Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İdam....!  (Okunma Sayısı 858 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emek23
Ziyaretçi
« : 05 Kasım 2006 19:46:52 »

Bence hiç bir suç idamı gerktirmez....diyorum ve ne kadar ağır bir suç olursa olsun bir insanın idam edilmesi kesinlikle yanlıştır....
                                  Kimse bir diğer insanın yaşama hakkında söz sahibi değilidr ... 

(bu konuda yorum yapmanızı bekliyorum konuyu saptırmadan....)               
Cmtn
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #1 : 05 Kasım 2006 20:21:21 »

bu kişinin sucuna yaptığına göre degişir bence ve degişmelidir ....örn:savunmasız bir çocuga hatta bir kaç aylık bi çocuga işkence yapan ,tecavüz eden bi şahsiyet idam edilmelidir ...edilmelidir ki diger suçluların korkacagı bi şeyler olmalıdır ...yoksa bu tarz olayların ardı arkası kesilmez ülkemizde oldugu gibi.......
papatya
B.Ö Üye ***

« Yanıtla #2 : 05 Kasım 2006 21:35:28 »

her suçlu cezasını çekmek zorundadır..
hak yerini bulmalı ki düzen sağlansın ..
cezalandırma yöntemlerinde yer alan idam yeri geldiğinde uygulanmalıdır.
diet olarak ödenen can, caydırıcı bir unsur teşkil edebilir suç oranlarında..

idama karşı deilim..haklı haksız suçlu suçsuz kim ne hak ediyorsa karşılığını almalı..
yaşama özgürlüğünün elinden alınmasını madem istemiyorsan,ozamn başkasının da bu özgür hakkına müdahale edip zarar vermiceksin..

masal bu ya..
onlar anlamaz bundan
Emek23
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 07 Kasım 2006 17:07:58 »

Hak yerini bulsun diye suça suçla karşılık verirsen (ki idam da tıpkı diğerleri gibi...! bi insanlık suçudur.)  bu böyle devam eder gider hem kimse tırstığı için aman suç işlemimde asmasınlar beni demez kaldıki bunun hiç bi caydırıcılığı olmadığı zaman içindede görülmüştür....
 Hem bi kere şunu kabul etmek gerek kimse kimsenin yaşamında söz sahibi değildir keza bu suç işleyenler içinde geçerli onları idam yerine geri kazanmanın yollarını arasak daha iyi olmaz mı...?
Felluce
Administrator
B.Ö Üye ***

« Yanıtla #4 : 07 Kasım 2006 17:43:15 »

insan yaşamına müdahale etmek içbir yargıda olamaz....İnsanların yaşam özgürlüğüne karışılamaz.

Emek23
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 07 Kasım 2006 23:08:44 »

Arkadaşlar anket katılımlarınız tartışmaya değer bi sonuç çıkaracak bundan eminim....
eskici
B.Ö Üye **
**

YeLKeN aÇTıM RüZGaRa...

« Yanıtla #6 : 08 Kasım 2006 20:39:28 »

idam...
yani insanın yaşadığı toprakların yasalarına göre suç saydığı ölümle cezalandırdığı bir cezalandırma biçimi...
idam bin yıllardır uygulanan ama çoğunluğun onayladığı bir cezalandırma öldürme yok etme cezası...
yönetim biçimi her ne olursa olsun yada nasıl yönetilirse yönetilsin bir ülke nasıl bir cezadır anlamış değilim. şu var tabi....
bugün ülkemizde yaşayan ölümü hakeden (bireysel düşüncemize göre) binlerce insan var ki gerçektende benimde düşündüğüm böyle ölmesi gerekenler var ama ne olursa olsun bir insanın idam edilmesini kabul edemiyorum duygularım evet diyor, mantığım hayır, nefretim evet diyor, neden sonuç ilişkim hayır...
sonuca bakarsam hayır...

zuğaşi_bere
B.Ö Üye *
*

KAZIMİŞİ GZAS VORERT!

« Yanıtla #7 : 10 Kasım 2006 15:15:41 »

İnsanın sahip olduğu en kutsal haklardan birisi olan YAŞAMA HAKKI nı hiçbir yasa ve sistem insanın elinden alamaz!

UMUTLA...

hasta_siempre
B.Ö Üye ***

« Yanıtla #8 : 12 Kasım 2006 13:08:24 »

bu olmamalı insanların cezası...

hayata başlarken şartları sen koymadın ki, sana sanal bi dünya sundular....
bilgesu
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #9 : 23 Ocak 2007 22:49:23 »

ben bir insan olarak idama hoş bakamıyorum suçu ne olursa olsun insanın en büyük hakkıdır yaşama hakkı bu hakka saygı göstermemiz gerektiğini düşünüyorum fikrimce idam çok adaletsiz bir uygulama doğrunun ne olduğuna kim karar veriyo verilmiş karar yanlış olursa ölen kişiyi kimse geri getiremez mesela deniz gezmiş ve arkadaşları türkiyenin en büyük kayıplarından biri sizce verilen doğru bir karar mıydı aydın bir türkiye için uğraşmak sizce bir suç muydu?
kişi büyük çapta bir suç işlesede bence cezası yinede idam olmamalı bu bir insanlık ayıbıdır zaten müebbet hapis verilecek cezaların en ağırıdır ağır ama insancıl bir ceza idam onun yanında bir kurtuluştur bence
erdem23
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 06 Şubat 2007 22:45:55 »

ben büyük ölçüde karşıyım.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: