Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Rock Müziğin Gidişatı---- Sence???  (Okunma Sayısı 1411 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Amon
B.Ö Üye *
*

« : 30 Ocak 2007 20:09:13 »

Sizce Rock Müziğin gidişatı Nedir?
popülerleşme ile avantaj sağlayabildimi?

Merhaba Arkadaşalr Günümüze bakıyorum Rock müzik neredeyse Fantazi Rock diye bir kategori açtı açacak, Sizce Rock sadece Gitar ve bateri ilemi oluşan her müzik rock mıdır, Eline gitar alan herkesin bu aralar bir album çıkartması ve bu müzik türünün fantezieşmesi sizleri rahatsız ediyormu.
97-98 lerden beri sizce sayımız arttımı yoksa gerçek rock dinleyicilerinin sayıları aynımıdır?

puratu
Global Moderator
B.Ö Üye *****

« Yanıtla #1 : 30 Ocak 2007 21:40:22 »

gercek rock müzik dinleyicisi aynen dediğin gibi cok sınırlı
bu işe temelinden gönül verip, yurutenlerin sayısı az olduğu gibi dinleyicileride az
suan popüler olan, hiçbir müzik geçmişi olmayan grupları herkes bilir bide göğsünü gere gere ben rockçıyım der
işinin hakkını veren yıllara meydan okuyanlarıysa kimse bilmez
en çok sinir olduğum bu dinlediğin,çaldığın ne deyip (ki muhakkat bu çalmaya çabaladığım müzisyenlerin en babasıdır) haa öyle birilerimi varmış hiç duymadım bak bide sen bunu öğren deyip tamamen medyatik, popüler kültürün etkisinde kalmış, özgünlükten yana hiç olan grupların önerilmesi, bide hiç bir müzik bilgin yoksa konuşma kardeşim
tabiki yenilerinde gelmesi gerekir sonucta cok duzgun yetişmiş müzisyenler ilerde bayragı devralacaklar
ama su fantaziye gitme işide ne oluyor?
kesinlikle eline gitarı alanlar er geç unutulup gidecek bence, pabucumun rockçıları o fantezi severleri ilk bırakanlar olacak hemde
biz yine önümüze üretenlere bakalım
bulutsuzluk özlemi 20 yılı devirdi hala ayakta emin adımlarla ilerliyor,, pentagram yasar kurt akın eldes örnekler çogaltılabilir ben bu insanları her dinlediğimde işte olay bu diyorum
üretenlerin ellerinde yukselir dunya...
başka söze gerek yok...

saygıyla

tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #2 : 30 Ocak 2007 22:07:36 »

ASlında olay rock müziği ilede sınırlı değil bence olayın geniş yelpazede değerlendirmesi  kanısındayım...
Çünkü türkiyede gerçek anlamda MÜZİK YOZLAŞMASI vardır...Ve bu yozlaşmadan nasibini haliyle rock müziğide alıyor...
Bu yozlaşmayı tetikleyen en baş etken çıkan popstar furyasıdır..Çünkü popstar gibi absürd yarışmalarda üretim olmadığı gibi kişi tamamıyla geçmişi ile gündeme gelerek aklı sıra müziğe katkı sağlayacağını sanıyor....
Bu ülkede müzik anlayışı o kadar aşağılardadırki gerçek anlamda ne müzik yapan vardır nede gerçek anlamda müzik dinleyicisi vardır..hER iki kesimde artık üretmekten ve sorgulamaktan ziyade tüketim moduna girmiştir..Sanatçı!!! bir şey üretememenin verdiği kabızla kendini tekrar etmekte dinleyici ise müziğin asıl kavramına aldırmadan öylesine boş yere duydugu enstrümental seslerine ayak uydurmaktadır...Çünkü artık müzik dinlenilmiyor sadece duyuluyor...tıpkı bakmak ve görmek arasındaki ince ayrıntı gibi.Var olanları ise bir elin parmakları kadardır...
Bana göre müZik hayatın yorumlanmasıdır ve müziksiz bir hayatta gerçek anlamda çok boş gecer kanısındayım..Ama şimdi bakındığımızda görüyoruzki ortalıkta kasıp kavuran popülarite müziği vardır...
Çıkan ismail yk ''allah belanı versin'' şarkısıyla ortalığı kasıp kavurması Gülümseme ve yetmezmiş gibi bu şarkının müzik otoriteleri!!!tarafından rock statüsüne uygun görülmesi bence gerçek anlamda müziğin büyük bir yozlaşma içine girmiş olmasının apaçık göstergesidir...
bu ülkede 1 şarkı söyleyen sanatçı!!! olup geziniyorsa ben 3 şarkı söylemeye razıyım...Hatta çalışmalara bile başlamış bulunmaktayım bilginiz olsun. Sırıtan Sırıtan

