Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Alice Harikalar Diyarı - Nejat Yavaşoğulları Röportajı  (Okunma Sayısı 651 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« : 25 Haziran 2007 11:51:06 »

Alice Harikalar Diyarı,
BULUTSUZLUK ÖZLEMİ'nin solisti
NEJAT YAVAŞOĞULLARI'nı
ağırladı.

Röportaj: Buket Dinçsoy
http://www.yasamhakkinasaygi.com/alice12.htm

Gitmek isterken,ayaklari bagli

Ucmak isterken,kanadi kirik

Kolay mi?

diyor Cok Zor isimli mukemmel sarkisinda BULUTSUZLUK OZLEMI.

Sevgili Nejat Bey,bize sizinle roportaj yapma firsatini verdiginiz icin oncelikle tesekkur ederiz. Nejat Bey,siz bu satirlarda yillardir ve su an da sahipsiz hayvanlarimizin icinde bulundugu durumu yillar oncesinden gormus gibisiniz. Hergun sahipsiz hayvan itlafi yapildigi ulkemizde tabiiri caizse durum vahim. Sokaginizda beslediginiz bir sokak kopegi/kedi var mi?

NY: Buket Hanim oncelikle benim ve grubum hakkindaki olumlu dusuncelerinize tesekkur ederek soze gireyim..Evdeki Cesurve Kömur isimli iki kopegimizin yanisira bahcedeki cardagin üstünde yasayan birkac sokak kedimiz var.Kediler orada yasamayi daha guvenli buluyorlar anladigim kadariyla.Kömur ve Cesur'dan sebep eve fazla yaklasamiyorlar.Kömur bizim eve sokaktan geldi yagmurlu bir gunde.3 aylikti uyuz olmustu,ac ve üsuyordu bahceye alip gerekenleri yaptik bir daha hic biryere gitmedi tabii.4 yildir Cesur'la birlikte arkadaslik edip yasiyorlar.Bu arada iki kumrunun arada sirada dadandigi bir penceremiz var..

A: Cocuklugunuzda ya da daha sonra yasaminizi paylastiginiz 4 ayakli dostunuz oldu mu?Bu dostlugun tanimi sizce nasil yapilir?

NY: Benim cocuklugum Anadoluhisarinda yani halen oturdugum yerlerde gecti.Hisar'da zaman zaman herkesin sevdigi sokakta yasayan kopekler vardi.Bir Pirtik vardi mesela uzun tuylu büyük cins terrier cinsiydi,sabahtan aksama kadar cocuklarla beraber dolasir oynardi.bir keresinde cayirda mac seyrederken anadoluhisar takimi penalti kazaninca cocuklar hep birlikte daha iyi görebilmek icin penalti atilacak kalenin arkasina kosunca pirtik'da onlarla bereber kosup yerini almisti.Sonra benim "gunesimden kac" sarkimda gecen Derekahvesi onunde yasayan balikcilarin kopegi "Karabas" ("her seyi hitit aslani gibi izliyordu Karabas"diye bahsediyordum)O karabas bir gun semt sakinleri Kartal'a sampiyonluk maci icin giderken cocuklar tarafindan otobuse alıniyor sonra bereber mac seyrederken kavga cikiyor Hisarlilar apartopar otobuse kacisip geri dönerken Karabas'i unuttuklarini hatirliyorlar geriye de dönemiyorlar. Karabas nasil yaptiysa artik ona sormali, 10 gun sonra geri dönmustu.Karsidan karsiya gecmeyi bilirdi bircok sokak kopegi gibi.Cocukluk ortamim boyle bir yerde gecti bizim bahcede 10 tane kadar kedi hep bulundu.Su anda da bildigim ve esnaf tarafindan beslenen birkac sokak köpegi var burda.

A:Tum canlilarin Yasam Hakkina Saygili,cevreci bir rock grubusunuz.Seckin bir hayran kitleniz var.Bizlere buradan sahipsiz hayvanlar adina vermek istediginiz bir mesajiniz var mi?

NY:KOSULLARİ MÜSAİTSE herkes BİR SAHİPSİZ HAYVANI KORUMASİ ALTİNA ALMALİ

A:Hayvan barinaklarinin cok kotu durumda oldugu malum.Yapmis oldugunuz bir barinak ziyaretini bizlerle paylasir misiniz?

NY:İtiraf etmem gerekirse böyle bir ziyaretim son zamanlarda olmadi, bir gun beraber gidelim ama ...

A:"NE OLURSA OLSUN YASAMAYA MECBURSUN" diyor Bulutsuzluk Ozlemi.Insanlik adina tum canlilara sahip cikmali ve "NE OLURSA OLSUN YASATMAYA MECBURSUN" diyebilir miyiz?

NY: diyebiliriz bence

A: Bu içten cevaplarınız için çok teşekkür ederiz.

NY: Ben teşekkür ederim. Size başarılar dilerim.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: