Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Cumhurbaşkanlığı Seçimi  (Okunma Sayısı 1440 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
melek
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #15 : 23 Nisan 2007 11:55:07 »

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ortaya çıkan görüntü; taraflar arasında ki çelişkilerin çok derin, yapılan çatışmaların çok çetin olduğu havasını vererek laik-anti laik çatışma eksenine çekilmeye çalışılıyor. Oysa bu sözde çatışmanın tarafları el birliği ile işçi sınıfı ve emekçi kitleler,kürt halkı,azgın sömürü ve vurgun terör rejimine tabi tutmaya devam ediyor ve devam etmekte olan bu çark nedense bu iki tarafı da rahatsız etmemekte sorun koltuk meselesi varsın kim oturursa otursun. o, şu, bu, beriki ,onun arkasında ki yada Sezer..  seksenlerden sonra ki cumhurbaşkanlarına bakarsak öncekiler ayaklarına kadar eğilsin derim sezer'in önünde ama son cumhurbaşkanlığı dönemine baktığımızda da yapılan icraatlar bir öncekini aratmamakta demek ki kişinin iyi niyetinden duruşundan bağımsız yani sorun içinde bulunduğumuz düzen ve bu düzenin sopası ensede hissedilidiği sürece varsın nur yüzlü nubar terziyan gelsin gerçi öldü ama onun nur yüzü bile bu çarkta işe yaramaz...
  bize göre yada bana göre yazdıklarım bir anlamda eklediğim üniversitelilerin bildirisinin ya da floydian ın yazdıklarının tekrarı olacak ki saddet kısmına geliyorum hemen gösterilen çatışma alanı yansıtılan kutuplaşma sahtedir sınıfı ve kitleleri oyalama ve düzen sathında kutuplaşmadır amaç edinilen ama biz bu ülkedeki gerçek kutuplaşmanın ezen ile ezilen,yöneten ile yönetilen,sermaye ve işçi sınıfı arasında olduğunu biliyoruz bu sistemde fazla birşey de beklemiyoruz zaten yaratılan manzaranın ötesinde daha kötüsü olabilir de sistem alaşağı edilmedikçe ezilen halkların kurtuluşu ve emeğin karşılığı alınamaz evet bir seçim yapmamız gerekiyorsa biz seçimimizi çoktan yaptık doğru yönlere!!!
« Son Düzenleme: 23 Nisan 2007 11:56:40 Gönderen: melek » Logged

martılar ki sokak çocuklarıdır denizin!
gurami
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #16 : 23 Nisan 2007 12:17:29 »

Arkadaşlar, kusura bakmayın ilgisiz bir soru olacak ama Bulutsuzluk Özlemini'nin YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) ile ilgili olan şarkılarının adı neydi ve hangi albümdeydi? Bir türlü hatırlayamadım sabahtan beri. Lütfen yardım edin bana Kararsız Ağlayan
yasin b.ö
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #17 : 23 Nisan 2007 21:10:49 »

AKP'Lİ BİR MİLLETVEKİLİ İSYAN ETMİŞ VE CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLMUŞ.NEDENİ DE R.T.E NİN DAHA ADAYINI AÇIKLAMAMASI.BAKIYORUZ ABD VE FRANSA YA ADAYLAR AYLAR ÖNCEDEN BELLİ.ADAYLARIN YAPTIKLARI YAPAMADIKLARI.HERŞEY HALKIN ÖNÜNE SERİLİYOR.BİZDE DE R.T.E CUMHURBAŞKANLIĞI SÜRECİ İYİ İŞLİYOR DİYE ÖVÜNÜYOR.ACAYİP BİR ÇELİŞKİ.BİLMEM BUNUN ADI DEMOKRASİ Mİ?.........
floydian
B.Ö Üye **
**

el pueblo unido jamas sera vencido

« Yanıtla #18 : 23 Nisan 2007 21:22:09 »

melek bir parça anlatmaya çalışmış. ben de birşeyler söyleyeyim. genelde aynı şeyler olacak ama kendi cümlelerimle aktarayım.

"Türkiye'de laik- anti laik şeklinde grupların kabul edilmesi kesinlikle kabul edilemez. "   demişsin adiminim.
bu düşüncene aynen katılıyorum. bir taraf islamcılığı arkasına almış, bir tarafta laikliğin arkasına saklanmış birbirine atıp tutuyor.
ben laiklik ilkesine karşı değilim. islam dinine de karışmam.
ama laikliği işine geldiği zaman iktidara karşı kullanılacak bir silah olarak görenlere sempati duymam.
dindarlığı da halkın dini duygularını suistimal etmek için kullanan bir iktidara da.
evet laik-anti laik diye bir ayrım kabul edilemez. yoktur da.
ortada bir sınıflaşma bölünme varsa o da emek verenler-emeği sömürenler şeklinde olabilir.

yazdıklarımın yanlış anlaşılmaması ümidiyle ve saygılarımla...

"Yarin yanağından gayrı her yerde her şeyde hep beraber"
diyebilmek adına
evlerin
yurtların
dünyaların
ve kosmosun kardeşliği adına
melek
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #19 : 23 Nisan 2007 23:06:12 »

son yazdığım yazıda ki Nubar Terziyan örneğini Erol günaydın la değiştirmek istiyorum zira bu ismi bilerek mi verdiğim sorusuyla mesaj aldım Nubar amcam Ermeni ya diğer yanda da Cumhurbaşkanlığı koltuğu var yurdumun titreyen millilerinin gözünden kaçmamış, yahu adam ölmüş yıllar önce bırakın Ermeni olmasını...yazım her yönüyle ciddiye alındığı için mesudum....Gülümseme)

martılar ki sokak çocuklarıdır denizin!
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« Yanıtla #20 : 01 Temmuz 2007 23:28:18 »

Anasayfa Anket Sonuçları;

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: