Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bulutsuzluk Özlemi - Led Zeppelin.  (Okunma Sayısı 445 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nirvana
B.Ö Üye **
**

« : 12 Ocak 2008 22:41:50 »

Merhabalar Arkadaşlar.Bulutsuzluk Özlemi'ne Ekşi Sözlükte Yapılan Saçma Yorumlardan Sonra Boş Zamanlarımda Bu Konuyla Yada Konularla İlgili Araştırmalar Yapıyorum ve Sizle Paylaşıyorum.Şimdi Bir Benzerlik Yada Alıntı Gibi Bir Şey Buldum.

Bulutsuzluk Özlemi 20. Yıl Konser Kaydı Kaportacı(Yada Herhangi Bir Konser Kaydı Kaportacı Şarkısını)
Led Zeppelin Grubundan  Whole Lotta Love Şarkısını Dinleyiniz.

Bu Şarkıları Dinleyerek Bir Düşünün Olmadı Bir Kaç Kez Dinleyin.Çok Ciddiyim Bir Kaç Yeri Hatta Önemli Yerleri Benziyor.Bunlar Ne Solo Ne İntro Nede Olabilecek Durumlar Değil.

Amacım Bulutsuzluk Özlemi'ni Yada Led Zeppelin'i Kirletmek,Zedelemek Değildir.Sadece Bir Kaç Benzerlik Hakkında Bilginizin Olması

-----Gelişim Evrem-----

SeSSiZLiGiNuGuLTuSu
_Nirvana_
ahmet
sperm
ozgurlukdaha
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #1 : 22 Temmuz 2008 11:54:18 »

bulutsuzluk özlemi - aşk zamanı  (-)  the beatles - love to you   (içerik olarak çok benzemekte)
bulutsuzluk özlemi - şiliye özgürlük (-) john lennon - well well well (birebir aynı)

pttnin önünde taksimde (-) hayır hayır (-) bir güzel gördüm giderken yolda ... diye gider bu
bunların hepsi aynı akor üstüne mesela

ortaya çıkana bakmak lazım bulutsuzluğun başka grupların şarkılarına benzeyen başka şarkıları da var
herkesin şarkıları birilerine benziyor zaten(!) ben well well well 'e , şiliye özgürlüğü tercih ederim.
mesela şuan ismini hatırlayamıyorum devran dönüyora %100 aynı bir şarkı dinledim.

ne fark eder ki?   g - c akorlarıyla yazılmış bir şarkı bunu tek yazan siz oılamazsınız zaten..
ben bugün beste yapsam (ki deniyorum) bulutsuzluk özleminin bir şarkısına kesin benzer bu normal birşey.(ki genelde boyalı kuş alıntısı oluyor Gülümseme

yani sonuç olarak bu liste genişler ama durum bu.
ama ekşi sözlükte saçma sapan şeyler de yok değil mesela igy pop la falan karşılaştırmışlar alakası yok o şarkıalrın.
fakat kimse igy pop 'un bulutsuzlukla karşılaştırılasn şarkısını direc't hasret ile karşılaştırmamış
bu şarkı acil demokrasiye hiç benzemiyor ama hasretin tıpatıp aynısı .
bu direc't e de bir eleştiri olamaz zaten.

insanlar bu konuda sırf bulutsuzluğa değil birçok iyi müzik yapan insana eleştiri getiriyor. bunu hiç blues dinlememiş olmalarına veriyorum, bir dinleseler benzerlik olayında hiç sorun çıkmaz Kahkaha.
şimdi açıp baksan john lennonun kendi şarkıları içinde 10 şarkısının bestesi aynı.
onlar da elvisle falan diye gider ..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: