Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: hrant dink'in cinayeti hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?  (Okunma Sayısı 1682 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bilgesu
B.Ö Üye *
*

« : 23 Ocak 2007 23:25:58 »

bu kadar barbar insanların içinde yaşadığım için utanıyorum insanların bu kadar dar fikirli olmaları artık midemi bulandırıyor ne zaman uyanacaklarını gerçekten merak ediyorum bu kaçıncı ya ne aydınlarımız öldü böyle bunun arkasında yatan ne sizce derin devlet mi
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2007 19:38:06 Gönderen: eskici » Logged
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #1 : 26 Ocak 2007 23:18:17 »

3 kurşun
0 koruma
1 ölü

şimdilerde bütün gazetelerde buna rastlamak mümkün....en azılı düşünce savunucuları kesildiler artık
ülkemize sıkılan kurşun,barışa sıkılan kurşun,ona sıkılan kurşun buna sıkılan kurşun...
hala daha anlamadığım ve bir türlüde anlayamayacağım sorular...Bu ülkede illa birileri öldürülmelimi ki bir şeylere ses çıkarılsın...
301 çıktıktan sonra değiştirilsin diye eylemler yapıldı aydınlar bas bas bağırdı ama kimse duymadı  nedense Hrant dink 'in öldürülmesi 301 i gündeme soktu...
bütün gazeteler üzüldü hranta
bütün gazeteler ardı sıra ağıt yaktı...onu en azılı türk düşmanı gösteren gazeteler bile en azılı ermeni dostu oldular....
en büyük hrant dink oldular
ama hala daha öküz altında buzağı arama işlerinden vazgeçmediler...zaman gazetesi yeniçağ gazetesi tercüman vatan hürrriyet milliyet hepsi üzüldü hranta ama manşetlerinde yerden yere vurulan insandı bu hrant bu değişim neden kaynaklanıyor bilinmez...
provakatörler mahkeme basar aydınlara ölüm tehditi savururlar.....
adalet bakanı ermeni konferansı yasaklanırken neredeyse ^^vatan haini^^benzetmeleriyle suçlamadımı bu insanı.?..
bazı köşe yazarları ortalığı karıştırmadımı hrantı kullanarak?
Özkök denilen insanın gazetesi en şoven manşetleri kullanmadımı?
ama bilinen şu ki hranta herkes üzüldü....
peki linçe halk tepkisi diyerek cinayetleri meşrulaştıranlar bu devletin yetkilileri değilmi?
Bu ülkeyi yıllardır^^bölücü^^ etiketiyle türkün türkten başka dostu yok diyerek yönetenler bu cinayeti işlemedimi?
türkün türkün başka dostu yok denildi yabancı sermaye kurtarıcı ilan edildi...ülke karış karış satıldı türkün türkten başka dostu yok diye meşrulaştırdılar...
ve sonra manşet attılar
bu kurşun türkiyeye türklüğe sıkıldı diye...
ya bu insan yaşarken türklüğe hakaretten dava açan kimlerdi?ve bunun destekçileri kimlerdi?
sonra hranta üzüldüler

merak ediyorum hrant dinke herkes üzüldüyse bu insanı hedefe kim koydu?bu cinayete kim sevindi?

DOSTLUKLA!!!

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
kronik
B.Ö Üye *
*

yalnızlığı uysal bir hava akımı...

« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2007 00:35:25 »

Her zaman olduğu gibi bu sefer de bir öldürülme olayı sonrasında,ülkemizde yürürlülükte olan yasalar ve işleyişlerine karşı çeşitli sesler yükseldi.Yazılarını hiçbir güvencesi olmadan ve korumasız bir durumda yazan Hrant Dink'in 301'den yargılandığı günlerde medyada olayların ne şekilde yer aldığını  unutmuş değiliz.Mahkeme çıkışında yaşananlar ve sonrasındaki hukuksal süreç...Ve şimdi başta Aydın Doğan medyası olmak üzere herkes 301'in kaldırılması konusunda oldukça duyarlı bir biçimde yaklaşıp,Dink'in öldürülmesinin utanç verici olduğunu dile getiriyorlar.Bunlara timsah gözyaşları demek yanlış olmaz sanırım.
Kalemiyle seven,kızan ve çarpışan insanlara karşılığın silahlarla verilmesinin hiçbir haklı açıklaması olamaz.Cinayetin aydınlatılması ya da daha doğrusu nasıl gerçekleştirildiğinin ters yüz edilmemesi dileğimiz...

aldırma 128! intiharın parasız yatılı küçük zabit okullarında
her çocuğun kalbinde kendinden daha büyük bir çocuk vardır
bütün sınıf sana çocuk bayramlarında zarfsız kuşlar gönderecek.
OKTAYSUPHİ
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2007 21:50:02 »

Hrant Dink'e yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. Türkiyede farklı kültürlere ve düşünce özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olarak nitelendiriyorum. Halkların arasına nifak tohumu sokmaya çalışanlar  gün gelecek halkın adaletiyle hesaplaşmak zorunda kalacaklar. Bu kurşun Hranta değil hepimize sıkılmıştır çünkü hepimiz Hrant'ız hepimiz ermeniyiz
Devrimci ve Ermeni yoldasim Hrant[Fırat] Dink'i devrimci duygularla selamlıyorum
Tüm karanlıklara inat bir kez daha haykırıyorum

GAUMARJOS XALXEBİS DZMAOBAS

YAŞASIN PROLETERYA DİKTATÖRLÜĞÜ
butezz
B.Ö Üye **
**

boşluk

« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2007 23:00:21 »

Güzel insanlar haince öldürülüyor ve türkiyenin her bir köşesi lekeleniyor. Ermenisi lazı kürt'ü ve diğerleri diye ülke bölücülüğe daha çok yaklaşıyor ve asıl bölücüler bizim başımızda dolanıyorlar.Er geç bunların sonu gelir ama ne zaman ne şekilde?? Bende bunu merak ediyorum. suçlulardan hesap sorulsun,, soralım. Ama esas suçlulardan...

YALANLAR İSTİYORSAN
YALANLAR SÖYLİYEYİM
İNCİNİİRSİN,
YİNE DE SEN BİLİRSİN...
deli afitap
Global Moderator
B.Ö Üye ***

.........

« Yanıtla #5 : 28 Ocak 2007 13:04:34 »

H ülyalı
I stıraplı
R enkli
A şık
N amuslu
T emiz

D elikanlı
İ nsan
N ar
K ardeş

26 ocak 2007 tarihli agos gazetesinde alınmıştır.penguen yazarı
METÜST

Sk'udas Xalk'epesi Cumpoba
eskici
B.Ö Üye **
**

YeLKeN aÇTıM RüZGaRa...

« Yanıtla #6 : 28 Ocak 2007 22:28:12 »

Yok Onu Geçtim Sadece Bir İnsan Yüzünden Tüm Trabzon Halkı Zan Altında Kaldı Ne Kadar Saçma Bir Şey
sorun sadece trabzon sorunu olmadığı gibi burda daha önceden yaşanan linç ve sonrasında bu linç'i savunan valiyi susturamayan devlet yetkilileri ve tarabzon nezdinde açığa çıkan ayıbı temizlemesi gereken oranın kendi halkıdır...
ki bunun tam tersi görev yerleri değişen vali ve emniyet müdürünü savunan eylem yapan bir halk varsa türkiyenin sorunu olduğu gibi tarabzon halkınında sorunudur...
bu kara lekeyi bu pisliği temizlemek yine başta devlet ve o halkın görevidir...
cahil milliyetçi hisleriyle yeni katliamlarını görmek istemiyorlarsa  yeni katiller yetiştirmek istemiyorlarsa ilk çabayı yine kendileri yapmaları gerekiyor...
ve son olarak yaşar kemalin söylediği sözler geliyor aklıma...
düşünen her insan dikkatli olmalı...

bulutsuzemre
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #7 : 28 Ocak 2007 22:48:29 »

oncelıkle lıse gunlerımın vazgecılmez yazarı her sabah gazteyı alır almaz merkla yazısını okudugum ve yıllardır takıp etdıgım hrant dınk e tekrar bas saglıgı dılıyorum  buyuk bı uzuntuyle...

olay ı cok basıt bı sekılde acıklayacagım...emperyalıstler mıllıyetcılerı ve lıberallerı her zaman elının altında tutmayı basarmıstır...aynı sekılde turkıye burjuvazısı de bu 2 zemıne (bu 2 ata) oynamayı bılmıstır cunku ne turkıye burjuvazısı ne de emperyalıstler hıc bır zaman tek ata oynamaz...işte emperyalıstlerın kaşıması sonucu mıllıyetcıler ya gazetecı olduruyor yada lınc gırısımın de bulunuyor.. emperyalıstlerın kasıması sonucu lınc ve gazatecı oldurmek mıllıyetcılerın refleks ı halıne gelmıstır..bu oyna cok guzel gelıyorlar ozellıkle trabzon un mıllıyetcı tayfası...bıde bunlar bu mıllıyetcılıgı aldılar bı taraflarını yontdular kabalastırdılar ve adına ulusalcılık dedıler..yakında bıraz daha yontup adına ırkcılık dıyecekler......trabzon a da mal edıyorum ayrıca.... bunlar once taydlılar a lınc sonra papaz cınayetı bı ara mahır cayan ın olum gununde afıs asanlara lınc gercı bunu sakarya lılar da yapmısıtı...burdakı mıllıyetcı potansıyel altında mucadeleden kacanlara da tepkılıym ...muhalıf trabzon halkı nın muhalıflıgı sadece secım sandıkların da kaldıgı ıcın de tepkılıyım...trbzon artık katıl yetıstırıyor katıl......
ulusalcıyım dıyenler bı tarflarına kına yaka dursun...onlarn kendı kanlarında bogulacgı gunler yakındır...
bulutsuzemre
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #8 : 28 Ocak 2007 22:54:43 »

hepımız ermenıyız sloganları dgru bı zemııne oturmaz altı doldurulamaz bı slogandır...marxist bakısta marx ist soylemde bu tarz sloganlar yer almaz....tarıhsel dınsel dılsel etnıksel olguları sloganlastırmak onları polıtklestırmek anlamı tasır....boyle bır tarıhsel ve etnıksel ayrımı kabul etmek anlamına da gelır..bu slogan ı cok yersız buldugumu soylemek de fayda var.. ayrıca hrant dınk devrımcı felan degıldır..yapmayın arkadaslar....
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #9 : 28 Ocak 2007 23:01:18 »

hepımız ermenıyız sloganları dgru bı zemııne oturmaz altı doldurulamaz bı slogandır...marxist bakısta marx ist soylemde bu tarz sloganlar yer almaz....tarıhsel dınsel dılsel etnıksel olguları sloganlastırmak onları polıtklestırmek anlamı tasır....boyle bır tarıhsel ve etnıksel ayrımı kabul etmek anlamına da gelır..bu slogan ı cok yersız buldugumu soylemek de fayda var.. ayrıca hrant dınk devrımcı felan degıldır..yapmayın arkadaslar....

ilk olarak önyargılarından arınırsan sevgili bulutsuzemre olaya marksist!!! olarak bakabilirsin....
burada vurgulanan amaç nedir ve neler yazıldığına dikkat etmedin sanırım....

ayrıca hrantı kim devrimci olarak lanse etti göremedim???farklı yere yazdın sen bu mesajı sanırım....

DOSTLUKLA!!!
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2007 23:03:49 Gönderen: tsira » Logged

erdem23
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 28 Ocak 2007 23:52:21 »

ya şu bölücü ermeniler biraz mert bir düşman olsa...ama yok hep arkadan vururlar! böyle bir durumda bile bölücülük yaptılar!
fakat bu ermeni olayları fransada yapılsaydı o eylemlere katılanların kaçı yaşıyodu kaçı kurtulmuştu?Ney

kıymetini bilsinler türkiyeyle alakası olmayan insanlar var başımızda böyle rahatlar ama günü gelecek türk bi iktidarda gelecek!
bunları unutmayacam ve hiçbir türk gencide unutmaz inşallah.
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #11 : 28 Ocak 2007 23:56:21 »

erdem23 yazdığın yazıdan bir şey anlayamadım biraz daha açıklayıcı olursan sevinmiş olurum???ne yazmaya çalışmışsın Ney

dostlukla....

erdem23
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 28 Ocak 2007 23:59:18 »

yani unutulmaması gerekir bu kalleşliklerin bak şuan yunanistan kardeş ülkemiz.... günü gelir ermenistanıda unuturuz bakarsın kardeş ülke oluruz. balık hafızalıyız malesef onu kastettim.

birde bu kadar olaya tepki vermeyen siyasilerin ırklarıyla ilgili bilgi vermeye çalıştım
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #13 : 29 Ocak 2007 00:08:25 »

yani diyorsun ki içimizde intikam duygusu biriktirelim...yeni nesillerede bu intikam tohumunu yerleştirelim...
sonra ortaya bol bol cinayetler çıksın
bumudur yani isteğin?Ney
pek bir köhne ve örümcek düşüncelere mensup istektir bu istek...belirteyim....

yaşasın halkların kardeşliğini savunmak yerine turtürkün türkten başka dostu yok soven sloganı ortada.....
yazıklar olsun.....

dostlukla diyebilmek isterdim....

erdem23
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 29 Ocak 2007 00:15:23 »

yani diyorsun ki içimizde intikam duygusu biriktirelim...yeni nesillerede bu intikam tohumunu yerleştirelim...
sonra ortaya bol bol cinayetler çıksın
bumudur yani isteğin?Ney
pek bir köhne ve örümcek düşüncelere mensup istektir bu istek...belirteyim....

yaşasın halkların kardeşliğini savunmak yerine turtürkün türkten başka dostu yok soven sloganı ortada.....
yazıklar olsun.....

dostlukla diyebilmek isterdim....

bana kalsa dünyadaki bütün ülkelerle barış içinde olmak hepsini iyi gözle bakmak en güzeli...keşke yunanistan ve ermenistan türkiyenin en iyi dostu olsa...

peki sence öylemi???
biz onlara sürekli güveniyoruz fakat her defasında kazığı biz yemiyo muyuz?
şuanda dünyada türkiyeye dost ülke gözüyle bakan kaç devlet var?
biz türkler hep dost ülke gözüyle dost halk gözüyle bakıyoruz açıkçası bazen be bile kaptırıyorum ama şu bi gelcek dünyadaki tüm siyasiler ve halklar iş dış siyasete vb gelince kendi çıkarlarını milli duygularını ön plana koyuyor türkiyenin kendisine yapılan bu olayları unutmaması gerekir amacım insanların öldürülmesi felan değil fakat dikkatini çekerim asala ne kadar türk öldürdü hiçbir ermeni kılını kıpırdatmadı şimdi bir ermeni öldürülüyo ve bütün avrupa ayağa kalkıyo ben bundan rahatsızım ki sende bi türk vatandaşı olarak mutlaka rahatsızsındır ama biz bunu 1sene sonra unutursak avrupayı , bölücüleri dost bellersek biteriz....nitekim bitmekteyiz...tarihimizi bilmek bu yüzden önemlidir unutmamak unutturmamak..
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: