Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: bir türk'ü nasıl tanırsınız:) / hasan kaçan  (Okunma Sayısı 1043 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
papatya
B.Ö Üye ***

« : 28 Mart 2007 21:57:51 »

Henüz ilk sayisini çikaran Ariza dergisinde Hasan Kaçan'dan "bir Türk'ü nasil tanirsiniz" baslikli yazi :

* Desenlerini çok begenerek aldigi yeni bir mobilyanin üstünü baska bir örtü örterek kullanan kisi Türk'tür

*Geçirdigi bir trafik kazasindan sonra kanlar içinde çikip, çarpilmis arabasina üzülen kisi Türk'tür.

* Tüp kaçiriyor mu, kaçirmiyor mu diye kibrit yakip kontrol eden Türk'ten baskasi olabilir mi?

* Yemekte eti biçakla degil, çatalin yaniyla kesmeye çalisan bir kisi görürseniz gözlerinden öpün, o bir Türk'tür.

* Kirmizi isikta durdugunuz için size ancak bir Türk bagirabilir.

* Ancak bir Türk, Cola'yi çalkalayip fiskirtarak asitsiz içmeyi akil edebilir.

* Elektonik hesap makinesini, uzaktan kumandasini naylona sarmis, üzerine de ambalaj lastigi geçirmis birini görürseniz hemen boynuna sarilin. Türk'tür o.

* On yillik bir otomobilin koltuk ambalaj naylonlarini çikarmadan kullanma becerisini ancak Türkler gösterebilir.

* isinde iyi olan birisini överken hakaretle iltifat eden bir Türk'ten baskasi olamaz. (serefsizin oglu ne is yapmis be kardesim, helal olsun)

* Ancak bir Türk aracin sinyal lambalari dururken kolunu çikararak "dönüyorum" hareketi yapabilir.

* Ancak bir Türk trafik isiklari kirmizidan yesile döndügünde önündeki herkesi salak sanarak kornaya basabilir.

* Tv'de film seyrederken filmin oyunculariyla muhatap olan (dur oraya gitme öldürecekler seni) Türk sinema severlerdir.

* Ancak bir Türk kulagini kalem ya da örgü sisiyle karistirabilir.

* Gazete kagidini en iyi sekilde kullanan Türk'tür(Cam silme bezi, külah, mendil, sofra bezi)

* Ancak bir Türk kadini, denize dikkat çekmemek için elbiseleriyle girip, bütün dikkatleri üzerine çekebilir.

* Plastik yogurt kabini saksi yapan elbette ki Türk'tür.

*Arabasinin arkasina yazi yazan bir Türk degil de nedir? (Rahmetli de sollardi,)

* Uçakta bulunan tanidiklarina uçak havalandiktan sonra görmeyecegini bildigi halde el sallayan birini görürseniz hemen boynuna sarilin çünkü o Türk'tür

masal bu ya..
onlar anlamaz bundan
puratu
Global Moderator
B.Ö Üye *****

« Yanıtla #1 : 29 Mart 2007 00:47:30 »

Sırıtan Sırıtan Sırıtan
çok haklısın bir de sinemadan çıkınca film birbirine en ince ayrıntısına kadar anlatılır ya işte oda türk işidir
bu arada şu elektronik eşyaları ambalajlama olayına çok güldüm bende fotograf makinamı ki ona cihazımm derim çıtçıtlı ambalaj poşetine koyarım cinayet delili derler
eline sağlık papatya,güldürdün beni... Sırıtan Sırıtan Sırıtan

saygıyla...

tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #2 : 29 Mart 2007 15:31:35 »

Bir Türk dünyaya bedel öylemi....Bu mizah(!) başlığında bile kafatasçılığı yapılıyorya tebrik ederim....

dostlukla...

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
h2o
B.Ö Üye ***

.......

« Yanıtla #3 : 29 Mart 2007 16:45:04 »

ne gladyatör e ne de bunun tersini düşünenlere katılıyorum.dünya vatandaşı deiyp duruyoruz çoğumuz peki neden bu sürekli kendimizi ezme isteği?ya da türkiyedeki bütün insanlar aynı mı?bu yazılara gülüyorsunuz demek ki bunlar sizin yapmadığınız ya da size yanlış gelen şeyler.hiçbiriniz türk değil misiniz yani?bunun burçlara inanmaktan bir farkı olduğunu düşünmüyorum.bir tanesi 70 milyon insanın karakteristik özelliklerini bildiğini iddia ediyor diğeri de bütün insanları 12 kişiye ayırıyor.belki insanların gülmesi için yapılan birşey ama heryerde duyduğum şu türkler böyle yok italyanlar şöyle muhabbeti artık cidden canımı sıkmaya başladı.neden bi yandan dünya vatandaşlığı deyip bir yandan da -kendimize ya da başka milletlere iyi ya da kötü- ayrımcılık yapıyoruz sözlerimizle ben bunu anlamıyorum sanırım hiçbir zaman da anlamayacağım...

sevda bir ateş bulmuştu sende...iyi ki doğdun...
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« Yanıtla #4 : 29 Mart 2007 20:03:06 »

« Son Düzenleme: 29 Mart 2007 20:11:02 Gönderen: Doink » Logged
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« Yanıtla #5 : 29 Mart 2007 21:50:35 »

Offf

http://www.bulutsuzluk.net/forum/forumda_milliyetcilik_kavramynyn_yanly%FE_de%F0erlendirilmesi-t476.0.html;msg3379;topicseen#msg3379
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #6 : 29 Mart 2007 22:36:02 »

Sengili Doink acaba ne demek istiyosun bu resimlerle ? Bana türk insanıyla dalga geçiyosun gibime geldi.Umarım değildir

Sevgili gladiatör tüm başlıklarda aynı şeyi yapıyorsun...Ve bu benim açıkcası fazlasıyla gözüme batıyor...Hangi ırktan olursan ol hangi kimliğe sahip olursan ol önce saygılı olacaksın....Ali ata bak yazılsa dahi bu noktaya bile TÜRKLÜĞÜ iliştirecek kadar acizmisiniz merak ediyorum....
Hrant dink katledilir bu cinayet sitemiz tarafından protesto edilir bazı densizler bazı kafa tasçıları çıkar^^vay anam türklük elden gitti^^^...Sanki türklük tecavüze uğramış sanki türklük alaşağı edilmiş....
Kimliğinizi bu denli basit ucuz şekilde savunma metodlarıyla kendiniz yok ediyorsunuz bilmiş olun....
Yazdığınız mesajları iyice inceleyin bakalım TÜRKÇEYİ ne kadar düzgün kullanıyorsunuz....Bumudur kimlik anlayışınız?
Bumudur sizlerin türkçemize sahip çıkalım nidalarınız???
Varsa yoksa ^^türklük elden gitti^^,^^türklük geri geri gel^^,^^ali ata bakmasın ali ne mutlu türküm desin^^vs vs vs
bunun gibi ve buna benzer içi boş şoven sloganlarınızla bu forumda barınamazsınız belirteyim.....Ben bir lLAZIM...Ama forumda mümkün olduğu kadar Türkçeyi sizlerden çok daha iyi kullanıyorum ve iyi kullanma gayretindeyim....
Ama sizler?
daha doğru düzgün türkçe ileti yazamazken kelimeleri yutarken harflerin biçimlerini bozarken KİMLİK SAVUNMA DERDİNE düşmüşsünüz...
Sizler ilk olarak kendi kimliğinizin farkına varın önce kimliğinizi benimseyin(ve diğer kimliklerede saygılı olun) sonra kimliğinizi savunma telaşına düşün.....
Neden ABD halkından üstünmüş senin Türklüğün?
Neden avrupa halkından üstünmüş senin kimliğin?
kaç gözün var 8 yada 10?Yada kaç ayağın var 100 yada 1000 mi?
Nedir bu üstünlük derdiniz....çıkar bir adi kişilik alt kimlik üst kimlik der...Aynı toprakta yaşayan halkların arasına ayrımcılığı serpiştirir cahil(!) kesimde başlar benim kimliğim senin kimliğini döver nidalarına....
Başlar farklı kimlikteki insanlara o pis,örümcek düşüncelerini empoze etme çalışmalarına...Edemedikleri yerde linç etmeye kalkışırlar....Gerekçesi açık....Türklüğe hakaret etti kardeşim Türklük elden gidiyor.....
Bugün Yunan halkını baş düşman olarak görürsünüz...Ama bilmezsinizki Yunanistandaki Türk çocuklarının tarih kitapları Türkiyeden geldiğini...Bu ne demektir?Varmı bir fikriniz eyyy türklüğü pamuk ipliğine bağlayan örümcek kafalı zihniyet.....
Tuğçe Kazaz adlı bir model dinini değiştirdi diye vatan haini ilan ettiniz bir yunanlı ile evlendiği için vatan haini ilan ettiniz....
Ota boka gördüğünüz yere Atatürk ibaresini sokarsınız...Atatürkçülüğü bile yerlere sürdürüyorsunuzya sizlere helal olsun(Ben atatürkçü değilim ama kendisine sizlerden daha fazla saygı gösteririm)..Gördüğüm her yere ^^atam sen kalk ben yatam^^ yazısını iliştirecek kadarda saygısız değilim....

Gelelim bu konuda yazılanlara....Mizah(!) nedir ne anlıyorsunuz bu mizah kelimesindenki kimliğinizi bu başlığa iliştirecek kadar alçaldınız.....Sizin kimliğiniz bu kadar ucuzmu......

Sinirliyim ve yazacağım kelimeleri zor zaptediyorum....Şimdiye kadar sabrettim şimdiye kadar mümkün olduğu kadar ılımlı olmaya çalıştım kimi noktaları es gectim....Ama görülüyorki bazıları haddiniz aşmaya başlamış....

burası BULUTSUZLUK ÖZLEMİ  BİLGİ PAYLAŞIM FORUMU kimlik savunma merkezi değil...
Gidin kimliğinizi başka yerlerde savunun burada kimse kimsenin kimliğine hakaret etmezken çapulcuların kimlik anlayışı egolarını tatmin edeceği yerde olmayacaktır.....
Burası tamamıyla varolan bilgilerin insanlarla paylaşılabileceği(kimlik telaşına girmeden) saygının elden bırakılmadığı seviyeli bir ortamdır....Kimliğini çok üstün görenler varsa özel mesajla bildirsinler gerekeni yaparım.....

Umarım bu genele yapmış olduğum İLK VE SON UYARI  olmuş olur.....

Şimdi Lazıda,Türküde,Kürtüde,Çerkeside, müslümanı hristiyanı budisti yahudisi ateistide solcusu sağcısıda ortayolcusuda payına düşüen kısımı cımbızla çeksin ve mesaj yazarken hatırlasın.....

not:Yazı hiç bir şahsı hedef almadan tamamıyla genele söylenen sözlerden ibarettir...

Not:Yazının sert olan üslubundan dolayı özür dilerim...Fakat insan bir yere kadar dayanabiliyor.....

dostlukla....

prusias
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #7 : 29 Mart 2007 23:50:22 »

İki ucu açık  bir yazı olmakla birlikte,yanlış anlaşılması muhtemel olup ilgili/ilgisiz kişilere cevap hakkı doğurabileceğinden ssilinmiştir..
« Son Düzenleme: 30 Mart 2007 13:32:40 Gönderen: tsira » Logged

daha ne kadar chinaski                  
daha kaç aşk vurulacak gökyüzünden
daha kaç kadın?
daha kaç gün ve yıl.
aci yürüyor bu adamın gölgelerinde
kollarımda hissediyorum.
yalnız kalmaktan hoşnut biriydim eskiden
şimdi yıkıldı duvarlarım
ellerine g
h2o
B.Ö Üye ***

.......

« Yanıtla #8 : 30 Mart 2007 17:42:26 »

yazılan herşeye katılmak zorunda olmadığımı düşündüğümden birşey yazdım sanırım bu tartışmalara biraz da ben sebep oldum üzgünüm.yani bana kalırsa bütün bu resimler ve türkü nasıl tanırsınız muhabbeti çok istediğimiz 'eşitlik' kavramının ütopya olduğunu gözümüzün içine sokuyor ve ben buna gülemiyorum ne yazık ki.ben istanbulda gayet rahat okurken bu insanlar eğitim alamıyor ve ortaya bu tip görüntüler çıkıyor.ırkı;dini;dili ne olursa olsun ben onlardan daha iyi eğitim alarak biraz da onların eğitim hakkını çalmış oluyorum istemeden ve biz eğitimlilerin onlara gülme hakkı olduğunu düşünmüyorum.eşit şartlarda olsaydık eğer komik olabilirdi gerçekten ama istanbulda bile semt değiştirdiğinizde eğitim kalitesi değişirken bu tip manzaralar olağanlaşıyor.gerçi  emek ciddi yazıları buraya yazman hoş olmamış demiş ama konu bu iken başka biryere yazmak da olmaz sanırım. ya konuyu uzatmak istemiyorum ama gladyatör sen bunları gerçekten düşünerek mi yazıyorsun yoksa millet sinirlenince keyif mi alıyorsun pek anlamadım...

Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« Yanıtla #9 : 30 Mart 2007 18:26:37 »

yazılan herşeye katılmak zorunda olmadığımı düşündüğümden birşey yazdım sanırım bu tartışmalara biraz da ben sebep oldum üzgünüm.yani bana kalırsa bütün bu resimler ve türkü nasıl tanırsınız muhabbeti çok istediğimiz 'eşitlik' kavramının ütopya olduğunu gözümüzün içine sokuyor ve ben buna gülemiyorum ne yazık ki.ben istanbulda gayet rahat okurken bu insanlar eğitim alamıyor ve ortaya bu tip görüntüler çıkıyor.ırkı;dini;dili ne olursa olsun ben onlardan daha iyi eğitim alarak biraz da onların eğitim hakkını çalmış oluyorum istemeden ve biz eğitimlilerin onlara gülme hakkı olduğunu düşünmüyorum.eşit şartlarda olsaydık eğer komik olabilirdi gerçekten ama istanbulda bile semt değiştirdiğinizde eğitim kalitesi değişirken bu tip manzaralar olağanlaşıyor.gerçi  emek ciddi yazıları buraya yazman hoş olmamış demiş ama konu bu iken başka biryere yazmak da olmaz sanırım. ya konuyu uzatmak istemiyorum ama gladyatör sen bunları gerçekten düşünerek mi yazıyorsun yoksa millet sinirlenince keyif mi alıyorsun pek anlamadım...

Bence yukarıdakiler eğitimden çok zeka göstergesidir, yaratıcılık göstergesidir.
h2o
B.Ö Üye ***

.......

« Yanıtla #10 : 30 Mart 2007 22:18:13 »

evet dilekçe gerçekten çok yaratıcı.böyle bir dilekçe yazılamayacağını;tüpün yanıp yanmadığını çakmakla kontrol edilmeyeceğini ilköğretim seviyesi bile fazlasıyla karşılar en azından karşılaması gerekir.bu sadece bir örnekti.benim başta anlatmak istediğim de apayrı bir konuydu zaten.sadece benim fikrim bu.bu genel bir sorundu ama en çok bu başlığa uyduğunu düşünüdm yazılanları görünce onun için de buraya yazdım.burada beni anlayacak insanların olduğunu düşündüm.herneyse..

Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« Yanıtla #11 : 30 Mart 2007 22:27:08 »

kusura bakma h2o ama biz bu resimlere "aaa salağa bak.. salaaak, salaak" diyerek gülmüyoruz. kimsenin de cahillik olarak gördüğü  için güldüğünü sanmıyorum.. Yanlış değerlendiriyorsun.

Hayatında hiç dilekçe yazmamış birinden daha yaratıcı bi dilekçe bekleyemezdim. Şahsen bir Turkcell yetkilisi olsam bu dilekçeyi ilk sıraya koyardım..

diğer tüpün yanıp yanmadığını çakmakla kontrol edilmesi gibi diğer öğelerin abartma olduğunu herkes farkındadır. Senin tabirinle ayrım yapsak bile cahil insanlar dahi bunu yapmaz.

Bu foruma takılan kimsenin bu fotoğraflarda cahilliğe gülmediğine adım gibi eminim. Böyle bir konu olması da çok şaşırttı beni..

Tekrar etmeliyim ki burada vurgulanmak istenen Türk insanının yaratıcılığı, mucitliği ve içtenliğidir..
h2o
B.Ö Üye ***

.......

« Yanıtla #12 : 30 Mart 2007 22:29:48 »

iyi ne güzel o zaman...

tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #13 : 30 Mart 2007 22:37:02 »

Yeteri kadar açıklama yapıldığından dolayı konu kilitlenmiştir...

dostlukla...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: