Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bulutsuzluğa ekşi sözlükte yapılanlar  (Okunma Sayısı 1909 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
erdem23
Ziyaretçi
« : 06 Şubat 2007 23:26:15 »

bu olaya bir dur dememiz lazım ekşi sözlükte bulutsuzluğu aşağılayıp duruyorlar yersşz bir biçimde...üstelik parçalarının çalıntı olduğunu iddia ediyorlar ve 1 parça hariç tamamı asılsız alakasız şarkılardan alıntı yapılmış gibi gösteriliyor bir şekilde bu konuda etkili olmalıyız diye düşünüyorum ben orda yazar olsam yazıcam ama bunu yapamıyorum malesef.....

acil demokrasi - ıggy pop - I'm the passenger (alakasız)
tepedeki çimenlik -  the fool on the hill     (alakasız)
kuturdet beni rutubet - john lennon - whatever gets you through the night  (%90 alakasız çok küçük bir yerde vokalin söyleyiş tarzı benziyor höh diyorum)
şiliye özgürlük - john lennon -well well well  (bu şarkı cidden benziyor ama kasıt olduğunu sanmıyorum tek benzeyen şarkı bu)

arkadaşlar nejat yavaşoğullarına ve bulutsuzluk özlemine hakaret ediliyor ve aşırdıkları , çaldıkları iddia ediliyor birşey yapmalıyız diye düşünüyorum.
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2007 23:58:49 »

Hani bir laf vardırya Bu ülkede ağzı olan konuşuyor diye bu olayda bunun göstergesidir...Ekşi sözlüğe üyeyim yaşadığım bir olaydan dolayı tüm yazılarım silindiğinden uzun süredir giriş yapmam o siteye...
çalıntı!!diye tabir ettikleri parçaları asıl sahibi diye nitelendirilen!! insanlardan dinlemedim ve bu gibi bir karşılaştırma yapsak sanırım yersiz olur...
ama erdem23 senin yorumlarına bakılırsa hakikaten ağzı olan konuşuyor deyimi kendini doğrulamış oluyor....
20 yıldır bu ülkede müzik yapan kaliteli bir grup neden bu denli haksız eleştirilere maruz kalır anlamam...
Ama buda tıpkı diğer alanlarda olduğu gibidir DOĞRU SÖYLEYENİ 9 KÖYDEN KOVARLAR....Sanırım Bulutsuzluk Özlemide buna denk geldi...
Bir şeyleri sorguladığı için ve bir şeylere karşı durduğu için sanırım bu denli absürd eleştiriler alıyor...Aslında eleştiri demek bile yersizdirya....

ben açıkcası ekşi sözlükte bir şeyler yazarak Bulutsuzluk Özlemini bu denli çapulculara karşı savunma gereksinimine girmeme taraftarıyım.Çünkü bu eleştirileri yapanlar at gözlüğü ile olaylara bakış sergilediği için ve tabular doğrultusunda hayatlarına şekil verdiklerinden dolayı ne söylenirse söylensin ne yazılırsa yazılsın aynı şekidle devam edecektir....
Çünkü bir zamanlar o sitede kazım koyuncu başlığına yazılan bölücü,vatan haini,laz milliyetçisi,şarkıları çalıntı gibi asılsız sözlerinden dolayı bende bir şeyler yazma gereksinimi duydum daha sonra sözün yetmediği yerde AT gözlüğü ile olaylara bakan insanlardan yediğim küfürlerden dolayı tüm msj lar silindi....
bu benim yaşamış olduğum bir olay olduğu için sizinle paylaşmak istedim....

Sözün özü kör insana renkleri gösteremeyeceğiniz gibi bu insanlarada bir şeyler anlatamazsınız...Çünkü gerçekle tutar payı olmayan eleştiriler yapıyorlar...
varsın yapmaya devam etsinler BULUTSUZLUK ÖZLEMİ 20 yıldır kaliteli bir çizgide yoluna devam etmiştir ve  bir 20 yıl daha edecektir....
Onlar alışmışlar popülarite kaygısı içinde olan gruplar dinlemeye...
kolay kolayda Bulutsuzluk ÖZLEMİ nden anlayamazlar....

dostlukla...
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2007 00:06:31 Gönderen: tsira » Logged

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« Yanıtla #2 : 07 Şubat 2007 00:02:23 »

hele bir de çoluk çocuk u2 çakması diyor ya gülüp geçiyorum Kahkaha
erdem23
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 07 Şubat 2007 00:18:04 »

tsira burda bana kaf atmana cevap vermiyorum konu bu değil bi admin olarak daha dikkatli olmalısın konuları dağıtmamalısın...görevin bu ve duygularımız karşılıklı.

konuya geri dönersek öyle yada böyle burda beklediğim olay olmadı verdiğiniz cevaplar savunma değil geçiştirme ama insanlar bunları böyle düşünüyoır bu cevaplarla kimse tatmin olmaz aksine bu düşüncelere daha çok inanır ve benimser .
bu sitenin yöneticileri ve üyeleri tarafından bazı etkinliklerle olaylara cevap verme ve durumu aydınlatma konusunda adım atılması gerektiğini düşünüyorum ana sitede konuya ilgin yer ayrılabilir açıklamalar yapılabilir site yöneticilerine bilgi verilebilir orda aydınlatıcı başlıklar açılabilir...

bu sitenini işlevi dahilinde olduğunu düşünüyorum.ve bulutsuzluğa yapılan bu olayın aydınlatılması gerekiyor ben şahsen çok rahatsız oluyorum bunalrı gördükçe
erdem23
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 07 Şubat 2007 00:27:14 »

benim amacım bulutsuzluğun şarkılarının çalıntı olmadığına dair tepki göstermekti istemiyosanız göstermeyin iyi siz bilirsiniz....sadece ekşiden ibarette değil bu olay...
erdem23
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 07 Şubat 2007 00:35:51 »

kuşku değil rahatsızlık ve sürekli yayılıyor...sürekli birileri *** atıyor bulutsuzluk özlemine ve bunu kanıtlamıyorlar eğer elimizde bir kaynak olsa bir sitenin bu suçlamalara yer verip karşılıklarını kanıtlarıyla verdiği çok iyi olur onlarda rezil olur .
ama bu tür tipler sürekli bizi rahatsız edip suçladıkça ve ben kendim onlara kanıtlar sunduğum halde hiçbir ciddi yalanlama ve eleştiri gelmediği için sözlerim hep boşa gidiyo...

ve benim gibi kimbilir kaç kişi vardır..
çok mu kötü olur bu suçlamalara güzel bir cevap verilse bu sitede? iddiaların karşılaştırılmaları ve yersizliklerini anlatan materyaller olsa...birşeyimiz eksilmez sanırım bu sitenin amacıda sevenlerinini kuru kuru bir araya gelmesi değildir sanırım.

argo söz vb sıfatlar kullanmak forum genelinde yasaktır...Lütfen daha dikkatli olalım
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2007 01:11:39 Gönderen: tsira » Logged
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #6 : 07 Şubat 2007 00:39:32 »

erdem23 sen okuduğunu anlamayacak kadar anlayışı kıt olan bir insanmısın acaba merak ediyorum...bunda ve diğer msj larda buna dahil olmak üzere....

polemik yaratacak kadar sıradan ve seviyesiz bir insan olmadığım için sana laf atma zahmetinde de bulunmadım!!!!
galiba senin başka yerlerden problemin var gibi....

Bu sitede ilk açıldığı zamandan itibaren aktif şekilde üye olarak bulunmuşumdur...Ki bunu bilen çok iyi biliyor...Bu yüzden nasıl davranacağımıs enden öğrenemeyecek kadar mantıklı bir insanım....
onun için benim görevimi sorgulamnak ne sana düşer nede bunu polemik konusu etmek....
Şimdiye kadar hiç bir arkadaşa saygısızlık yapmadığım gibi kimsedende saygısızlık görmek istemem....

bu yüzden yazılarıan dikkat et mümkün olduğu kadar konu formatına uygun olsun....
bu ilk ve son uyarıdır.....

herşeye rağmen
dostlukla....

tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #7 : 07 Şubat 2007 01:01:33 »

ilgili kişi yani erdem23 www.bulutsuzluk.net sitesinden yasaklanmıştır...

bu siteyi bir çöplüğe benzetmek ve söylenilen sözleri inatla yanlış anlayıp sırf polemik uğruna varolduğunu kanıtladığından dolayı bu karar alınmıştır...
Bu kararın alınmasında ayrıca etken siteye başka nicklerle üye olup burayı çöpçatan sitesi sanarak bayan üyelere verdiği rahatsızlık ve yapılan uyarıları dikkate almayıp istediği şekilde at koşturacağını sandığından bu karar alınmıştır.....

konumuzu kısa süreli dağıttığımdan dolayı özür dilerim ve konuya tekrardan devam edilmesi  umuduyla...

dostlukla....

Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« Yanıtla #8 : 07 Şubat 2007 11:07:45 »

well well well şarkısında sanırım bir etkilenme olmuş  Gülümseme
deli afitap
Global Moderator
B.Ö Üye ***

.........

« Yanıtla #9 : 07 Şubat 2007 12:31:41 »

bu zaten böle değil midir ?? bir şeylerden etkilenip müzik yaparsın ya da herhangi birşey (ne olduğu o kadarda önemi değil)..sana 'o' şeyi yaptırıcak illa başka birşeyler vardır bakarsın hiç alakası olmayan müzik  vs. birşey çıkmış ortaya bakarsın ucundan bucağından benzeyen noktalar vardır bu kadar abartılmaması gereken bir konu kanımca Sırıtan ve ekşi sözlüğüde ciddiye alınması saçmalık olur belli zaten ekşi sözlüğün amacı ve manası  Göz kırpan

20 yılı deviren bir grup içinde önemsiz bunlarin konuşulması  Karizmatik

Sk'udas Xalk'epesi Cumpoba
Amon
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #10 : 07 Şubat 2007 17:41:12 »

Ekşi sözlüğün açıldığındaki amacı bizlerinde amaçlarından farklı değildi ortalıkta ters giden şeyler ile dalga geçmek ve düzeni eleştirmek idi ne yazıkki bi çok düşünce gibi buda kendini satmış durumdadır ve hatta açılış sebebinin tam aksine bizlerin yanında olup çatlak sesler ile sataşacakları halde şuanki durumları acincak haldedir...

Ben bu siteye üzülerek bi tarafımla gülüyorum...
h2o
B.Ö Üye ***

.......

« Yanıtla #11 : 07 Şubat 2007 21:52:43 »

valla bu sitede bunca zamandır konuşulduğunu sanarak bu konuyu açmamıştım.çünkü uzun süredir tek tük iyi şeyler yazılıyor.tabii herkesin kendi fikri ama abarttılar artık

sevda bir ateş bulmuştu sende...iyi ki doğdun...
redcloud
B.Ö Üye ***

çok isteyince oluyordu hani?

« Yanıtla #12 : 09 Şubat 2007 17:18:32 »

ağzı olan konuşuyo.abidik gubidik laflarla işimiz olmasın bence  Göz kırpan

Yaşlanan Birgün Bugün. Bavulu Topluyor Ve Son Vedası Tıpkı Dün Gibi, Köşeye Çekilip Ağlıyor, Bense Yarına Penceremden Bakma Gafletindeyim. Gözlerim Dolu Ve Ellerim Tutuklu Yüzüme. Dudaklarım Kilitli, Hosçakal Bugün!..
prusias
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #13 : 09 Şubat 2007 18:11:09 »

ne kadar buyutulen bır konu zaten bulutsuz ozlemını tanıyan kısıler boyle bırseyın olmuyacagını bılıyor..ve gerceklerı ogrenmek ısteyende arasa gerceklerı bulur...onların sadece yapmıs oldukları sey ona buna alp atıp su yuzunde durmaya cabalarıdır her halde bunu basarıyorlar bu konu ustende dahas cok durursak arkadasımızın dedıgı gıbı agzı olan konusuyor

daha ne kadar chinaski                  
daha kaç aşk vurulacak gökyüzünden
daha kaç kadın?
daha kaç gün ve yıl.
aci yürüyor bu adamın gölgelerinde
kollarımda hissediyorum.
yalnız kalmaktan hoşnut biriydim eskiden
şimdi yıkıldı duvarlarım
ellerine g
hasta_siempre
B.Ö Üye ***

« Yanıtla #14 : 16 Şubat 2007 13:49:10 »

kaç kişi wardırki tüm şarkı sözleri kendilerine ait olsun...kaldıramıolar sanırım...biz grubumuzu bilioruz ve seviyoruz ya yeter. onların n dşündüü bizi ilgilendirmez zaten ciddi olamayan bi mekan o ekşi sözlük.. sallayın gitsin bence..

hayata başlarken şartları sen koymadın ki, sana sanal bi dünya sundular....
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: