Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Eğitime Bakış 2007  (Okunma Sayısı 483 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yasin b.ö
B.Ö Üye **
**

« : 22 Eylül 2007 14:18:18 »

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı’nın (OECD) 2007 yılı raporu yayınlandı:

Üniversite mezunu oranı en yüksek ülke yüzde 60'a yaklaşan bir oranla Avusturalya olurken,Türkiye ise bu sıralamada, yaklaşık yüzde 11’lik oranıyla en son sırada bulunuyor.

Türkiye ortaöğretim mezunları oranlaması sırasında da, yüzde 50’ye yaklaşan oranıyla sondan ikinci sırada bulunurken,Yunanistan ve Almanya yüzde 100’lük oranla sıralamanın başında yer alıyor.

Eğitime, GSMH’den ayrılan pay sıralamasında ise Türkiye sondan ikinci sırada bulunuyor.Türkiye’nin GSMH’sinin yaklaşık yüzde 4’ünü eğitime ayırdığı görülürken, İsrail’in ayırdığı yaklaşık yüzde 8,5’lik oranla ilk sıralamada yer aldığı görüyoruz.
İntro muros;Et extra
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #1 : 29 Eylül 2007 00:18:56 »

Bu sonuçlara baktıkça içim dahada kanıyo ne kadar yazık sonumuza buradan bakıldıkça daha da net görülüyor cehalet... ülkenin gitdeceği yer belli galiba ;.(

İntro muros;Et extra
İntro muros;Et extra
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #2 : 29 Eylül 2007 00:43:33 »

haklısın ben şimdiden düşünüyorum hangi ünlü modacı türbanımı diksin diye hani bi ara bunlar da gündemdeydi yoksa üniversiteyede giremicem bu gidişle...

İntro muros;Et extra
İntro muros;Et extra
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #3 : 29 Eylül 2007 01:00:18 »

Saolasın kardeşim -hepimiz din kardeşiyiz ya bu alemde- girdik üniversiteyede girdikte (daha yeni başlıcam bu hafta) yükselmek için yapılacak işler değişti galiba televizyonlarda ki haberlere bakılırsa abiler ablalar bir el sürmeden bitcek gibi değil... a pardon bayanlara 'abi'ler bakmıyo 'abla'larımız olmalı nerde görülmüş bir 'abi'nin bir kıza yardım ettiği...

İntro muros;Et extra
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: