|
puratu
|
 |
« : 26 Şubat 2007 23:14:12 » |
|
25 şubat 1907 gümülcine doğumludur balıkesir muallim mektebini 1927' de bitirip yozgata öğretmen olarak atanır ve çeşitli illerde öğretmenliğini sürdürür, türk edebiyatının en gerçekçi romancısıdır 1948' de kırklareli'nde haksızlıklar içinde öldürülmüştür kuyucaklı roman ve kurt mantolu madonna gibi unutulmaz eserlerin sahibi olan sabahattin ali 'nin sinop zindanlarında yazdığı aldırma gönül' ü bilmeyen var mıdır? edip akbayramın sesiyle yüreklere dokunan o mağrur eseri...ki daha bir çok şiiri bestelenmiştir kuyucaklı yusuf' u ilk okuduğumda ufaktım, günlerce hayran kalmıştım yazarın gerçekçi kalemine, o tarihlerde nazilli 'nin içinden geçerken babama zorla arabayı durdurup artık ilçe olan (romanda küçük bir nahiye idi) romanın geçtiği mekana ayak basmak istemiştim bugun trt 2 de selim ileri nin programında müzik eleştirmeni olan kızı filiz ali' nin ölümünün 100. yılında anlattıklarını dinleyince yine bir garip oldum ' başın öne eğilmesin aldırma gönül aldırma ağladığın duyulmasın aldırma gönül aldırma' dedim kendime onurlu yaşamı elinden alınamamıştır ki o hayatlarımızda bir parça hep vardır 100 yaşındasın hala aklımızdasın...
|