prusias
B.Ö Üye **

|
 |
« Yanıtla #15 : 06 Şubat 2007 02:20:46 » |
|
Kalem ve Kadın yasin kara --------------------------------------------------------------------------------
Bir kadının kıvrak vücudunda gezdirir gibi parmaklarımı Yumuşacık dolaştırdım kalemimi o bembeyaz sayfada Beyaz tenli kadına dokunuştaki şehvet uyandı içimde Parmaklarım geziniyordu alaza düşmüş dudaklarında Şekilleniyordu sayfa tüm ihtişamıyla Çekiyordu kadının tüm şehveti özlemle Sayfanın kalemlere hasreti gibi Boş bir sayfa gibi kalmak istemiyordu kadın İşlenmek, en güzel sözcükleri özünde barındırmaktı dileği İhtiyaç duymadan silgilere Dokunuşlar artık sızlıyordu göğüs uçlarında İnleyen bir kadın ve zevkten buruşan bir kağıt Hiç hissedilmemişti bu arzular…ihtiraslar Kalem kağıtla, kağıt kalemle buluşana kadar Özlem yangınlarında kavrulacaktı artık Kalem kağıda son noktayı koyduğu andan itibaren İhtirasla Kalem hasret kalacaktı verdiği zevke, inleten harflere Kadın hasret kalacaktı Arzularını dindiren dokunuşlara Bu saflıkla başladı şairin yolculuğu Ama artık Satıyor o dokunuşları, dokunuşlardaki zevki Hayat mıydı zevkleri sattıran Para mıydı tüm zevklere sahip çıkmaya çalışan
|
|
|
|
|
|
daha ne kadar chinaski daha kaç aşk vurulacak gökyüzünden daha kaç kadın? daha kaç gün ve yıl. aci yürüyor bu adamın gölgelerinde kollarımda hissediyorum. yalnız kalmaktan hoşnut biriydim eskiden şimdi yıkıldı duvarlarım ellerine g
|
|
|
prusias
B.Ö Üye **

|
 |
« Yanıtla #16 : 06 Şubat 2007 02:33:13 » |
|
Bütünledim Seni ve Beni Orhan ELLİSEKİZ --------------------------------------------------------------------------------
Aşktan korksaydım eğer Hata payı bırakırdım cümlelerimin sonunda Ve mutlak esareti kabullenmezdim, Gözlerinin altında...
Sana güvenmeseydim, Hayata karşı özgürlük savaşımdan Bu kadar kolay vazgeçmezdim! Yenik düşmezdim zamana, Zincirlemezdim kendimi sana... Her nefes alışımın öznesi yapmazdım ismini Ve toprağın yağmur damlalarına, Kucak açtığı gibi bütünlemezdim Seni ve beni...
|
|
|
|
|
|
daha ne kadar chinaski daha kaç aşk vurulacak gökyüzünden daha kaç kadın? daha kaç gün ve yıl. aci yürüyor bu adamın gölgelerinde kollarımda hissediyorum. yalnız kalmaktan hoşnut biriydim eskiden şimdi yıkıldı duvarlarım ellerine g
|
|
|
kronik
B.Ö Üye *
yalnızlığı uysal bir hava akımı...
|
 |
« Yanıtla #17 : 06 Şubat 2007 03:36:49 » |
|
"Ben her şeyin bir bir yok olmasına o kadar çok alıştım ki. Ve herşeyin yeniden bir bir var olmasına o kadar alışacağım ki."
Edip Cansever
|
|
|
|
|
|
aldırma 128! intiharın parasız yatılı küçük zabit okullarında her çocuğun kalbinde kendinden daha büyük bir çocuk vardır bütün sınıf sana çocuk bayramlarında zarfsız kuşlar gönderecek.
|
|
|
reyhan
B.Ö Üye *
|
 |
« Yanıtla #18 : 06 Şubat 2007 08:22:30 » |
|
Üstü Kalsın Ölüyorum tanrım Bu da oldu işte.
Her ölüm erken ölümdür Biliyorum tanrım.
Ama, ayrıca, aldığın şu hayat Fena değildir...
Üstü kalsın...
Cemal Süreya
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sonkom
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #19 : 10 Şubat 2007 09:26:44 » |
|
HER KÖŞE BAŞINDA BİR ÇOCUK AĞLAR BI DÜNYANIN GELECEĞİ ONLAR ONLAR BİRER DİKENSİZ GÜL MAYINSIZ TOPRAK ONLAR BÜYÜDÜKÇE AZALACAKSINIZ
SONKOM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sonkom
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #20 : 10 Şubat 2007 09:29:07 » |
|
BÖYLE ÇEKERSİN İNSANLARI SEVMENİNİ CEZASINI BÖYLE ONLARDAN UZAK DÖRT DUVAR ARASINDA RIFAT ILGAZ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doink
|
 |
« Yanıtla #21 : 10 Şubat 2007 23:01:51 » |
|
asit yağmuru
yağmur yağıyor ben yağıyorum griye boyamışlar beni tepeden tırnağa bir şehrin ümitsizliğini giyinmişim tüm cümbüşünü renklerini bir tarafa itip hiçbir şey yaşamın kendisini açıklayamıyor ne filmler ne şiirler ne de yaşam kendini açıklayabiliyor yağmur yağıyor hüngür hüngür ben kendi üzerime yağıyorum asit gibi üstüme yağdıkça eriyorum
Yeşim Ağaoğlu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doink
|
 |
« Yanıtla #22 : 10 Şubat 2007 23:11:18 » |
|
suyun korkusu gelevera deresi
kazım koyuncu'ya
bir gözü kapalı itecekmiş gibi bir el korkuyorum boşluklara sızdığın yatağımdan
bu kaçıncı deniz geçtiğim aynada kendime bakmalarla yorgunum yüzümde hüzünler yüzüyor eriyorum
zaman azalıyor koy verme kendini
iki otuzüç kaynaktan aldığın su bugün sonsuz oldu
hey gidi hırçın denizin çocuğu “hiç mi duşunmedun sen....” * senin peşinden akacak suları
üç geceyi güne günü geceye karıştırmaktan sonsuz suların boşluğunda nice yürekleri yatağından almış bir bardak çayın buğusu su kırıldı aynam çürüdü şimdi bütün yollar şimdi bütün dereler şimdi bütün sular
sessiz
dört hüzünler gözlerimde akarsu önce saçlarını kalbine gömdüm kimse görmesin suyum buharım sakın üşüme
beş kalbinin kırıkları avuçlarımda gitmemden korkuyordun ama yorgun kuşun kanat seslerinde karanlık karanlık gece “koy verdun gittun beni...” *
altı bu yolları sen seçtin senin tadından habersiz senin şarkılarınla ağlayan kanserin çaresiz anneleri mendraleşen ma lazuri gemabirs**
* Kazım Koyuncu Gelevera Deresi,Anonim, Hayde Albümü,Metropol Müzik. **”Uzaklardan bana Lazca şarkı söylüyor” Sarpi Meloni-Sarp Ötesi, Xasan Helimişi, Kazım Koyuncu Viya! Albümü, Metropol Müzik SU ŞİİRLERİ "aşkın su hali" kitabından. Kül Sanat 2006
|
|
|
|
|
|
|
|
|
prusias
B.Ö Üye **

|
 |
« Yanıtla #23 : 10 Şubat 2007 23:29:45 » |
|
Kalbim Göğsümde 15 yara var!. Saplandı göğsüme 15 kara saplı bıçak!.. Kalbim yine çarpıyor, kalbim yine çarpacak!!! •
Göğsümde 15 yara var! Sarıldı 15 yarama kara kaygan yılanlar gibi karanlık sular! Karadeniz boğmak istiyor beni, boğmak istiyor beni, kanlı karanlık sular!!!
Saplandı göğsüme 15 kara saplı bıçak. Kalbim yine çarpıyor, kalbim yine çarpacak!...
•
Göğsümde 15 yara var!. Deldiler göğsümü 15 yerinden, sandılar ki vurmaz artık kalbim kederinden! Kalbim yine çarpıyor, kalbim yine çarpacak!!!
Yandı 15 yaramdam 15 alev, kırıldı göğsümde 15 kara saplı bıçak.. Kalbim kanlı bir bayrak gibi çarpıyor, ÇAR-PA-CAK!!
Nazım Hikmet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
prusias
B.Ö Üye **

|
 |
« Yanıtla #24 : 10 Şubat 2007 23:37:18 » |
|
Yürümek yürümek; yürümeyenleri arkasında boş sokaklar gibi bırakarak, havaları boydan boya yarıp ikiye karanlığın gözüne bakarak yürümek.. yürümek; dost omuzbaşlarını omuzlarının yanında duyup, kelleni orta yere yüreğini yumruklarının içine koyup yürümek .. yürümek;
yolunda pusuya yattıklarını, arkadan çelme attıklarını bilerek yürümek .. yürümek; yürekten gülerekten yürümek ...
Nazım Hikmet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doink
|
 |
« Yanıtla #25 : 16 Şubat 2007 01:32:49 » |
|
biliyorum zamanı geldiğinde veda edip gideceksin eşyaların ütülü ve katlanmış olacak bavulunda ne beni alacaksın ne de bensizliği yanına... yatıyorum sevgilim yatıyorum yine kendi koynuma hadi sende aynadan çık artık üşüyeceksin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deli afitap
Global Moderator
B.Ö Üye ***

.........
|
 |
« Yanıtla #26 : 16 Şubat 2007 13:31:00 » |
|
YERÇEKİMLİ KARANFİL
biliyor musun az az yaşıyorsun içimde oysaki seninle güzel olmak var örneğin rakı içiyoruz,içimize bir karanfil düşüyor gibi bir ağaç işliyor tıkır tıkır yanımızda midemdi aklımdı aklımda şu kadarcık kalıyor.
sen o karanfile eğilimlisin,alıp sana veriyorum işte sen de bir başkasına veriyorsun daha güzel o başkası yok mu bir yanındakine veriyor derken karanfil elden ele.
görüyorsun ya bir sevdayı büyütüyoruz seninle sana değiniyorum,sana ısınıyorum,bu o değil bak,nasıl,beyaza keser gibisine yedi renk
birleşiyoruz sessizce.
EDİP CANSEVER
vazgeçemediğim...
|
|
|
|
|
|
Sk'udas Xalk'epesi Cumpoba
|
|
|
h2o
B.Ö Üye ***

.......
|
 |
« Yanıtla #27 : 16 Şubat 2007 21:44:37 » |
|
bana zamandan söz ediyorlar gelip size zamandan söz ederler yaralari nasil sardigindan , ya da her seye nasil iyi geldiginden. zamanla ilgili bütün atasözleri gündeme gelir yeniden. hepsini bilirsiniz zaten, bir ise yaramadigini bildiginiz gibi. dahasi onlar da bilirler. ama yine de güç verir bazi sözler, sözcükler, öyle düsünürler. bittigine kendini inandirmak, ayriligin gerçegine katlanmak, sirtinizdaki hançeri çikartmak, yüreginizin unuttugunuz yerleriyle yeniden karsilasmak kolay degildir elbet. kolay degildir bunlarla bas etmek, ugruna içinizi öldürmek. zaman alir. zaman alir sizden bunlarin yükünü. o bosluk dolar elbet, yaralar kabuk baglar, sizilar diner, acilar dibe çöker. hayatta sevinilecek seyler yeniden fark edilir. bir yerlerden bulunup yeni mutluluklar edinilir. o bosluk doldu sanirsiniz oysa o boslugu dolduran eksilmenizdir.
gün gelir bir gün baska bir mevsim, o eski agri ansizin geri teper. dilerim geri teper. yoksa gerçekten bitmissinizdir. murathan mungan-yaz gecer
|
|
|
|
|
|
sevda bir ateş bulmuştu sende...iyi ki doğdun...
|
|
|
|
Doink
|
 |
« Yanıtla #28 : 18 Şubat 2007 01:39:03 » |
|
bilmediğim lisanda şarkılar söyle güzelleşsin dudağın içinde sen ‘ol içinde ben olayım içinde içimiz dışımızın olmadığı
bilmediğim lisanda şarkılar söyle havada kelimler uçuşsun ben bir şey anlamam sen bir şey anlama anlamda anlamımız anlamsız olmadı
bilmediğim lisanda şarkılar söyle banyoda su ısınsın sen bana geç ben sana geçeyim geçişti geçişimiz geçtiği yere kadar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doink
|
 |
« Yanıtla #29 : 18 Şubat 2007 01:43:53 » |
|
büyü solunca hüznü alır avucuma neşeyle yüzümü yıkarım senin yüzün benim yüzüm değil mi ? hiçi düşün yok bir şey söyle
gökyüzünün en uçuk mavisinden acı düştü peşime ardımdan ıslık çalar istersen duyma
senin sesin benim sesim değil mi ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|