sistemin getirisi burada bir başka büyük etkendir...Çünkü artık müzik sadece tv lerde boy gösteren kesimin elindedir...Bu ülkede hala daha bulutsuzluk özlemini bilmeyen insanlar vardır...Sistem herşeyi o kadar çabuk tüketiyorki bir zamanlar gündeemi meşgul eden insanlar bugün ortalıkta gözükmüyor....
Tv de bir kanala çıkıp şarkı söylemek ertesi gün gazetelerde sizin sanatçı diye tabir edilmenize yeterlidir...
Popülaritenin her şekilde karsımıza çıktığı bu sistemde gerçek anlamda sorgulayan ve bir şeyler üreten insanların kıymeti bilinmelidir....
Çünkü gerçekten zorlu bir görev seçmişlerdir....

DOSTLUKLA!!!
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2007 22:12:10 Gönderen: tsira » Logged

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
sonkom
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 31 Ocak 2007 10:06:18 »

BİZ VARIZ YA HEŞEYDEN BİZDEN ÖNCE BİZDEN SONRA
MİLLET SÖZDE AYDININ YASINI TUTUP AJDARI İZLESİN
BİR DE NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN KANALLARI İZLESİN
ROCK MÜZİĞE OLAN İLGİ YETERLİ BENCE ÖNEMLİ OLAN ŞARKILARDA ANLATILMAK İSTENEN
BULUTSUSUZLUK ÖZLEMİ BUNU FAZLASIYLA YAPIYOR VE YAPTIĞI İŞ ÇOK ZOR SON ALBÜM ÇIKALI 3 YIL OLDU HALA YENİ ALBÜM ÇALIŞMALARI BİTMEMİŞ NE KADAR CİDDİ ÇALIŞTIKLARINI TAHMİN EDİYORUM
....................................İNANIYORUM BİTECEK BU ÖZLEM
deli afitap
Global Moderator
B.Ö Üye ***

.........

« Yanıtla #4 : 31 Ocak 2007 18:47:27 »

burda dikkat edilecek birşey var sanırım ' sözde aydının yasını tutmak'..bence bu cümleye ' sözde' sözcüğü yakışmamış evet haklı olabilirsin ajdarı izlemeleri antin kuntin televizyon programlarını izlemeleri çok fazla saçma.. ama bu tartışılması gereken bambaşka bir konu !!

konumuz rock müziğinin gidişatı ve bence bulutsuzluk özleminin yanında gerçekten hakkıyla 'müzik' yapan,yapmaya çalışan bir çok 'sanatçı' var  Gülümseme

Sk'udas Xalk'epesi Cumpoba
floydian
B.Ö Üye **
**

el pueblo unido jamas sera vencido

« Yanıtla #5 : 01 Şubat 2007 10:04:42 »

tsira ya katılmamak imkansız. sadece rock müzik değil genel anlamda bir yozlaşma var.

altın mikrofon gibi büyük ustaların yetişmesinde katkı sağlamış bir organizasyonla karşılaştırma saygısızlığı gösterilmiş tırt popülerite amaçlı star yarışmalarıyla müzik tabiki de yozlaşır.

bir olay da müzik artık dinlenilmiyor, izleniliyor. bir klip çekiliyor ardından hemen yenisi ne zaman diye sorular falan. neredeyse albümdeki tüm şarkılarına klip çeken medya maymunları var piyasada. boş dinleyicilerin yorumları da hep bu yönde. nedense hep görsel öğeler öncelikle dikkatini çekiyor bu dinleyicilerin. yeni imaj yapmış, çok yakışıklı/güzelmiş, yeni klibi şöyleymiş böyleymiş, kıyafetleri modaya uygunmuymuş falan filan. akıllarına müziğini eleştirmek gelmiyor bile belki Üzgün

bunların hepsi popülerite savaşıyla doğmuş. dünyada popüler olmak için hiç düşünmeden özel hayatını falan göz önüne seren maymunlar ve bunu merak eden boş seyirciler olduğu sürece yozlaşma son hız sürecek.

popülerlik, meşhurluk adına büyük usta, rahmetli Fikret KIZILOK abimizin kısa bir paragrafıyla sözlerime son vereyim de konuyu dağıtıp uzatmayayım.

saygılarımla

"Eğer eserlerim çok satmaya başlarsa bir yerlerde hata yapmışım demektir."

"ben niye meşhur oldugumu bilmeden meshur oldum, cocuktum o zaman.. ondan sonra mekanizmanın nasıl çalıştıgını 13. plagım "yumma gozun kor gibi" yle gordum ve derhal kendimi yok ettim.. meshur olmanın benim için bir şey ifade etmediğini anladım.. ondan sonra kendi yaşamımı sarkı yapmaya başladım ve daha mutlu oldum.. dünya halklarının yuzde 80 i bilinçsiz, sadece uretim için yaşıyor, amerika'da dahil.. gerçek entellektuel yuzde 5'i bile bulmaz.. demek ki cahil olan yuzde 80le ilişki kurup meşhur oluyorsun.. böyle meshur olmak aslında utanılacak bir şey, ben utanırım.. değerli olmak önemli.. müziğim, sesim, şarkılarım tanınsın, ama ben tanınmayayım. meşhur olmak bir hastalıktır.. bir insan ne kadar degersizse, meşhurluk ipine o kadar çok sarılır, bunun için her şeyi yapar.."

Fikret KIZILOK

son birşey

sonkom arkadaşımız bence "sözde aydın" demek istmedi.
"sözde , aydınlarımızın yasını tutup,sonra ajdarı izlesin."   demek istedi zannımca. yanlış anlaşılmalara müsait bir dilimiz var Gülümseme Gülümseme

"Yarin yanağından gayrı her yerde her şeyde hep beraber"
diyebilmek adına
evlerin
yurtların
dünyaların
ve kosmosun kardeşliği adına
redcloud
B.Ö Üye ***

çok isteyince oluyordu hani?

« Yanıtla #6 : 17 Şubat 2007 12:14:57 »

şu anda öyle bi duruma gelindi ki asıl rock müzik yapanlar ortada yokken yeni çıkanların hepsine karşı bi sempati var.yani hepsine demeyelimde geneline karşı...aslında bu konu da fazla söze de gerek yok.zaten herkes eminim bişeylerin farkındadır.

Yaşlanan Birgün Bugün. Bavulu Topluyor Ve Son Vedası Tıpkı Dün Gibi, Köşeye Çekilip Ağlıyor, Bense Yarına Penceremden Bakma Gafletindeyim. Gözlerim Dolu Ve Ellerim Tutuklu Yüzüme. Dudaklarım Kilitli, Hosçakal Bugün!..
Mehmet Selçuk
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #7 : 20 Şubat 2007 18:18:56 »

kötü, ortada müzik yok umarım böyle devam etmez...
yasin b.ö
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #8 : 09 Nisan 2007 14:24:22 »

BENCE DE SADECE ROCK MÜZİK DEĞİL.GENİŞ BAKILMALI BU KONUYA.MÜZİK SONUÇTA BİÇEŞİT DİRENİŞ Bİ TEPKİ OLMALI.TÜRKÜLERİMİZDE BU VAR.KISACASI SAMİMİYET.ROCK MÜZİKTE BÖYLE OLMALI.NE YAZIK Kİ BÖYLE DÜŞÜNEN ÇOK AZ.SONUÇTA MÜZİK EVRENSEL OLDUĞU İÇİN Bİ SÖYLEM,BİRŞEYLERİ DİLE GETİRME OLAYI OLMALI.
ilkeee
B.Ö Üye **
**

Kalbim ellerim kadar küçük değil...

« Yanıtla #9 : 28 Nisan 2007 18:19:47 »

her önüne gelenin rock yapmasından-daha doğrusu yaptığı müziğe rock demesinden- bunu açıkça görüyoruz.ama gerçek rock severler bunu ayırt ediyordur bence...

"el pueblo unido Jamas sera vencido"

Bulutsuzluk Özlemi sardıysa beni,
Kanat takıp "Deniz" gibi uçmam mı lazım?
redcloud
B.Ö Üye ***

çok isteyince oluyordu hani?

« Yanıtla #10 : 06 Mayıs 2007 20:49:50 »

bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete.

Yaşlanan Birgün Bugün. Bavulu Topluyor Ve Son Vedası Tıpkı Dün Gibi, Köşeye Çekilip Ağlıyor, Bense Yarına Penceremden Bakma Gafletindeyim. Gözlerim Dolu Ve Ellerim Tutuklu Yüzüme. Dudaklarım Kilitli, Hosçakal Bugün!..
şeytantırnağı
B.Ö Üye *
*

İn miyim, cin miyim, ben neyim?

« Yanıtla #11 : 11 Eylül 2007 22:30:14 »

eh işte iyi sayılır...çok çeşit yok hep tek tip gruplar var ama çok iyiler de var tabi..dinleyiceler de pek iyi değil bence

Denizin üstünde ala bulut
yüzünde gümüş gemi
içinde sarı balık
dibinde mavi yosun
kıyıda bir çıplak adam
durmuş düşünür.

Bulut mu olsam,
gemi mi yoksa?
Balık mı olsam,
yosun mu yoksa?..
Ne o, ne o, ne o.
Deniz olunmalı, oğlum,
bulutuyla, gemisiyle, balığıyla, yosunuyla...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: