Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Türkiye' de terör  (Okunma Sayısı 1078 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kocatepe1921
B.Ö Üye *
*

« : 07 Haziran 2007 23:19:45 »

Terörün arttığı şu günlerde herkesin aklına gelen tek şey; ne zaman bitecek bu terör ? Aslına bakarsanız ben bu terörün kaynağını bir türlü çözebilmiş değilim.Neden niye olur hangi amaca hizmet eder bilmiyorum.Toplum olarak şu an hepimizde bir öfke oluşmuş durumda malum hergün şehit cenazeleri gelirken.İyide askerlerimizin üzerine bomba atan ne bileyim kurşun sıkan ,sözüm ona teröristler her nedense bizim vatandaşımız.Bizimle aynı dili konuşuyor ve aynı ülkede yaşıyoruz.O halde neden bunları yapıyorlar.
    İsterseniz meseleyi şöyle düşünelim; 90 lı yıllarda patlayan terör hernedense hep bizim sivil ve masum insanlarımızı hedef aldı.Yani olan hep bizim masum ve zavallı insanlarımıza oldu.PKK kürt odaklı faaliyet gösteren terörö örgütü...İyide şimdiye kadar PKK tarafından öldürülen bukadar insanın çoğu kürt vatandaşlarımız değil miydi? Anlaşılan Kürt kürdü vuruyor.
   Aslında şu vatan içersinde hepimiz gül gibi geçinip gidiyoruz ve hepimiz birbirimizi kabullenmişiz.O zaman neden bu terörist eylemler neden oluyor.Kimse kürtlere bişey yapmıyor ki.Emin olun benim kimseye düşmanlığım yok yada kötü niyet beslemiyorum.Ama benim huzurumu da kimsenin kaçırmaya hakkı yok.
   Benim kanaatimce türkiyedeki terör örgütlerinin tamamı başta PKK, kesinlikle ABD ve AB desteklidir.Bugüne kadar PKK yı Kuzey Irak ta MOSSAD eğitmiyor muydu? Amerikalılar her türlü yardımı yapmıyormuydu.Hatta ABD PKK yı eğittiğini kabul edip ;yok efendim biz bunları İran a karşı eğitiyoruz dememişler miydi? Evet terörün başı Kuzey Irak tadır bunu tartışmaya gerek yok ve bizzat ABD desteklidir.
   Eveeeet teşhisi koyduk.Terörün kaynağı belli o zaman ne yapalım.İsterseniz hemen girelim Kuzey Irak'a
    Toplayarak bitirelim.Türkiyenin başında dönen tüm terör olaylarının tek sorumlusu başta ABD olmak üzere AB li emperyalistlerdir.Türkiye ABD ile olan dostluğunu devam ettirdiği sürece ,AB ye girmek için hertürlü fedakarlığı yaptığı sürece terör başımızda eksik olmaz.Zaten ABD ve Emperyalislerin en büyük silahları değilmidir böl ve yönet.Evet şimdide bir kürdistan (ikinci israil)Kurulması için çabalamıyorlar mı ? Güneydoğuda daha çok gazeteci - yazar kılığında bir çok ajan cirit atmıyor mu? Ve yaşanan son terör olayları... Emin olun ki bu olanları kürtlerin tamamına yakını desteklemiyor ve istemiyor.Amaç burada kesinlikle butür terör eylemleriyle türk ve kürt halklarını birbirlerine düşürmekdir.Batılı emperyalistler şu anda yugoslavyada ne yaptıysa bizzdede onu yapıyor yada sovyetlerde ne yapyorsa bizde de o...Böl ve Yönet
   O sebeble Türk ordusu Irakın kuzeyinden gürüp güneyinden çıksa hatta bir tane terörist bile bırakmasa böyle bir operasyonun fayda sağlayacağını düşünmüyorum.Çünkü Emperyalistlerle birlikte olduğumuz sürece başımız dertten kurtulmaz .Ülkemizin belli tabakaları bilinçli bir şekilde yoksul bırakılır yatırım yapılmaz(güneydoğu tabiki) Sonra oradaki insanlara değer verilmez hatta terörist muamelesi yapılı sorada iç isyan ve bölünme...İşte batının taktiği ve şu an bize uygulanmakta.Türkiye politikalarını tümüyle değiştirip Rusya ,Çin ve hindistan gibi ülkelerle birlikte hareket edip avrasya blokunda yer almalıdır Terörden uzak mutlu yarınlar için (tabi sosyalist bir iktidarla).
  Sağlıcakla
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2007 17:00:19 »

Aslında teörürü sadece tek bir coğrafyaya sığdırmamalıyız.Yani ne türkiyedeki terör olarak ele almalıyız nede Filistindeki terör olarak ele almalıyız.Çünkü terör bir insanlık ayıbıdır....

