Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Türk lokumu'na misilleme!  (Okunma Sayısı 332 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bltszlk
B.Ö Üye **
**

başka bi dünya böylesi degil benim istediğim

« : 11 Aralık 2007 18:28:57 »

Başörtülü çıplak kadın heykeline yanıt gecikmedi işte bu da 'Avusturya Top Şekeri'

Eskişehir'de Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu, Avusturya'nın başkenti Viyana'nın Karlsplatz semtinde bulunan Teknik Üniversite bahçesindeki ''Turkish Delight'' (Türk Lokumu) adlı, başörtülü, ancak diğer uzuvları açık olan heykele, ilginç bir yöntemle tepki gösterdi. Federasyon Başkanı Niyazi Çapa, peruklu, bikinili ve üzerinde "Avusturya Erkeği" ve "Avusturya Top Şekeri" yazan maketi, konağında sergilemeye başladı.

Osmangazi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Niyazi Çapa, Eskişehir'in Odunpazarı semtinde bulunan Beylerbeyi Konağı'nda yaptığı açıklamada, Avusturya'nın başkenti Viyana'nın Karlsplatz semtinde bulunan Teknik Üniversite bahçesinde sergilendikten bir süre sonra yıkılan ve bir Türk kadınını tasvir eden heykelin, saçma olduğunu söyledi. Heykeli yapan heykeltraşı ise, 'sapık' olarak nitelendiren Çapa, "Heykelin üzerinde 'Türk lokumu' yazması bizleri çok derinden üzdü ve yaraladı. Viyana seferini
dedelerimiz gerçekleştirdiler, ninelerimiz değil. Türk kadınının özgürlük ve cesaretini tanımlamak size mi düştü? Heykeli bırakında şöyle geçmişe, tarihe bir bakın. Açtırmayın bizim bayramlık ağzımızı, açtırmayın bize tarihin tozlu yapraklarını. Öyle şeyler görür ve duyarsınız ki, ne kadar çıplak olduğunuzu anlarsınız. Müzelerde, heykellerin yerine sen sergilenirsin" dedi.

Niyazi Çapa, bahse konu üniversitenin rektörüne de seslenerek, "O basit heykeli, kırıp çöpe atıncaya kadar bu gördüğünüz heykel Beylerbeyi Konağı'nda sergilenecektir. Müslüman Türk kadınına karşı yaptığınız insanlık dışı, onur kırıcı bu uygulamaya derhal son veriniz. Asil Türk kadınından özür dileyiniz. Böyle basit işlerle uğraşmayın. Adam olun, adam gibi hareket edin, davranın. Sabrımızı taşırmayın" diye konuştu.

Çapa, daha sonra peruklu, bikinili "Avusturya Erkeği" ve "Avusturya Top Şekeri" adlı erkek maketinin üzerindeki örtüyü kaldırarak, diğer federasyon üyeleriyle birlikte basın mensuplarına poz verdi.

11.12.2007

altın yağmur

globalleşme sıradan bir amerikalının dünyanın her yerinde kendini evinde hissetmesine yaradı...
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2007 18:59:05 »

Yani bu gibi olaylar bu şekildemi çözülecek anlamıyorum ben...
Eeee ne oldu sende onlara misilleme yaptın başın göğemi erdi?

Saçma sapan nerde salak iş var bizim bürokasi yaltakçıları hemen orda beliriyor...

dostlukla...

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
bulutsuz kent
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2007 02:34:04 »

Komedi Sadece Gülümseme .

Bir Güzel Gördüm Giderken Yolda . . .
tuu
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #3 : 20 Aralık 2007 09:42:36 »

..nazlı ılıcak ın konuyla ilgiliyrumunu okuduktan sonra kahkahalarla güldüm  :Dbasörtülüye saygı göstermiomuş bizim halkımız tüm bunlar o yüzden oluyomuş..
  acaba onlar kadar hakkı korunan bi grup warmı?..gerçekten çok komik!!

cry for the moon
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: