tsira ya katılmamak imkansız. sadece rock müzik değil genel anlamda bir yozlaşma var.
altın mikrofon gibi büyük ustaların yetişmesinde katkı sağlamış bir organizasyonla karşılaştırma saygısızlığı gösterilmiş tırt popülerite amaçlı star yarışmalarıyla müzik tabiki de yozlaşır.
bir olay da müzik artık dinlenilmiyor, izleniliyor. bir klip çekiliyor ardından hemen yenisi ne zaman diye sorular falan. neredeyse albümdeki tüm şarkılarına klip çeken medya maymunları var piyasada. boş dinleyicilerin yorumları da hep bu yönde. nedense hep görsel öğeler öncelikle dikkatini çekiyor bu dinleyicilerin. yeni imaj yapmış, çok yakışıklı/güzelmiş, yeni klibi şöyleymiş böyleymiş, kıyafetleri modaya uygunmuymuş falan filan. akıllarına müziğini eleştirmek gelmiyor bile belki
bunların hepsi popülerite savaşıyla doğmuş. dünyada popüler olmak için hiç düşünmeden özel hayatını falan göz önüne seren maymunlar ve bunu merak eden boş seyirciler olduğu sürece yozlaşma son hız sürecek.
popülerlik, meşhurluk adına büyük usta, rahmetli Fikret KIZILOK abimizin kısa bir paragrafıyla sözlerime son vereyim de konuyu dağıtıp uzatmayayım.
saygılarımla
"Eğer eserlerim çok satmaya başlarsa bir yerlerde hata yapmışım demektir."
"ben niye meşhur oldugumu bilmeden meshur oldum, cocuktum o zaman.. ondan sonra mekanizmanın nasıl çalıştıgını 13. plagım "yumma gozun kor gibi" yle gordum ve derhal kendimi yok ettim.. meshur olmanın benim için bir şey ifade etmediğini anladım.. ondan sonra kendi yaşamımı sarkı yapmaya başladım ve daha mutlu oldum.. dünya halklarının yuzde 80 i bilinçsiz, sadece uretim için yaşıyor, amerika'da dahil.. gerçek entellektuel yuzde 5'i bile bulmaz.. demek ki cahil olan yuzde 80le ilişki kurup meşhur oluyorsun.. böyle meshur olmak aslında utanılacak bir şey, ben utanırım.. değerli olmak önemli.. müziğim, sesim, şarkılarım tanınsın, ama ben tanınmayayım. meşhur olmak bir hastalıktır.. bir insan ne kadar degersizse, meşhurluk ipine o kadar çok sarılır, bunun için her şeyi yapar.."
Fikret KIZILOK
son birşey
sonkom arkadaşımız bence "sözde aydın" demek istmedi.
"sözde , aydınlarımızın yasını tutup,sonra ajdarı izlesin." demek istedi zannımca. yanlış anlaşılmalara müsait bir dilimiz var