Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: din ve blim  (Okunma Sayısı 2255 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #15 : 07 Ekim 2006 23:10:34 »

Bediuzzaman ın  “Aklın nuru medeniyetin fenleridir, vicdanın ışıgı din ilimleridir, ikisinin uyusmasıyla hakikat ortaya çıkar ayrıldıkları vakit birinden taassup digerinden hile ve suphe doğar” (Münazarat, s. 127) sözünde açıkça ifade edildiği gibi din adına bilimi reddetmek hiç de uygun değildir.

cünku islam dunya gorusunun temeli imandır ve bılgısız ıman kuranda da ıstenmez yukardakı bedıuzzaman  sozuyle acıklama yapılmıstır.....insanı dıger canlılardan ayıran ozellık ıman ve ahlaktır....ahlak medenıyetlerın teknıgıdır ahlaksız medenıyet  mumkunmudur ..(hayır) ahlakı be dını hıce sayan  bir anlayış elinde bilim büyük felaket ve kötülüklere sebep dogurabılır....nukler savaslar global ısınba cevre kırlılıgı vs gıbı yanı asrın felaketlerı bunlar hep bılımın sayesınde olup bıtmektedır..bılım kendı kendıne sınırlanmamakta olup daha cokda kotu sonuclarda dogurabılır dın bılımın sınırları cızmelı ve ona kılavuzluk etmelıdır...yani insanlara bilimi nasıl nerde ne sekılde kullanılacagını gostermektedır dının guzellıgı,bılımlın gelısmesını, dunya ve ınsanlar acısından daha yasanır bıle hale gelmesıdır.....

dının her zaman bıleme acık oldugunu gecmıs donemlerdekı dusunurlerden fılozoflardan gayet acık bır sekılde gostermektedır.....

sevgili prusias insani diğer canlılardan ayıran özellik akıldır....her seye imanı eklemeyin lütfen.....antalyada orman yanar türbeye 1,5 metre kala yangın durur manşet yapılır turbenin gizemi nedir...
bu tamamıyla bilgisizliktir doğmatik inançlara sarılmaktır...
dinin hiçe sayıldığı ülkelerde pekala bilim hiçte büyük felaketlere neden olmuyor....
örneğin dine sahipliğiyle bilinen abd nin uyguladığı politikalar ve bilimin verdiği doygunlukla dünyayı zaptetme arzusu...
diğer tarafta dini kabul görmeyen ülke küba....küba tsunami felaketine en fazla doktor ve tıbbi yardım yapan ülkedir...o dini en yüksek safada olan ülkelerin yaptıgı yardımın toplamı bile kübanın yaptıgı yardımla ancak eş değer seviyede olabilir.....

açıkcası dinin olduğu yerde bilim kullanılmıyor kullanılsa bile emperyalizm adına kullanıyor....tarih bunun örnekleriyle doludur prusias...

bir başka nokta dinin bilime sınır çizme noktası....din ne zaman varolmuşturki bilime sınır çizme gibi bir görevi üstlenmiştir senin tabirine göre?açıklarsan büyük fayda sağlamış olursun....yani bu misyonu ona yükledi....

hatırlatmakta fayda var diye görüyorum....konu din ve bilimdir...yani islam ve bilim değildir....bu noktanın ayrımını iyi yapalım...

DOSTLUKLA!!!
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2006 01:10:01 Gönderen: tsira » Logged

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
zeze
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #16 : 29 Ocak 2007 10:11:54 »

Konu din ve bilim;
  Bu konuyu ben başka yönden almak istiyorum birikimsiz bilgilerimle
Bakın dini savunanlar ve ya bilimi savunanlar şunu unutuyor ki bu kelimenin altını çizmek istiyorum, her ikisini savunanlar şablonlu ve öğretilen veya hu öğretildiği kelimeleri savunan yani bir replik te söylerek içini rahatlatmaktadır. (örnek verirsem(iyice anlaşılsın diye)ya şuna bak o öyle mi alaycı bir gülme hayır bu böyle).
           İnsanlar milyonlarca yıl ilahi bir güç aramış bizim bilmediğimiz ve sadece yazılan bir geçmişe nasıl inana biliyorsunuz ki ?bilim düne kadar Katolik kilesenin dünyanın merkezi saymıştır buna nasıl inan dıki…
  Bilim veya din ayni tohumun farklı dalları değilmidir.
Melek ve şeytan
Ateş ve su
Ölüm ve yaşam gibi…
             Ben bu konuyu kabullenmiş şablonlu yerine benim fikrim var diyerek başlanan cümlelere yer verilmesini tercih ederim kişiye değilde fikirlerine saygı duymam gerektiğinden..
                     Kısaca fikrimi söylemek istiyorum…
          Ben dinin bu kadar ucuz öğretilerden oluştuğuna inanmıyorum ve yaşamadığım bir zaman da tanrı uzak bir köşede onu bulmamızı beklediğini aslında şeytanın oyunlarına kanıp yaşamı ucuzlattığımıza inanıyorum burada bilim giriyor işte devreye sürekli değişen ve gelişen bilgiden yaralanılıp ışıkla ruhu ve dünyayı boyutlar arası nda geçişleri kolaylaştırmamız gerektiğini…birbirinden ayrılmaz parça olduğunu düşünüyorum…

Fikirlerinizi sunmanız dileğiyle…

istanbulda; kayboldu hayyam
tanrı eriyor,
zaman yıldızlı ela...
tüm denemeler
kekemelerimizden...
erdem23
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 29 Ocak 2007 14:06:24 »

kesinlikle kayılıyorum ya benim bi arkadaşım bu konularda ün yapmış birine mail yollamnış kim bilmiyorum cevap gelmiş işte arkadaş gayet tatmin oldu bense iyice garipsedim durumu adamın kuran değiştirildimi sorusuna cevabı allahın kuranı koruduğu ve bozulmasının imkansız olduğu şeklindeydi ne enteresanlıktır ki diğer kitaplarında yaratıcısı aynı allah olduğu halde onlar korunmamış bak şu allahın işine......

ayrıyeten dinin bilimi desteklediği hadislerle felan açıklanıyor fakat genelde bu hadislerde geçen bilim kavramıyla bizim bilim kavramımız pek tutmuyor galiba...

kesinlikle katılıyorum dinler oluştuğu dönem itibariyle o dönemin alt sınıflarının bilinçlenmesini,hak kazanımlarını,isyanlarını bastırmak için uydurulmuş safsatalardır. günümüzde de egemen sınıfın alt sınıflara uyguladığı yöntemdir...''HERŞEY ALLAHTAN''
sanada katılıyorumtam düşüncemi yansıtmışsın...
melek
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #18 : 28 Şubat 2007 21:31:27 »

bilim ve din arasındaki çatışma insanlık tarihi boyunca varolmuştur bir yandan dünyayı açıklamak için kendi zekasına güvenenler ve bunun üzerinden açıklama yapmaya çalışanlar diğer yandan insanötesi açıklamalara bel bağlayan kesimler ki bunlar insan aklının evreni ve onun yaratılışını çözecek durumda olmadığını düşünürler eh işleri de kendi taraflarından kolaylaştırırlar herşeyi tanrı yarattı kutsal kitaplarda yazıyor ötesini aramanın sonu da belli adres cehennem bu kadar yani! bilim alanındaki her ilerleme dini geriletir bi anlamda bilim-tanrı savaşıdır bu...materyalizm ve metafiziği yanyana koymak ne talihsiz bir düşüncedir öyle!dini eleştirirken insanlık tarihi boyunca nasıl bir uyuşturucu olarak kullanıldığını açıklayarak eleştirmek gerekiyor halkın zor yaşam koşullarında ki çaresizliği karşısında duyduğu belirsizlik ve güçsüzlük dine gidişini kolaylaştırır bi anlamda...dinin bilgisizliği ve güçsüzlüğü bilimin ışığıyla yenilir ancak...

martılar ki sokak çocuklarıdır denizin!
şahrajan
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #19 : 19 Mart 2007 02:24:06 »

din..ya herkes insanlığıyla yargılanıcak  olmalı..eğer bi yargılama varsa..neye inandığı neye bağlandığı değil nasıl yaşadığı yüreğiyle,, şeykati merhameti insanlığı olmadıktan sonra neye inandığının ben buna inanıyorum yada inanmıyorum diye belirtmenin ne anlamı var ki

yani konu din ve bilimdi ama inan falan gözüme çarpınca bunlar döküldü içimden
yasin b.ö
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #20 : 20 Eylül 2007 12:46:25 »

Din ve bilim tartışmasında herkes gibi bende kendi ideolojime göre yazacam.

Din ve bilim aynı şeylerden mi söz ediyor sorusu sorulmuştur hep ve bunun belli bir cevabı var.Din bilimi asla dışlamaz.Evrim teorisinde takılıp kalmışız ki lütfen iyi bilimciler söylesin din evrim terosininden başka hangi bilimsel araştırmayı kabul etmemiş.Her konuda din ve bilim anlaşmış,bilim araştırmış din kabul etmiş sadece evrim teorisinde mi bu sorun ortaya çıkmış.Yapmayın lütfen ya.Şu yanılgıya düşmeyelim evrim şu anda hala net ispatlanmamıştır.Ama şöyle bir gerçeği de inananların kabul etmesi gerekir.Evrim teorisindeki araştırmaların tümü yanlış değildir.Evrim teorisindeki araştırmaların bir kısmı tıpta örneğin kanser tedavilerinde kullanılmaktadır.Bu yüzden evrim teoridir.Evrenselleşememiştir.

Dinde bazı şeyler mutlaktır evet doğru çünkü unutmayalım ki dinde bir ideolojidir.Ben inanan biri olarak körü körüne inananlardan değilim.Araştırıyorum,okuyorum,sorguluyorum sorguladıkça daha çok çaresiz kalıp daha çok inanıyorum.Geçen aylarda materyalist bir arkadaşımla atomun parçaları olan protonun veya elektronun-belki her ikisi net hatılıyamıyorum-parçalandığını okuduk ve arkadaşım "Bunun sonu yok heralde inanasım geliyor" dedi.

Tek yaratıcı var neden birden fazla din var sorusuna şöyle bir cevabım var.İnsanlık sapıtınca ve bozulunca yeni bir din gelir.Örneğin hristiyanlığın son dönemlerine bakıyoruz.Kendi peygamberlerini bile öldürmeye kalkmışlardır.Hristiyanlığın o zaman ki toplumsal yapısı çürümeye yüz tutmuştur.Bu yüzden yeni bir din gelmiştir.

3 büyük kitap değişiyor Kuran-ı Kerim değişmiyor sözünede cevabım yukardakiyle aynıdır.Hristiyanlığın kitabı İncil saptırılmıştır.İnananlar için Hz. İsa tanrı katına çıkarıldıktan sonra incil yarışması açılmış ve yaklaşık 1000 tane yeni İncil yazılmıştır.O zaman ki din adamları içlerinden şu anki İncil'i seçmiştir.Zaten değiştirilmemiş İncil'le Kuran-ı Kerim özde de aynı şeyleri söyler.

Yalnız şu söze katılıyorum evet din başka amaçlar için kullanılıyor.Siyasetin içine dini,dinin içine siyaseti karıştıranlar ne yazık ki günümüzde olduğu gibi geçmişimizde de var.Dinin içine siyaset nasıl girmiştir,peygamberlikten sonraki halifelik saltanat haline gelmiştir ki ne kadar saçma.Siyasetin içine dini karıştıranlara bende karşıyım çünkü siyasetin temeli din değil ekonomidir.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: