir ücretle yapılsa dışarıdan TKP'ye sempati duyan ama ne yazık ki malum şartlardan uzak duran(ki bu sayı hiç de azınsanacak seviyede değildir.) gençlere yönelik bir çalışma yapsanız fena olmaz mı?

Son olarak BarışaRock'a atılan lafa değineyeyim. Barışarock aktivistleri bu işi Birgün gazetesinin ya da Cumhuriyet gazetesinin satışı artsın diye yapmamıştır. Hedef kitleye davetiyeyi ulaştırmanın en kolay yolu bu olduğu için yapmıştır..

Lütfen bir kıyaslama içine gidecekseniz araştırıp konuşalım. Yine eğer terbiyesizce cevap verilecekse, msn'den gelip seviyesizce laf sokucaklarsa, boşuna uğraşmasınlar, buraya da cevap yazmasınlar.

Bu yazı genel bir yazıdır. kimse hedef alınmamıştır
Nirvana
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #9 : 13 Haziran 2008 22:11:39 »

Açıkcası tartışılacak bir yanı yok konunun ama siyasi bir öge olarak yerini almış ve bu ülkede bazı şeylere dur diyebilen, bir şeyler dönerken kardeşim siz bu konu hakkında ne diyorsunuz diye sorulan bir partinin 30 ytl'yi bu şekilde cebe atacağını kimse söyleyemez yada düşünemez bile... para için yapıyor olsa kalkıpta böyle bir şey organize etmez... evet 30 ytl fazla olabilir ama şuanda almış başını giden akp'nin politikalarına karşı güzel bir ideolojik yada benzeri bir eğitim için bunun değeceğine inanıyorum...

lafı uzatmayalım...

akp'ye karşı önce 15 haziran'da kartal iskelesinde daha sonra 16 haziran'da genel greve ve sonra pahalı ama yinede gençlik kampına...

türkiyede sol kendini kanıtlıyor ve kol kola girmenin zamanıdır... ücretleri kafaya takmamak lazım Gülümseme

sevgilerr

-----Gelişim Evrem-----

SeSSiZLiGiNuGuLTuSu
_Nirvana_
ahmet
sperm
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #10 : 13 Haziran 2008 23:41:03 »

Şimdi Nirvana sana bir kaç sorum olacak tabi cevaplamak senin inisiyatifine kalmış....
1-Ortada bir şeyler dönerken sizlere ne düşünüyorsunuz diye sorulması neyin göstergesidir?Yani bu durumdan ne anlem çıkarıyorsunuz
2-Şayet bahsettiğiniz(ne düşünüyorsunuz diye sorulması) 32, Güne katılıp Türban hakkındaki polemiklerde söz alıp Komünizmden uzak revizyonist bir anlayış sergileyen Tkp  gençliğimi solu yansıtıyor
3-Eğer amaç örgütlenmek ise bu örgütlenme tüm halkı kapsayabilmelidir.Yani bugün asgari ücretle geçinen bir ailenin çocuğu bu gibi şeylere ilgi duyuyor fakat dayatılan bu ücretten dolayı kendini soldan soyutluyorsa şunu kendimize sormalıyız.TKP nasıl bir örgütlenme yolu seçmiş kendisine?
4-Bundan bir kaç yıl önce 1 Mayıs Mitinginde kendini sol örgüt ve partilerden soyutlayarak Kartalda kutlama kararı alan TKP ne olduda 180 derecelik bir dönüşüm sergiledi.?
5-Ücretleri nasıl kafaya takmayalım yahu....Gençlerin cebindeki 5 kuruşamı göz koydu Beyoğlunda en güzel yerde parti binası olan TKP?

Senden gelecek cevaplara göre soruların devamını getiririm....

dostlukla....

Nirvana
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #11 : 14 Haziran 2008 21:58:43 »

1.
2.
3.
4.
5.

Tek cevap : Parası olmayan gelemez demiyoruz... Gerekli İletişim bilgileriyle irtibata geçen kişi ücreti ödeyemeceğini belirtirse elbette geri çevrilmez... Komün bir toplum diyoruz...

-----Gelişim Evrem-----

SeSSiZLiGiNuGuLTuSu
_Nirvana_
ahmet
sperm
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #12 : 14 Haziran 2008 22:43:00 »

Nirvana birşeyleri savunmaya geçmeden önce ciddi anlamda birşeyleri iyi kombine etmeliyiz beynimizde.Çünkü diğer türlü söylenenler muğlak içi boş sadece birrer özenti yığını halini alır.
Yanlış anlama amacım tkp yi yerden yere vurmak değildir veya tkp üzerinden nemalanmaya çalışmakda değildir.Tek istediğim savunduğun şeyi ciddi anlamda iyi bilmelisin zira bu şekilde farklı anlamlar yüklü olan sorulara kendince tek cevap diye bir mesaj yazman pek mantıksız.Tıpkı içerisinde geçen komünizm kelimesine tutulan bilinçsiz insanlar gibi olur bu durum...
Ayrıca şayet durumu olmayan içeriye ücretsiz girebilecek ee o zaman neden 30 ytl ücret dayatıyorsunuz?

dostlukla....

commandante
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #13 : 16 Haziran 2008 19:18:07 »

30 ytl gerçekten çok bu gençlik kampı parti içi kaynaşma ve partiye katkı için yapılmıştır heralde fazla uzatmanın anlamı yok diye düşünüyorum
puratu
Global Moderator
B.Ö Üye *****

« Yanıtla #14 : 27 Haziran 2008 21:11:06 »

yeni türkü'de sahne alacakmış

saygıyla..

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: