Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 5 Ağustos 2005-Milliyet Pazar Röportajı  (Okunma Sayısı 289 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« : 23 Şubat 2007 14:58:13 »

"Her zaman bir Don Kişot ruhu taşıyoruz"

Bulutsuzluk Özlemi ilk single çalışması "Felluce-Bağdat Kafe"yi çıkardı. Grubun solisti Nejat Yavaşoğulları "Albümlerimiz ne kadar satar diye asla düşünmüyoruz. Ruhumuzda Don Kişotluk var" diyor

Türkçe rock'ın yaklaşık 20 yıldır en önemli temsilcilerinden biri olan Bulutsuzluk Özlemi ilk single'ını çıkardı: "Felluce-Bağdat Kafe". DMC etiketli single'da "Felluce" şarkısının sözlerinin bir kısmı İngilizce. İlk İngilizce sözlü şarkısını yapan gruptan Nejat Yavaşoğulları "Bu zamana kadar haddimi aşmak istemediğim için İngilizce şarkı yapmadım" diyor.

Yeni albüm öncesinde single'la dinleyicilerin özlemini giderelim mi dediniz...

Aslında geçen sonbaharda Irak'taki savaştan ötürü duygu yoğunluğu yaşadığım bir dönemde ortaya çıktı "Bağdat Cafe". Ardından da "Felluce"yi yazdım. Her iki şarkı da yakın zamanda yaşadığımız olayları anlatan bir içeriğe sahip. Bu yüzden onları yaz sonunda çıkacak yeni albümde kullanmanın geç olacağına karar verdik. Ayrıca single, grupla dinleyicisinin daha çabuk buluşmasını sağlıyor. Bulutsuzluk Özlemi grubunun bir single yapma zamanı da gelmişti zaten.

"Felluce" adlı şarkının sözleri niye hem Türkçe hem de İngilizce?

İçimden öyle geldi çünkü. Tabii bir de olayın evrensel olması sözlerin İngilizce olması gerekliliğini getirdi sanırım. Böylece "Felluce" tüm dünyadaki müzik kanallarında ve radyolarda çalınacak kapasitede bir şarkı oldu.

"Haddimi aşmak istemedim ve İngilizce şarkı yapmadım"

İlk defa Bulutsuzluk Özlemi'nin şarkı sözlerinin birinde İngilizce söz var. Daha önce karşı mıydınız yabancı dilde bir şarkı yapmaya?
Evet, ilk kez benim tarafımdan yazılmış İngilizce sözlü bir şarkı söyledik. Biz ilk çıktığımızda "Türkçe rock olur mu?" diyenler oldu. Evet, tabii ki olur. Yine de rock'ta söz ve müziğin birleşerek yarattığı lezzet ancak iyi bir İngilizce ile ortaya çıkabilir. Bu zamana kadar haddimi aşmak istemediğim için İngilizce şarkı yapmaktan kaçındım. Ama bu şarkıya yazdığım söz durumu açıklayan, felsefe yapmayan iki cümlelik bir söz.

Politik içerikli iki şarkıdan oluşan bu single satmaz diye bir kaygınız yok mu peki?

Bulutsuzluk Özlemi her zaman bir Don Kişot ruhu taşıyor. Ruhumuzda Don Kişotluk var. Ne kadar satar diye asla düşünmüyoruz. Neredeyse 20 yıldır dilediğimiz gibi müzik yapıyoruz.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: