Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse
buraya tıklayın
.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Ana Sayfa
Yardım
Radyo
Giriş Yap
>
Genel Amaçlı Forumlar
>
Güncel Olaylar...
>
Yaşasın Demokratik ve bilimden yana üniversiteler.....
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Yaşasın Demokratik ve bilimden yana üniversiteler..... (Okunma Sayısı 567 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****
Yaşasın Demokratik ve bilimden yana üniversiteler.....
«
:
04 Kasım 2006 17:43:42 »
Çoğumuz bunu meydanlarda sık sık duymuşuzdur...Acaba düşünen oldumu bu sloganda vurgulanmak istenen amaç nedir....(ki istenen amacın belirliliği aşikar)
25 yıldır üniversiteleri zapteden darbe tabanlı bir kurum YÖK,üniversiteleri bir ticarethane gibi kullandı durdu...
harç parası adı altında öğrenciler har_A_ç a bağlandı....
parasız eğitim isteyen insanların eğitimi sonlandırıldı...ki en doğal hakkı olan eğitim bir başkası tarafından engellendi....
keza verilen eğitim başlı başına tartışma unsurudur.....
25 yıldır üniversiteler ticarethane gibi kullanıldı ve hala daha kullanılmak isteniyor....bu nedenden ötürü hem YÖK ü protesto amaçlı hemde Türkiye Cumhuriyetinde verilen eğitimin geçerliliği üzerinde tartışalım.....
ve ufak bir soru ile sonlandırmak gerekirse.....YÖK senin için ne anlam ifade ediyor.....
keyifli tartışmalar
DOSTLUKLA!!!!
Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
papatya
B.Ö Üye ***
Ynt: Yaşasın Demokratik ve bilimden yana üniversiteler.....
«
Yanıtla #1 :
04 Kasım 2006 18:21:24 »
H A R A Ç Ö D Ü Y O R U M
ikinci öğretim öğrencisi olarak gerçekten haraç ödüyorum.ne acıdır ki birinci öğretim yani gündüz programında boş kalan binlerce kadro varken ,ikinci öğretimde yani gece bölümünde ki ders programları el altından kapışılıo..nedeni ise çift ders ücretinin alımı.
eğitim öğretimin bu kadr ticarete dökülmesi isteniyorsa bu açık yüreklilikle söylensin.desinlerki biz devlet olarak 'yarı kamusal mal ve hizmetlere 'giren eğitim ve öğretimi karşılayamıyoruz.
25 yıldır kepaze gibi görevini yerine getiren bu devletin bu kadar yüreği yokmu??!!
geçen sene ye kadr uygulanan fakültedeki yaz okulu yani para transferi tablosunu sizlerle paylaşmak istiorum..
hoca sınıfa girer..çala kalem anlattığı dersin sonunda kürsüsüne oturur ve ellerini cebine sıkıştırarak gerilir..çocuklr der,havalr düzelmeye başladı kuşlr böcekler sizdede uçuşuo bizdede.arabamı görüosunuz.dışı haritaya döndü.bu sene sizden 45 kişinin yaz okuluna davetiyesi var..gönüllü olarak gelirmisniz ben mi seçim..dönem ortalamanız iki katına çıkr.iktisatçı olarak iyi düşünün.....YÖK BENİM İÇİN NE İFADE EDEBİLİR BÖLE BİR ORTAMDA....
PAPATYA
masal bu ya..
onlar anlamaz bundan
melek
B.Ö Üye **
«
Yanıtla #2 :
05 Mart 2007 22:39:31 »
öğrenci gençliğin temel sorunu geleceksizlik.bunu her daim üzerimizde olan YÖK sopasıyla
daha derinden hissediyoruz.en temel hak olan eğitim hakkının elimizden alınması demiyorum çünkü YÖK kurulduğundan bu yana üniversiteler birer ticarethaneye dönüştü
yani temel hak olan eğitim hakkına hiç sahip olamadık.okurken bir yandan haraçlarla sıkılırken boğazımız bir yandan parasız bilimsel eğitim taleplerimize karşı üniversitelerde başlayan cadı avıyla soruşturmalarla karşı karşıya kalıyoruz hadi tüm bu okuma zulmunü aştık diyelim bitti okul, bekleyen daha korkunç bir belirsizlik...KPSS bekler sonrasında yeni yeni planlarla çıkıyorlar karşımıza adı Merkezi Yeterlilik Sınavı..bu sınavlarla gelecek tam anlamıyla kilit altına alınmıştır...hukuk fakültesi mezununu stajer avukatlık ve uzmanlık sınavı ,sosyal bilimler alanındaki tasfiye, formasyonun kaldırılması ,aile hekimliği uygulamaları,ve eğitim alanındaki sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulaması...beni sözleşmeli yada ücretli öğretmenlik bekliyor yani,ama sistemle sözleşmeye hiç niyetim yok .sözleşmeli öğretmenlikle iş güvencesi tamamiyle ortadan kaldırılıyor.eğitim kalitesi bakkal hesabı misali.öğretmenlik mesleğinin etik ve toplumsal yönünü tamamiyle ortadan kaldıran bir uygulamadır bu...aslında tüm bunları öyle pervasızca yaşama geçirmelerinin nedeni tepkisizlik dahası da olacak bu saldırıların.şimdilerde haraçlarla YÖK beyinli hocalarla mücadele ederken daha büyük sorunlar mezuniyette karşımıza çıkacak ve aslında gelecek de şimdiden belirleniyor bugünden geleceğimizi kazanmamız gerekiyor bunun için de yükseltmek gerekiyor tabi en can alan sorunlarımızın çözümünü.geleceğimiz çalınıyor geçit vermeyelim geleceksizliğe!!
martılar ki sokak çocuklarıdır denizin!
melek
B.Ö Üye **
«
Yanıtla #3 :
11 Haziran 2007 14:27:29 »
geleceksizliğin dayanağı 3 saat 15 dakika ...öss: öğrenci sömürü sistemi de denilebilir.sınavın sonucu öğrencinin bir yıl ne kadar çalışıp çalışmadığı değildir belirleyici olan sınıflı toplum yapısıdır aslında eleme de burdan başlar.eğitim adı altında 12 yıl boyunca verilen ezberci sistem sonrasında sınav elemesini geçenleri bekleyen 80 darbesinin ürünü olan yök ün kırbacını üzerinden eksiltmediği üniversiteler...yani 17 haziran ın sonucu yine geleceksizlik ve reva görülen bu geleceksizliğe karşı öss duvarını yıkmak gerekiyor. eşit, bilimsel ,parasız ve ana dilde eğitim taleplerini yükseltmek gerekiyor, diplomalı işsiz olmamak için yada eğitim hakkı engellendiği için... yani geleceği şimdiden kazanmak için
martılar ki sokak çocuklarıdır denizin!
yasin b.ö
B.Ö Üye **
«
Yanıtla #4 :
11 Haziran 2007 18:27:26 »
üniversiteler günümüzde özerk kurum adı altında işe koşulmaya çalışılsa da ne yazık ki 80 ihtilalinin çocuğu olan YÖK'ün büyük kıskacı altındadır.halkın kamu hizmetlerini karşılaması gereken devlet,bunun üzerine birde yüklü paralar alıyor.ülkenin aydınlarını yetiştirmesi gereken üniversitelerde öğrencilerin okumasını,yurtlarda barınmasını paraya dökerken bunun üzerine dalga geçer gibi kredi veriyor.bu düzene ses çıkaran öğrencilerde ya soruşturmayla ya da okul içlerini karakola çeviren polislerle susturulmaya çalışılıyor.üniversiteler yavaş yavaş bilimden uzaklaşırken bağnazlığa yüz çeviriyor.
YÖk sistemli bir makina:YÖK EDİCİ MAKİNA.................
serseri
B.Ö Üye *
«
Yanıtla #5 :
14 Haziran 2007 15:25:33 »
YÖK'ün şu anki tutumu gülünecek şey.
Temel insalık hakkı olan eğitim hakkı engelleniyor üniversitelerde.Ülkenin geleceğini oluşturmak için okuyoruz.Okurken yüklü paralar veriyoruz,okurken barınmak için paralar döküyoruz.Hakkımızı istiyoruz,meydanlarda bağırıyoruz bu sefer de dayak yiyoruz.Gerçekten gülünç.
Faşist bir darbe sonucu oluşan ve hala geleneğini devam ettiren YÖK,Turgut Özal'la gelen emniyetteki gerici kadrolaşma üniversitelerde aydın yetiştirmeyi kilitlemiş durumda.
Üniversitelerdeki sağ ideolojiler bilimi,demokrasiyi,özgürlüğü durdurmaya çalışmaktadır.
Üniversitelerde çıkan ideolojik kavgalarda solcu öğrencilere soruşturma açılırken hatta eğitim hakları ellerinden alınırken sağcı öğrencilere hiçbir şey olmamaktadır.
İstanbul Üniversitesi rektörünün açıklamalarını gazetelerden okuduk."Ben holding sahibi değilim.Üniversitenin trilyonluk bütçesini yönetemem.Yemekhanelerini,yaz kampını aslanlar gibi satarım"dedi.
Üniversitelerde durum bu,okumak zor..
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Bulutsuzluk.Net