Alıntı sahibi: kocatepe1921
Toplum olarak şu an hepimizde bir öfke oluşmuş durumda malum hergün şehit cenazeleri gelirken.İyide askerlerimizin üzerine bomba atan ne bileyim kurşun sıkan ,sözüm ona teröristler her nedense bizim vatandaşımız.

Alıntı yapıyorum çünkü amacım seni eleştirmek veya bir polemik yaratmak değildir konuyu tartışmaktır amacım.Sanırım bu nokta anlaşılır olmuştur...
Aslında vurgusunu yaptığım nokta gerçek anlamda önemlidir..Aynı topraklarda yaşayan halklar birbirlerini katlediyor..Yüzyılardır bu topraklarda yaşayan insan bunlar...Ama ne hikmetse bir süreden sonra olay farklı kulvara taşınıyor...Bunun sorumlusu bu halklarmıdır yoksa bu halklara seçim şansı vermeyen resmi ideolojidemi?Bu noktayı iyi düşünmeliyiz kanısındayım.
Çünkü terörist diye lanse edilen kürt halkının milliyetçiliğini yapan Pkk nin girmiş olduğu süreçler var ve bu süreçlere neden olan siyasi olaylar...Onun için aradaki bağlantıyı kurabilmeliyiz.
90 larda başlayan terör...
Pkk nin önemli oplan bir sürecide bu 90 sürecidir..Neden diye soracak olursanız Pkk ilk aşamada yani 90 sürecinden önce tamamıyla devrimci bir halk örgütüydü..Fakat 80 darbesinden sonra uygulanan yaptırımlar ve darbe tabanlı ülke yönetimine gecen turgut özal ile birlikte resmi ideolojinin kürt halkı üzerine uyguladığı yaptırımlar...
Mesela körfez savaşı...herkes bilir o turgut özalın söylediği 1 koyup 3 alacağız söylemini...1 koyup 3 alma edasıyla yoktan yere girilen bir savaş ve alınan 3 ün 1...
Bu savaş sırasında kürt halkı üzerine  resmi ideoloji tarafından salınan korucular...Bu korcular o sırada gerçek anlamda bir provakatör görevi üstlenmiştir...Hatırlayanınız varmı bilmem ama korucuların tecavüzüne uğrayan kürt kızları benim hala daha hafızamdadır...Evleri korucular tarafından talan edilen insanlar hala daha aklımdadır
Gerek osmanlı gerek bugünün resmi ideolojisi o bölgede uyguladığı yaptırımlar bugün doğuda terör diye bir vahşetin olmasına neden olmuştur....Yani marksizmin vurgulağı süreçler pkk yi bir evrime sokulduğunun göstergesidir...ve bunun sorumlusu ne kürtlerdir ne türklerdir bunun tek sorumlusu yıllardır süre gelen faşist sistemdir...Doğuda uygulanan yaptırımlar(eğitim sağlık sanayi alanında) halka ne gibi bir şans tanımış düşündükmü hiç?Bugün resmi ideoloji ciddi anlamda doğu bölgesini dışlamamış olsaydı(alt kimlik üst kimlik söylemlerine girmeseydi**) bugün bu terör vahşeti olurmuydu?
Yada o halkada seçme şansı tanınsaydı terör kavramı olumuydu bu coğrafyada...
Bugün müttefik diye sarılınan ülkelere sağlanan imkanlar yanı başımızdaki kürt halkına tanınsaydı pkk bir sürece girmiş olurmuydu?
Bugün ölen her türk askeri her pkk bir çıkar uğruna birbirine düşürülmenin neticesi değilmidir?Doğan her türk çocuğu kürt halkına karşı nefretle doğan her kürt çocuğuda türk halkına nefretle doğuyor ve yetiştiriliyor....
Kimisi daha fazla kürt öldüreyim edasında kimisi daha fazla türk öldüreyim edasında...
Sebep nedir?Hangi sürec buna sebep olmuştur?
Bir hiç uğruna savaşa sürüklenen halk?
Alt kimlik üst kimlik ile dışlanan halk?
Diri diri yakılan halk?
Zamanında(yani 90 sürecinde) ayak bağı diye lanse edilen halk?
Ana dili yok sayılan halk?İspanya baskcayı tanıdı ne oldu bölündümü?

Şimdi çıkılmış bas bas bağırılıyor kahrolsun bölücü kürtler....Bu ülke eğer bölünüyorsa(nasıl bölünüyorsa anlamadım) bunu kürt halkından önce bilinki türk halkı yapmıştır...
Onun için sorumlu PKK dan önce sorumlu uygulanan sistemdir varolan ideolojidir....Varolan ideoloji bir halkı yok sayarsa o halk artık çareyi başka yollarla arayacaktır tarih bunun örnekleriyle doludur...

Varolan terör kavramının oluşmasında ABD VE AB den önce bizler sorumluyuz...Bizlerin yıllardır koyun gibi sisteme ses çıkaramayışımızdır bunun tek sebebi?
Bizler zamanında körfez savaşına hayır diyebilseydik ve yaşasın halkların kardeşliği diyebilseydik bugün her şey daha farklı olacaktı buna inanıyorum.Çünkü hala daha yaşasın halkların kardeşliği diyemiyorsak durup düşünmek gereklidir....
Suçu başka yerlerde aramak yerine ilk olarak kendi dinamiklerimizde aramalıyız ve hep bir ağızdan yaşasın halkların kardeşliği diyebilmeliyiz....Söylenmesi kolay ama sindirilmesi zor olan bir özlemdir halkların kardeşliği....
Öldürülen her kürtte kürtüz diyebilmeliyiz
öldürülen her türkte türküz diyebilmeliyiz
Öldürülen her filistinlide filistinliyiz her ıraklıda ıraklıyız diyebilmeliyiz...
Diyebilmeliyizki insan olduğumuzun geçte olsa farkına varabilmeliyiz....

Onun için Ne mutlu İnsanım Diyebilene....

dostlukla...

« Son Düzenleme: 08 Haziran 2007 17:05:40 Gönderen: tsira » Logged

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
yasin b.ö
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #2 : 08 Haziran 2007 19:58:37 »

ben üniversite öğrencisiyim ve hergün başımızdan birçok siyasi olaylar geçmektedir.dolayısıyla siyasetle içli dışlıyım.okulda birçok kürt arkadaşım var çoğunluğu bu örgüte bağlı.konuşmalar arasında okumaya gelmeden önce geldikleri yerlerden başlarından geçen kötü olayları anlatıyorlar ve benim kanım donuyor.gerçekten çok kötü muamelelere maruz kalmışlar.sonuçta hak veriyoruz bu halka,isyanlarına.90'lı yıllarda çok acı çekmişler ve bu acıları çekmeye başladıklarında daha çocuk yaştalardı.

80'li yıllarda kurulan bu örgüt tamamen devrimci bir halk örgütüydü.fakat son yıllardaki politikaları için aynı şeyi söyleyemiyecem.bence çizgilerini değiştirmeye başladılar.devrimci bir örgütün politikası sınıf tabanlı olmalıdır,şimdi ise biraz biraz bu tabandan sapıp işi ırk arasına dökmeye başladılar.devrimci halk örgütünün kesinlikle emperyalist abd ve ab'ye karşı olması gerekir.ama bu örgüte bağlı bir kişi "ben abd'ye karşı olamam çünkü bana devlet kurduruyor"dedi ve ben onu hayretler içinde dinledim.bunları söyleyen ne yazık ki üniversite öğrencisi,aydın olmaya aday  biri.şu anda ıraktaki kürt liderlerin tutumunuda biliyoruz.ikiside yavaş yavaş abd'ye kanmaya başlıyorlar.bizimkiler zaten ölüp bitiyorlar.

Marks'ın bir sözü var:"kapitalizm çözülmedikçe yahudi sorunu çözülmez" diye.bence bizlerde bu sözden kendimize bir pay çıkarmalıyız.kapitalizm çözülmedikçe kürt sorunu çözülmez.....
eskici
B.Ö Üye **
**

YeLKeN aÇTıM RüZGaRa...

« Yanıtla #3 : 08 Haziran 2007 23:22:08 »

yazılanlara ek olarak bir kaç kelimede ben eklemek istiyorum...
isterseniz terörüst diyin ne derseniz diyin ama şöyle bir gerçekde var insanlar öleceğini bile bile dağa çıkarmı?
siz olsanız kendinizi dağdaki insanın yerine koyun dağa çıkıp bu zorlu  mücadelenin içine atarmısınız kendinizi???
şimdi bunlar kandırılmış beyni yıkanmış bilmem ne olmuş diyen insanlarda çıkacakdır ortaya ama gerçekçi olmak gerekiyor bu beyni yıkanmış denilen insanların içinde büyük üniversitler bitirmiş doktor olmuş öğretmen olmuş insan olmuş insanlar var ne gibi bir beyin yıkama süreci insanı ölümün kıyısına itebilir?
kim ne derse desin bugün pkk denilen örgütü öyle sınır ötesi operasyonlar bitiremez ortada yılların acısı ve bu ülkede yaşayan milyonlarca kürt nüfusu var kaldı ki alt kimlik üzt kimlik denilen olayda bile başbakan bu ülkede kürtlerin olduğunu ve ortada bir sorun olduğunu dile getirmiştir aslında bilerek yada bilmeyerek yaşanan olayları kabul etmiştir...
şimdi derim ki bu  ülke bu zihniyette devam ettiği sürece ağlayacak anaların gözyaşları daha çok göl olacak ve bunun içinde kimse sadece pkk yi suçlamasın ülkenin gerçeğinede baksın tek suçlu pkk değil...

acldmkrs
B.Ö Üye *
*

masum olduğum için masumluğuma kimse inanmıyor

« Yanıtla #4 : 13 Haziran 2007 00:50:26 »

bu sorun kürt sorunu değildir çünkü bu topraklarda yaşayan insanlar birbirinin etnik kökenine bakarak muammele yapmaz ........... sorun büyük devletler onların oyununa getirilen bir kitle var ve olayı türk-kürt kavgasına götürüp parçalamak istiyorlar.....bosna da sırp-türk kıbrıs ta rum-türk  olduğu gibi
serseri
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #5 : 14 Haziran 2007 14:44:45 »

PKK'ya terör örgütü demek,dedirtmek için devlet büyüklerimiz yine her işte olduğu gibi ABD'nin kapısına koşmadı mı?PKK'yı terör listesine sokmak için ABD'ye tavizler verilmedi mi?Nedenini gerçekten anlamıyorum.

Anadolu topraklarında yaşayan Türk ve Kürt halkı birbirlerini kırmıyorlar,kırdırılıyorlar.Kimler tarafından tabi ki ABD ve ortakları tarafından.

Dünya hakimiyet teorileri vardır.Bazıları hala uygulanmaktadır.
Bunlardan biri şöyledir:Dünya birinci ve ikinci sınıf ülkelere ayrılmıştır.Birinci sınıf ülkeler(ABD,İngiltere,Fransa,Japonya...) ikinci sınıf ülkeleri(Ortadoğu ülkeleri ve çevresi,Afrika ülkeleri) himaye ederler.Bu böyle hiyeraşik şekilde devam eder.Birinci sınıf ülkeler ikinci sınıf ülkeleri himaye ederken iki etkene başvururlar.Bunlar EKONOMİK İSTİKRARSIZLIK ve ETNİK KÖKEN dir.

Afrika ülkelerinde insanlar açlıktan kırılıyor,halk isyanları var.Irak etnik gruplara bölünmüş ve petrollerine el konmuş durumda.

Türkiye'de ise ekonomik krizler,etnik köken sorunları.

Türkiye'nin kalkınmasını istemeyenler Türkiye üzerinde denge politikası yapmaktadırlar.Türkiye'nin gelişmesini istemeyenler Türkiye'nin iç dinamiklerini kontrol etmeye çalışmaktadırlar.

Bunun için ne yapmalıyız sorusuna bence bu topraklar üzerinde yaşayan Türk,Kürt,Çerkez...halklarının emekçileri ile bu politikalara baş kaldırmalı ve birbirimizle daha çok kenetlenmeliyiz.Onlar daha çok kazanacak diye birbirimize kırdırılmamalıyız.

Evet YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ demeliyiz..   

kocatepe1921
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #6 : 14 Haziran 2007 18:02:30 »

Bu ülkede Türk-Kürt sorunu yok bence.Terörün kaynağı hiçbir zaman kürtler değil.Gene diyorum batılı emperyalistlerle işbirliğine devam ettiğimiz sürece terörden kurtulamayız.Yada güneydoğuyu yabancı bir ülkenin toprağı gibi görürsek ve orada bir devlet olmazsa doğal olarak pkk olur.Bugün devletin güneydoğuyu kalkındırma planları olsaydı,yatırım olsaydı olurmuydu terör ? Olmazdı.O sebele terör türk-kürt meselesi değildir
acldmkrs
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #7 : 16 Haziran 2007 00:27:53 »

bu sorun kürt sorunu değildir çünkü bu topraklarda yaşayan insanlar birbirinin etnik kökenine bakarak muammele yapmaz ...........

Bu cümleyi yazarken acaba yurtdışındanmı bağlandın Ney merak ettim ... Ve ya ne kadar yaşadığın topraklar hakkında bilgi sayibisin ki bir etnik ayrımcılık yapılmaz yapılmıyor derken gözlerini ellerinlemi kapattın  merak ettim bunuda ... Ve yaa "en iyi kürt ölü kürttür" söylemini destekleyen yığınla insanı yok saymanı neye dayandırırsın ...( alt kimlik üst kimlik ...! ) Koccaman da bi pardon ekliyorum niyetim sorgulamak değil sadece dedim ya merak ...

yaşadığım toprakları senden iyi tanıyorum konuyu başka yere çekmeye çalşıyorsun ama getirmem sadece şunu bilmeni isterim bu topraklarda yaşayan herkes ama herkes ermeni,kürt,laz, tatar,arap,alevi,çerkez üniversiteli olduğum için hepsinden insan tanıdım yabancı uyruklu insanlarda tanıdım
NEJAT:HEPİNİZ ÇOK İYİ ANLAŞABİLİRSİNİZ AYNI KİŞİLER ONLAR ÇÜNKÜ VE TÜRKİYE NİN AYDINLIK YÜZÜNÜ GÖRÜYORUM BTÜN KONSERLERDE dinlemedin herhalde bu lafı
hepsi benim kardeşim allah kimseyi yaratırken böyle şeyler yapmıyor kimsenin sorumluluğunda değil kürt ermeni laz gürcü olmak  ............bir de biz onları dışlarsak yangına benzin dökmüş oluruz ve korkarım konuyu oraya getirmekle bunu yapıyorsun
çok insan tanıdım çok farklı kültürlerden onların bize saygı duyduğu gibi bizde onlara saygı duyduk ailesi A.B.D zulmuyle perişan olurken ülkemize okumaya gelen ıraklılarıda güneşi doğduğu yerden gelen moğollarıda
sen yazmışsın zaten YAŞASIN HALKALRIN KARDEŞLİĞİ
tekrar söylüyorum bu sorun KÜRT SORUNU değil EMPERYALİST ÜLKELERİN OYUNU sana o kelimeleri söyleterek bunu başarıyorlar                                                   SAYGILARIMLA
acldmkrs
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #8 : 16 Haziran 2007 00:53:01 »

emek bazı şeyleri yazmak için yazıyorsun diğer mesajlarında öyle
sanle laf yarışına girip kısır döngü yaratmak istemiyorum çok insan tanıyorum mutluyum hepsi ile iyi anlaşıyorum bir de unutma görmezden gelmiyorum ayrımcılığı yapılmıyor değil ama biz onun üstüne gidip ülkemizin insanlarının öyle bir niyette olmadığını göstermeye çalışıyoruz
bir de kendimi **** biraz ağır ol karşında bayan var senin hiç hoş değil benim konumumda olamazsın zaten  o seni ****

Yönetici Notu: Lütfen saygılı olmaya gayret edelim
« Son Düzenleme: 18 Haziran 2007 20:28:34 Gönderen: tsira » Logged
acldmkrs
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #9 : 16 Haziran 2007 01:05:31 »

o zaman uzatma en zaten kabalığınla kuralları sen aşıyorsun
kocatepe1921
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #10 : 16 Haziran 2007 22:20:21 »

Emek senin sorunun nedir anlayamıyorum.Kukla bir kürt devletimi kurulsun istiyosun.Yada Bölünmüş bir kürdistan mı ney? Sanki kürt vatandaşlarımız türklerin yararlandığı hiçbir haktan yararlanamıyorlar da?Ben neysem onlarda o tamammı.Hertürlü hak onlarada tanınıyor.Eeee başka ne sorun.
  Hiçibizaman açık açık ABD ve AB yi suçlamıyosun.Sanki bu topraklarda terör kendiliğinden oluşuyor.Yazdığın tek satırdan bile bişey anlamıyorum.biraz açık ol.
   Biz burada açık açık terörün kaynağı ABD ve AB diyoruz daha ne diyelim.Yugoslavya gibi bölünmek hoşuna giderse açık konuş.
  Yukarıda "Yaşasın Halkların Kardeşliği" deniliyor sık sık.Değeri arkadaşlar bırakalım halkları insan olan herkes kardeştir.doğal olarakta halklarda kardeştir.Burada sorun çıkar çatışmasıdır.halkları birbirlerine düşman edende budur.Eğer çıkarlar kesişiyorsa en büyük zıtlar bile bir anda dost olurlar öyle değil mi.
   Bu bilgilere dayanarak terör bilinçli bir şekilde yapılan ve arkasında emperyalist ülke destekleri bulunan bir olgudur.Sizin anlayacağınız emperyalistlerin olmazsa olmazıdır terörizm.
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #11 : 17 Haziran 2007 15:15:05 »

Bir süredir yoğunluktan dolayı siteye pek fazla bakma fırsatı bulamadım bakıncada dikkatimi çeken tek nokta bu başlıktaki tartışmalar oldu tartışma değil daha doğrusu amiyane şekilde bir saldırı var...
Sayın kocatepe1921 emek adlı üyemize yönelttiğiniz sorunun aynısını ben size yöneltiyorum senin sorunun nedir?İlk önce sosyalist iktidar diyorsun sonra işbirlikçiler gibi farklı kanala akıyorsun!!!Emek bu sitenin ilk halinden beri var olan bir üyesidir(2 yıl boyunca..az zaman değil) ve biz  bir sorunu olduğunada karar verememişken sen nasıl oluyorda bu kararı verebiliyorsun?
Ortada bir sorun varsa bu senin içine düştüğün çelişkilerden beslenen sorundur onun için ilk olarak kendinle ilgili sorunu hallet sonra üyelere karşı senin sorunun nedir ne değildir diye soru yönelt!!!
Emek bir kürt devleti kurulsun gibi ibarede bulunmamışken kendisine ^kukla bir kürt devletimi kurulsun...'' sorusunu yöneltmende ayrıca düşündürücü..Sanırım konuyu farklı kulvarlara çekmek istiyorsun ama kusura bakma maalesef buna izin verilmeyecek...
Konu türkiyedeki terör buna bağlı olarak düşünceler yazılsın farklı yerlere çekilmesin.Başlığın açılma amacı ABD VE AB yi açık açık (!)suçlamak mı?Yoksa terör konusunu ele almakmı?var sayalım ki (ki olduğunu sanmıyorum)1, seçenek asıl amacı olsun başlığın bir başka üyeye nasıl olurda açık açık abd ve ab yi suçla gibi imalı cümle kurulabilir? Burası özgür platform isteyen düşüncesini saygılı olmak kaydıyla(bu noktaya bir kez olsun dikkat edin) yazabilir....Yanlış anlaşılmasın emek in avukatı falan değilim ama bu denlide saygısızlığı kabul edemem....
Tartışmalar içerisinde geçen o seni kasar şu seni kasar gibi sokak ağzıyla yazılara şekil verilmesi ise sanırım kişisel terbiyeylede alakalı olsa gerek...O kısıma söylecek cümlemiz yoktur kişiyi kendi terbiyesiyle başbaşa bırakıyoruz umarım tekrarı olmaz(!)

Konu ne kürdistan nede açık açık abd ve ab yi suçlamak konumuz türkiyedeki terör onun için yorumlarımızı bu doğrultuda ele alalım...Bilhakis konuyu bizlere sunan arkadaş dikkat etmelidir..
Çünkü bir konuyu açan üye o konunun moderatörü sayılır..

Sanırım açıklayıcı olmuşumdur....

dostlukla....

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: