Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: susuzluğa bi çare... ???  (Okunma Sayısı 649 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hasta_siempre
B.Ö Üye ***

« : 29 Temmuz 2007 14:20:52 »

Uzun süredir gündemde olan bir konu türkiye susuz kalacak! Yok 1 günde bir su vcerilcek yok 2 günde bir su verilcek, bulaşıkları elde değil makinede yıkayın ( sanki herkeste bulaşık makinesi var) bu ve buna benzer çeşitli önlemler gerek kitle iletişim araçlarıyla gerek billbordlarla hergün bizlere kodlanmakta ve önlem alınması halktan beklenmekte. bana kalırsa önce bi yüzlerini camiilere çevirsinler laik devlet anlayışıyla uyuşmamasına rağmen camilerin suyu elektirği devlet tarafından ödeniyor ve çoğunda ya musluklar bozuk ya da boşa kullanılıo onca ton su. üstünbe üstlük bi de döner sermaye haline getirmişler camilerin wclerini. İlginç bi ülkede yaşıyoruz işte her zamn derim..

hayata başlarken şartları sen koymadın ki, sana sanal bi dünya sundular....
bltszlk
B.Ö Üye **
**

başka bi dünya böylesi degil benim istediğim

« Yanıtla #1 : 30 Temmuz 2007 17:23:51 »

Nerde beleş oraya yerleş...

Başka nasıl açıklarsınız ki durumumuzu.

Şu durumda bunu yapanın hoca olması olmaması pek bir şeyi değiştirmiyor.

Deniz suyundan içme suyu olmuyor mu? Bu kadar teknolojide ilerideyiz bu yapılamıyor mu acaba?

altın yağmur

globalleşme sıradan bir amerikalının dünyanın her yerinde kendini evinde hissetmesine yaradı...
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #2 : 30 Temmuz 2007 17:53:12 »

Nerde beleş oraya yerleş...

Başka nasıl açıklarsınız ki durumumuzu.

Şu durumda bunu yapanın hoca olması olmaması pek bir şeyi değiştirmiyor.

Deniz suyundan içme suyu olmuyor mu? Bu kadar teknolojide ilerideyiz bu yapılamıyor mu acaba?

Deniz suyundaki tuz derişimi normallerin çok üstendedir.Ve bu normalite üzeri olan tuz derişimini seyreltebilmek için bu bahsettiğin ileri teknoloji(!Nasıl ileri bir teknoloji onuda bilmiyorum tabi(!)) den daha ileri teknoloji gerektiriyor ve ayrıca çokda pahalı bir işlem olacaktır.
Bu noktada Türkiye  su kaynaklarını korumak yerine varolan kaynakları yok etme derdindedir(bkz:karadenizdeki dereler)

dostlukla...

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
floydian
B.Ö Üye **
**

el pueblo unido jamas sera vencido

« Yanıtla #3 : 30 Temmuz 2007 18:10:13 »

bu konuda tsira'ya sonuna kadar katılıyorum. deniz suyunu damıtma işlemleri dünyada denenen birşey. ama hayal edemeyeceğimiz kadar pahalı bir çalışma. bu son çare olarak kullanılabilir. herşeyden önce tsira'nın dediği gibi elimizdeki kaynaklara sahip çıkmamız lazım.

"Yarin yanağından gayrı her yerde her şeyde hep beraber"
diyebilmek adına
evlerin
yurtların
dünyaların
ve kosmosun kardeşliği adına
bltszlk
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #4 : 30 Temmuz 2007 23:11:07 »

Ne güzel konuşuyoruz ya elimizdeki kaynaklara sahip çıkalım kaçımız duyarlıyız ki bu konuda..evet ya elimizdekilerle bir şeyler yapmalıyız.....

altın yağmur

globalleşme sıradan bir amerikalının dünyanın her yerinde kendini evinde hissetmesine yaradı...
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #5 : 30 Temmuz 2007 23:23:06 »

Zaten amacımız bir şekilde buraya yolu düşen insanlara bir şeyler anlatmak....Sanırım anlayabilmişsindir?

dostlukla...

puratu
Global Moderator
B.Ö Üye *****

« Yanıtla #6 : 31 Temmuz 2007 00:39:32 »

türkiye elinin altında duran yenilenebilir enerji kaynaklarını değerlendirmeyip milyonlarca dolara ihalelerle anlaştığı barajların yapımına devam etsin!.. doğal zenginliklerini içindeki canlılarla beraber yok edip hidroelektirik santraller barajlar kursun... bakalım kaybeden kim olacak!..

doğu karadeniz derelerinin yok olmaması için imza kampanyasına aşağıdaki linkten katılabilirsiniz...

http://www.findiklidereleri.com/imza/imzala.asp

maillerimin arasından konuyu toparlayıp foruma eklemeye çalışacağım...
saygıyla...

bulutsuzemre
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #7 : 31 Temmuz 2007 19:57:28 »

elekrtık den ve su dan para vererek yararlanıyoruz..hem bu ıkısıne para veririyoruz hem de ıkısını de tam olarak kullanamıyoruz..sımdı de elektrık lerı kesme planları varmıs..halkına elektrık ve su yu tam olarak ulastıramayan devlet mı olur yaaaa(bır zamanlar dogu bolgelerıne yaptıkları gıbı)....bu kadar kaynaklarımız varken...
once ıcme suyu satanlar zengın oluyor sonra bıdon ve su deposu satanlar sonra kuraklık nedenıyle meyve  ve sebze de uc dort katı fiyat artısı oluyor...

bız hala yıllardır vergımızı mumtazam bı sekılde oduyoruz..
valla kendımı ıyıce enai hısstemeye basladım
floydian
B.Ö Üye **
**

el pueblo unido jamas sera vencido

« Yanıtla #8 : 01 Ağustos 2007 09:27:59 »

biz burada halktan insanlar olarak susuzluğa çare düşünürken, hükümetimiz sorunu yine kendi yöntemi ile çözmeye karar vermiş.
işte süper çare: akarsularımız da özelleşecek...

yorumsuz-->  http://www.f5haber.com/haber.aspx?id=276350

"Yarin yanağından gayrı her yerde her şeyde hep beraber"
diyebilmek adına
evlerin
yurtların
dünyaların
ve kosmosun kardeşliği adına
bltszlk
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #9 : 03 Ağustos 2007 20:00:40 »

Zaten amacımız bir şekilde buraya yolu düşen insanlara bir şeyler anlatmak....Sanırım anlayabilmişsindir?

dostlukla...

teşekkür ederim anlaya"bil"me yeteneğimi burda kazandım ben..anlaya"bil"dim bu konuyu da..

altın yağmur

tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #10 : 03 Ağustos 2007 21:32:15 »

Sevindim senin adına Göz kırpan

dostlukla...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: