Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: özelleştirme  (Okunma Sayısı 914 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
puratu
Global Moderator
B.Ö Üye ****

« : 02 Nisan 2007 03:13:17 »

şu sıralar türkiye 'de çoğu devlet kuruluşu özelleştirilmeye çalışılıyor bankalar, telekom, tüpraş...uzayıp gidiyor
devlet kurum ve kuruluşlarının özelleştirilmeye gidilmesi demek o ülkenin ağır ağır batacağının en büyük delilidir bir devlet tüm kurumları bir bir satarsa elinde ne kalır ki gün gelir bağımlı bir halde yaşamaya başlar köleleşir ve yıkılır...

en kapsamlı bilgiye sahip olduğum için ziraat bankasından bahsedeceğim örnek olarak ,çünkü bu kurum özelleştirildi ve sadece büyük kayıplar elde edildi başka hiçbir kazanç olmadı, sadece yıkım getirdi;

t.c. ziraat bankası bilindiği gibi devletin özelliklede çiftçinin bankası 'idi'. şu an da t.c. ziraat bankası a. ş. oldu yılların bankasının yanına anonim şirketi yazısı yazıldı...
bu özelleştirme kapsamında ki 4 5 yılı buluyor çoğu personel açığa alındı görevden atıldı yani 'mağdur' edildi
personele sözleşme sunuldu ve imzalamayanlar havuza alınıp çalıştırılmadı ve zamanı dolunca başka kurumlara sevkedildiler bu kurumlarda da maaşları donduruldu bu enflasyonda zam alamadılar dereceleri düşürüldü ünvanları verilmedi yani hem maddi hem manevi yaralar aldılar yıllardır bankacılık yapmış deneyimli kişiler için bunlar büyük yıkım oldu...

gelelim bunun zararlarına;
1. devletin bankasıyken yaptığı karı özelleşince yapamadı böylecede kar derken zarar getirdi
bunda büyük etki bilinçli kadroların özelleştirilme kapsamında görevden uzaklaştırılmaları oldu
farkedersiniz belki artık özelleşen bankalarda işler eskisi gibi hızlı değil çünkü nitelikli elemanlar azalmış durumda iş bilenlenlerin sayısı çok az bu da her zaman ki gibi vatandaşa zarar getirdi uzayan kuyruklarda bekleyenler biz olduk

2. devletin bu kararı yanlış olduğu için görevinden alınan bankacılar devlete karşı dava açtılar ifp (istihdam fazlası personel)' li memurlar dediğimiz bu kesim haklı davalarından yılmadılar ve 3 4 süren yargı sürecinin sonunda bankalara iade edildiler ve biriken tüm zamlarını devlet ödedi memurlar hakkını aldı ama devlet yine zararlı çıktı ( ne garip değil mi kendi uyguladığı karara dava açılıyor yanlış olduğu için ve devlet bunu kabul ediyor, baştan hiç yapmasaydı daha akılcı olmayacak mıydı? )

3. yeniden göreve gelen bu ifp li memurlar yine çalıştırılmadı ve 2 kez havuza alınıp süre dolunca başka kurumlara atandılar
yine davalar açıldı ve herşey başa sarıldı işin en komiği bu davalar halen devam ediyor, sonsuza kadar bi geldi gitti olacak galiba resmen acıklı bir oyun sergileniyor küçük mahkemeler korkup reddediyor iş danıştaya naklediliyor danıştay da devleti suçluyor ve olumlu cevap veriyor tüm bunlar ifp li memurlarda yıllardır başta ruhsal olmak üzere ciddi maddi sorunlara da yol açmıştır

4. her insanın bir uzmanlık alanı vardır bir bankacıyı tutupta alakasız bir kuruma atayıp bunca yıldan sonra hiç bilmediği işleri yaptırmak zorunda bırakmak ne derece akıl karıdır? ki bu bankacılar sağlık bakanlığından nüfus müdürlüğüne, üniverstelerden bayındırlık bakanlığına, meb dan yibolara her çeşit kuruma atanmışlardır. söyler misiniz kalifiye eleman olan bu bankacılar yabancı oldukları bu kurumlarda bu yaştan sonra ne yapabilirler ki? iş hukunu bilmiyorlar isteselerde yapamazlar hiç birşey , devlet bir de burdan zarara uğradı kaş yapayım derken göz çıktı gitti...

5. devlet bu özelleştirmeye giderken sözleşme imzalayıpta artık işçi statüsüne geçenlere verdiği vaatleri tutmadı, insanlar kandırıldı da diyebiliriz, çoğu başka seçim şansı olmadığı için sözleşmeleri imzalamıştı ama bu sözlerde tutulmadı ve çalışanlar sudan sebeplerle işten atıldı,yüzlerce personel işsiz kaldı evlerine çoluk çocuklarına ekmek götürmeleri engellendi o insanlar o mevkileri için okullar okuyup, yıllarca devlete hizmet vermişlerdi, bu büyük bir haksızlık değil miydi?

6. davayı kazanan her ifp li memura devlet tazminat veriyor, ve büyük paralara dava açanlar var, devlet bu paraları ödediği halde inadından yılmayıp hala işleyişi değiştirmiyor, kendi yasasıyla kendiyle çelişiyor

bu bankaların özelleştirilmesi çok kapsamlı bir olaydır;

yıllardır hukuk mücadelesi veren alınlarına 'ifp' damgası yapıştırılan bu devlet memurlarından kaç kişinin haberi var?
tüm gücüyle savaş veren bu yılların birikimli bankacılarının sesini neden kimse duymuyor?
artık bu insanların kaybettikleri mevkileri için verdiği bu uğraşlar ciddiye alınmalı, seminer konferans ve eylemlerle vicdanlı olan tüm insanlar bulunup destek vermelidirler

sizlerden bu konuda destek bekliyorum sorusu olanlar bana özel msj atabilirler

insanların haklarının gasp edilmediği daha adil bir dünya için...

saygıyla...

www.allianoi.org

.........Duydun mu denizin kokusunu
Tattın mı derinde tuzunu.................
floydian
B.Ö Üye **
**

el pueblo unido jamas sera vencido

« Yanıtla #1 : 02 Nisan 2007 07:40:28 »

Alıntı
İzmir Alsancak Limanı’nın özelleştirme ihalesi için dört teklif yapıldı. TCDD’ye ait limanın ihalesi haziran 2006’dan bu yana dört kez ertelendi. Teklif veren dört grup, Hutchison-Global-Ege İhracatçılar Birliği, Arkas-Limak, PSA-Akfen-Babcock&Brown ve Çelebi Holding’den oluşuyor.

Türkiye’nin en büyük limanı olan İzmir Alsancak Limanı’nda yılda 850 bin adet konteyner yüklenip boşaltılıyor. 2006 yılı geliri 100 milyon doları aşan limandan elde edilen kâr 75 milyon doları buluyor. İhracat ağırlıklı çalışan liman, özelleştirme süreci bahane edilerek yıllardır yapılmayan yatırımlar nedeniyle kimi sıkıntılar yaşamakla birlikte Türkiye’nin dışarıya açılan en önemli kapılarından biri durumunda.

çözemediğim olay, ziraat bankası, telekom, tüpraş, izmir limanı vs. hep kar eden kurumlar. bunlar niye satılıyor? halk neden hala bunların yararlı eylemler olduğunu düşünüyor anlamıyorum.

"Yarin yanağından gayrı her yerde her şeyde hep beraber"
diyebilmek adına
evlerin
yurtların
dünyaların
ve kosmosun kardeşliği adına
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #2 : 02 Nisan 2007 21:18:22 »

^^kar eden zarar eden herşeyi satacağız^^ sahi kim söylemişti bu lafı...

dostlukla...

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
puratu
Global Moderator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #3 : 02 Nisan 2007 22:47:23 »

bu lafı maliye bakanı sürekli söyler bi de üstüne 'paşalar gibi satarız' der
'ne banka, ne liman, ne fabrika, ne de işletme bırakacağız.. hepsini satacağız...'
üsluba bakar mısınız...
artık ne yorum yapsamda bu cümleler ağır geliyor insana... mağduriyetleri ise düşünmek bile istemiyorum

www.allianoi.org

melek
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2007 21:42:29 »

Özelleştirme-güzelleştirme süreci 1980'lerde başladı günümüzde zirveye ulaştı ki ''babalar gibi satarım''sözü özelleştirme sloganı haline geldi! Özelleştirme ile ilgili bilinmesi gereken en güncel özellik sadece KİT leri kapsamadığıdır son dönemde eğitim sağlık ve kültür alanına kadar geldi...işten atılmalar,örgütsüzleştirme ekonomik ve sosyal alanda gerileme gibi sonuçları çok bilinmediği için gerekli bir karşı duruş da sergilenemiyor tabi...özelleştirme sermayeye yeni kar kapıları açmaktır yerli-yabancı farketmez ama dönüp özelleştirme karşıtı eylemlere baktığımızda sesler işletmenin yabancı sermayeye satılacağı anda daha da yükseliyor yani bizim işbirlikçi sermaye onlardan daha mı iyi,aralarında ki fark ne? işin kötü yanı da bunu sendikalar özelleştirme karşıtı propaganda malzemesi yapması,ya da işletme ucuza gidiyor söylemi ki bu da özelleştirme karşıtı mücadelenin özüne hayli ters işletme zarar ediyorsa satılsın mantığı...sıranın kendisine bekleme yada sırasını savdığında o fabrikada ki işçilerin sendikaların beklemesi,başka yerler bu tehdit altındayken susulması ve daha pek çok yanlış ki burada belirleyici olan sendikaların tutumudur işçiye-emekçiye özelleştirmeyi kavratmasıdır ama dönüp baktığımızda en büyük yanlışlıklar sendikal haraketlerde var...özelleştirme salt ekonomik sorun değildir aynı zamanda ideolojik boyutu da vardır ve bunlar esas alınarak işçiye-emekçiye ve halka kavratmak gerekiyor yoksa özelleşip güzelleşeceğiz hepten!!!

martılar ki sokak çocuklarıdır denizin!
puratu
Global Moderator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #5 : 05 Nisan 2007 04:59:28 »

melek söylemlerinin geneli hatalı geldi bana sadece bir kaç cümleyi onayladım şu güncel özellikli olanı ve son cümleni...yani bu konuda böyle düşündüm acaba kapsamlı bilgin var mı, yüzeysel olarak mı yazdın bu cevabı?

özelleştirmenin amacı türkiye'de asla sermayeye yeni kar kapıları açmak olmadı bunu bu konuyla ilgilenenler gayet iyi bilirler bizdeki amaç çok farklı politikalar, en önemlisi de güçsüzleştirme, bunu net bir şekilde söylerim asla sermaye şu bu işi değil mesele, ki ister kit (kamu iktisadi teşebbüsü ) ister diğer kurumlar olsun

devletin asli görevlerinde özelleştirme yoktur tabiki yerliyede yabancıya satılmamalı,devlette kalması gerekir ama yabancı daha tehlikelidir, çıkar devletleri daha rahat sömürebilmek için parçalamak istiyor işte muhakkak daha fazla ses getircektir  çünkü devletin asli görevleri vardır ve bunları yerine getirmek zorundadır ama sen özelleştirme kapsamında kamu kuruluşlarını, eğitim sağlık, telekomünikasyon, enerji, silah vs.. bunları sattın yabancılara gitti bu ülke nasıl ayakta kalacak herhangi bir sıcak-soğuk savaş anında direk battın demektir, düşünsene bi baktın elde özelleştire özelleştire bişi kalmamış, atı alan üsküdarı bırak ankara yı geçmiş. bunlar devlette kalmalı ki adımlar sağlam basılsın
yine bildiğim için ziraat bankasından örnek vereceğim bu kurum şu anda özelleştirme kapsamında a.ş. oldu ve talibi kim bilin araplar ve mutabakata varılmak üzere, artık çiftçinin bankasının bir arap cumhuriyetinden sahibi olacak...

bu kapsamda ziraat bankasının başak sigortası kime satıldı biliyor musunuz? İSRAİL e...
bir ülke nasıl olurda bir kamu kuruluşuna ait olan bir sigortayı israile satar? aklım almıyor...

gelelim sendikalara; sendikalar özelleştirmeyi propaganda malzemesi yapmadı , hele ki ucuza gidiyor gibi söylemlerde asla bulunmadı
satılma işi kökten yanlış niye ucuza gitti denilsin ki? ziraat bankası çok mu zarar ediyordu da sattılar? asla değil bunu net olarak söylerim çünkü biz bu işin 6 yıldır içindeyiz elimizde her türlü bilgi var (yine bilgim kapsamında ziraat bankası örneğini verdim ama eminim diğerleride öyledir) özelleştirmeyi kavratması demişsin bunuda yanlış yapıyor diyerek nitelendirmişşin, işçi memur işini kaybederek özelleştirmenin soğuk yüzünü kavrıyor merak etme. ayrıca devletin işleyişine karşı çıkıp dava açan '' ifp '' lilerden bahsetmiştim ya hani şu yürütme kararını durdurma, işine iade edilme ve alınan hakları için tazminat davası açan memurlardan, işte bu davalarda sendikaların çok büyük rolleri oldu insanlar en önemlisi bir merkezde toplandı yapılacak adımlar belirlenip peridoyik olarak düzenlendi, üyeler sayesinde çok üst mercilere ulaşıldı vs vs...

sendikal hareketler çalışanın lehinedir, işverende bunu istemez yani çalışanın lehine olmasını, bence tüm bu söylentiler sırf bu yüzden halkın beynine yer ediliyor, ettirilmeye çalışıyor ve bu işi yeni duyanlarda inanıyorlar, özelleştirme karşıtı mücadelenin özü işletme zarar ediyorsa satılsın mantığı değil ki, bu mücadelenin özü özelleştirmenin kökten iptali, birilerinin çıkarları için daha fazla anayasayla oynama yapılmaması...
esasında devlette çalışanların sendikal bir birliktelikleri vardır işte özelleştirmeyle bu birlik bozulur. senin bahsettiğin örgütsüzleştirme burada devreye girer yani mümkün olduğunca güvenceyi bitirim, hükmetmek anlamına gelir buda, yinede sendikalarında çalışanların lehlerine olan istediklerini yapmaya çok fazla gücü yetmez yatırımı pek yoktur çünkü, sivil toplum örgütleri daha kapsamlıdır...

belki konumla pek alakalı değil ama ben benzetme kurdum suriye sınırındaki mayınlı bölge mayınlarını temizlemesi karşılığında 50 yıllığına israil e verildi pek bilinmiyor bunu duydunuz?, suriye sınırını askeriyeye temizle dediler onlar 17 milyon dolarlık temizleme malzemesiyle 2 yılda temizleriz deyince sonrasında ihaleye çıkan ihaleyi en ucuz teklifle israil aldı...30 milyon dolar istedi, türkiye de para vermeyiz diyince israil bu işi parasız üstlendi... tabi babasının hayrına değil... altını kazarsan çok ince hesap var bu işte. suriye sınırında petrol olma ihtimali çok yuksek...50 yıl bu israil giderek güçlenmeye çalışıyor ayrıca israil toprak alarak kurulmuş bir ülke ve biz 50 yıllığına toprak verdik... sattığımız diğer kurumlar yetmedi birde toprak... benim özelleştirme diyince aklıma direk bu mayınlı bölge gelir, neyse konuyu daha fazla dağıtmayım...

ve son olarak bu karşıt eylemler dediğin zamanlar yapılmıyor bu sürecin içinde olanlar bilirler ki bu eylemler düzenli olarak yapılıyor ve gerçekten güzel eldesi olanlar var. benim belirtmek istediğim bu eylemlerden artık daha fazla insanımızın haberi olsun ciddi bir şekilde bunlardan hiç haberi olmadan yaşayan insanlar var, duyarlı olan herkes bu eylemlere bizzat iştirak etmeli...

umarım anlatabilmişimdir...

saygıyla...

« Son Düzenleme: 05 Nisan 2007 05:03:33 Gönderen: puratu » Logged

www.allianoi.org

melek
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #6 : 05 Nisan 2007 11:21:04 »

Puratu,söylemlerim hatalı gelebilir ama yüzeysel olarak yazmadım az da olsa bu süreci takip etmeye çalışıyorum sadece özelleştirme sürecini genel hatlarıyla ayrıntıya inmeden yazdım ki sanırım anlaşılamaması da ondan çünkü çoğu söylemimi zaten tekrarlamışsın ama benden daha açıklayıcı olduğunu söyleyebilirim...öncelikle özelleştirme sermayeye yeni kar kapıları açmaktır, bu özelleştirmenin  bir yönüdür ama yazımda vurgulamıştım da özelleştirmenin sadece ekonomik saldırı olmadığını ideolojik bir saldırıdır aynı zamanda ki önemli olan kısmıda budur ,sen açıklamışın bunu da yani ideolojik yönünü!!! Diğer anlaşılamayan yönü de sadece başlık olarak yazdığım kuruluşların özelleştirme değeri ne olursa olsun ister değeri üstü ister çok ucuz kısmı farketmez bunun özelleştirme propaganda malzemesi yapılması sendikalar tarafından ki özelleştirme saldırısının özüne terstir dedim yanlış anlaşılma var ki yazım hemen yukarıda dönüp özelleştirilen kuruluşların sürecine bakıldığı zaman bu söylemin çokça olduğu görülür yazdığım varolan söylemlerin değerlendirilmesidir ,ama sendikalar konusunda söylediklerimi de tekrarlamam gerekiyor burda özelleştirilecek kuruluşlar çok önceden açıklanır ama dönüp baktığımızda masaya oturulana kadar çok da ses çıkmaz birincisi süreklilik özelliği olması gereken eylemlerin deyim yerindeyse yumurta kapıya geldiği anda harakete geçirilmesi söz konusu yada diğer özelleştirme kapsamındaki işyerlerine karşı duyarsızlık ki bunu kısmen de olsa Petrol İş sendikası gösteriyor bu duyarlılığı  izmir de ki çoğu eylemlerine katılırım orda gördüklerim üzerine söylüyorum, ama bu duyarlılık da neredeyse şubeler bazında ne yazık ki!!!  ve tekrarlıyorum çoğu sendika amacına uygun davransaydı bugün pek çok kuruluş  özelleştirme enkazına dönüşmezdi bu enkazlara bakarak süreci değerlendirmek gerekiyor özelleştirme mücadelesinde neredeyiz diye!!! umarım anlaşılmışımdır...
bu konuyu burda görmek çok güzel... güncelliğini sürekli koruması gerekiyor teşekkürler Puratu...
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2007 11:27:03 Gönderen: melek » Logged

melek
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #7 : 05 Nisan 2007 19:49:52 »

yazılanlardan atladiğim birkaç önemli noktaya puratu'nun eleştirileri üzerinden ekleme yapmak ihtiyaci hissettim ...birincisi sendikalara halkın duyduğu güvensizlik insanlarin söyleminden öte sendikal haraket tarihinin ihanetlerle dolu olmasindandir sendikalarin başına çöreklenmiş olan ağalar gönderilmediği sürece de sendikalara güven olmayacaktır yani sarı sendikacılık satışlarını sürdürecektir...ikincisi özelleştirilen kuruluşlar yabanci sermayeye gittiğinde seslerin yükselmesi özelleştirmenin 'Ö' sünü anlamamanın sonucudur bizim yerli işbirlikçilerin yabancı sermayeden farkı ne yani uzan a zorlu ya sabancı ya gisin yabancıya gitmesin ee bunlar yabancılarla ortak konsorsiyuma giderek satışa katılırsa ne olacak ki çoğu özelleştirmelerde bu ortaklığa gidildi.puratu umarım   yazdığın bu değerlendirme yanlışlıkla yazılmıştır yoksa özelleştirmenin özünden bahsederken kendi içnde tutarsız bir söylemin olacak...yerli ya da yabancı sermayeye peşkeşine hayır denmeli kar yada zarar etsin işletme ,hiç bir satış hiç bir şekilde desteklenemez.Özelleştirme emperyalizmin bir politikasıdır özelleştirme mücadelesi anti emperyalist mücadeleden bağımsız olamaz öncü işçilerin emekçilerin sendikal çalışmanın özüne uygun yapacağı çalışmalarla gerçek işlevine kavuşacaktır sendikal haraket devrimci müdahalenin olmadığı sendika, emekçinin çıkarından çok sermayenin çıkarına çalışır yani işçi güvenliği değil işyeri güvenliğine ter döker...eh sermaye ile çalışanların onlarla aynı sonu görmesi mübah sayılır...
uzadı sanırım yazı kestim....

puratu
Global Moderator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #8 : 05 Nisan 2007 22:45:32 »

devletin asli görevlerinde özelleştirme yoktur tabikide  ''yerliye de'' ''yabancıya da'' satılmamalı, devlette kalması gerekir...

yukarda tekrar metnimden alıntı yaptım

yerlide de yabancıda da kaybeden devlettir, giderek güçsüzleyip söz hakkını kaybedip zaman la batacak olan devletir, yabancı sadece ülkenin batmasını diğerinden biraz daha hızlandırır yazmamım amacı budur, yani özelleştirme olmamalı ama eğer yapılmışsa ki olmaması gerekir bunlar sonrasında gelişecek işler bunlardır, ben yabancılara satmayın ama yerlilere satın, uzan zorlu sabancı koç  kazansın demedim ki çelişeyim... ki buda senin ilk mesajında bir soru olduğu içindi, ikisininde hata olduğunu birinin daha tehlikeli olduğunu söyledim...

özelleştirmeyi bilen her insan bilir bu tamamiyle yanliş bir uygulamadır, kökten kalkması gerekmektedir devlet tüm kurumlarında etkin olmalı söz hakkı kendinde olmalıdır, ben yabancı daha tehlikeli dememim açıklamasını zaten yaptım örneklerini verdim (sıcak- soğuk savaş), israil örneğini de bu yüzden verdim sanırım atlamışsın bununda çelişki olduğunu düşünmüyorum
bu benim değerlendirmemle beraber bariz bilinen bir gerçek... bende bu gerçeğe katılarak yazdım neden çelişeyim ki...

sendika emekçinin çıkarından çok sermayenin çıkarına çalışır yani işçi güvenliği değil işyeri güvenliğine ter döker...   demişşin
bu cümleyi hala anlayamıyorum... nerde görülmüştür böyle olduğu ben çıkaramadım sendikanın temel anlamı çalışanların haklarını korumaktır...nasıl işçi güvenliğine ter dökmez denilebilir ki...
bağlantılı olarak; eylemlere katılıyorum demişsin buna çok sevindim duyarlı olan herkesin katılması gerekir, belirttiğim gibi 6 yılı aşkın süredir eylemlere katılmak dışında daha aktif faaliyetlerimiz var eylemler dışında bu süreçte bizzat sendikalarla ortak çalışmalar yürüttük birçok dava sürecinde beraber ortak kararlar alındı, tekrar yazıyorum etkili olduğumuz işler oldu, hatta bu ''ifp (istihdam fazlası personel) konusunda çok üst mercilere ulaştık, etkili insanların desteğini aldık bu adımlar olmasaydı devlet kendi çıkardığı yasa aleyhine karar verebilecek miydi danıştayda? bunu toplu ve bilinçli adımlarla yaptık, öyle bir organize olundu ki sendikalarla el ele verilerek devlet haksızlık yaptığını kabul etti 4 5 yılı alsa da etti ve çalışanlar işlerine iade edildi
 '' bu övünülmesi gereken çok büyük bir başarıdır''...çünkü burda emekçiler kazanmıştır...

ve emin ol yumurta kapıya geldiğinde değil yıllardır yapılıyor, tekrar yazıyorum medyada!!! böyle yanlış anlatımlar var, bir kurum özelleştirme kapsamına girerse niye son anda çalışmalar olsun ki baştan işi sağlama alcaksın ki sonunda zararlı çıkan sen olmayasın bu konuda bilinçli kesimler var,devletin yasasıyla işten atılmış ve direnerek bu yanlışı devlete kabul ettirip işlerini kazanan ciddi rakamda insanlar var türkiye' de, sendikalarda amaç işçilerin güvenliğidir, dediğim gibi her zaman çalışanın lehinedir, bence sen olumsuz ya da zayıf bir takım işler gördün ve genelleme yapıyorsun, ihanetlerle dolu tarih ve çöreklenmiş ağalar tabirlerinden anladım, bu olmamalı çünkü özelleştirme karşıtı mücadelede sendikal faaliyetler her zaman etkindir...

neyse şahsın adına değil düşüncelerin bazında bunları yazdım ve bu olaylardan tüm yazılarımda bahsetmeye çalıştım, uyuşmazlıklar olabilir herkesin düşüncesine saygım sonsuz, tek amacım bu uğraşlarımızda bizim yanımızda olacak insanlar kazanmak ve çoğalmak, foruma bu konuyu o yüzden açtım, benim daha yazacak bir şeyim yoktur çünkü tekrara giriyor aynı şeyleri yazıp duruyorum...

saygıyla...

« Son Düzenleme: 05 Nisan 2007 22:47:53 Gönderen: puratu » Logged

www.allianoi.org

yasin b.ö
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #9 : 22 Eylül 2007 13:32:30 »

Özelleştirmede dikkat çeken bir konuda şudur ki devlet elinde ikincisi bulunmayan kurumların özelleştirilmesidir.

Sanki bir ikinci iletişim kurumumuz varmış gibi Telekom'u özelleştiriyorlar.Hiç düşünmüyorlar mı bir savaş olduğunda iletişimimiz yabancıların ellerinde.

Bir örnekte benden önce arkadaşların yazdığı gibi Ziraat Bankası.Çiftçimiz devlet bankası diye kredi almış ve sen milyonlarca çiftçinin borçlu olduğu bankaya neler yapıyorsun.Zaten AB'nin tarım politikalarından beli bükülen çiftçiler birde zorla yabancılara borçlandırılıyorlar.Aynı konu Halk Bankası içinde geçerli.Birçok esnaf,KOBİ bu bankadan kredi çekmiş,dükkan açmış başlarına gelecek felakete bakın.

Diğer bir örnekte Etibank'tır.Dünyada önemli bor rezervine sahip ülke Türkiye'dir.Türkiye'de bu rezerveleri işleten bankanın %70'i-yanılıyor olabilirim-ABD'ye satıldı.Hepimiz biliyoruz ki petrol bittikten sonra en önemli enerji kaynağı bor olacaktır ve şu anda 6 adet bor ile çalışan araba projesi vardır.

Bunun gibi örnekleri uzatabiliriz.Çok yazık......
puratu
Global Moderator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #10 : 08 Ekim 2007 06:09:50 »

artık iş çığırından çıktı... ne devlet elinde 2. sinin olmamasına ne başka şeye bakılıyor.
yapılan özelleştirme politikaları sonucuysa giderek daha tehlikeli olmaya başladı. neden mi:

bir kaç gün önce adana'da aski'de temizlemek için girdikleri çamur istanyonunda zehirlenerek ölen 3 işçiden haberiniz vardır. bu kamu hizmetlerin özelleşmesinin getirdiği bir sonuçtur.

“Çeşitli uluslararası kuruluşlar ve yerli-yabancı şirket ortakları, bir yandan bu hizmetlerin piyasalaştırılması için uğraşırken, bir yandan da belediyeleri, uygun teknoloji, yatırım ve işletme maliyetleri, insan kaynakları konusunda yanlış yönlendirmektedirler. Bu konuda yeterli bilgi ve birikime sahip olmayan Belediyeler ise, idari ve mali sorumluluklar ve yetkiler açısından bir dizi karmaşa ile yüz yüze kalmaktadır”

özel şirketler kar amacı güdüyorlar. iş sağlığı ve güvenlik önlemi alınmadan ''nasıl yapsamda çabuk ve kolay yoldan para kazansam'' mantığıyla işçilerin can güvenliklerini sağlamıyorlar. kamusal hizmetlerin sorumlulukları vardı, bunları göz önüne almıyorlar. zarar üzerine zarardayız. artık canlarımız da gitmeye başladı.

yeri gelmişken başak sigorta'nın israil' e ve hisselerinde araplarla satılmak istenmesinden sonra köprünün altından çok sular aktı ve ziraat bankası'nda bir haber yankı buldu. basında yer aldı mı bilmiyorum ama ziraat bankası'nın özel yazılımlarına girildiği öne sürüldü. daha detaylı bilgileri ise duymak bile istemezsiniz. işte özelleştirme' nin beklenen sonucu!!!

son olarak ise konuya başlarken bahsettiğim ifp' li memurların hukuk mücadeleleriyse çizgisinden bir adım çıkmadan, isteklerinden ödün vermeden halen devam ediyor.

iş derelerin, akarsuların, köprülerin, otoyolların özelleşmesine kadar geldi. yakında atmosferde özelleşti! derlerse nefes alımımızda tehlikeye girecek önceden belirteyim.

saygıyla...

www.allianoi.org

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: