Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: En Beğendiğin Yazarlar  (Okunma Sayısı 433 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben_melih
B.Ö Üye *
*

« : 09 Eylül 2006 09:37:31 »

hangi yazarı neden ne için seversiniz ?
şairin neyi şiirimi kitabımı hayatımı sizi etkiler?
ecem
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #1 : 26 Ekim 2006 13:34:02 »

ben NAZLI ERAY ı çok severim. fantastik hikayeler hoşuma gidiyo. insanın  hayal gücü zenginleşiyo. ve nazlı erayın dli de ok akıcı ve anlaşılır, insanın kitaptan kafasnı kaldırası gelmiyo. şairlerden özdemir asaf ı seviyorum. dili çok farklı ve insanı düşündürüyo Kahkaha
kronik
B.Ö Üye *
*

yalnızlığı uysal bir hava akımı...

« Yanıtla #2 : 28 Ocak 2007 17:56:36 »

Yenilikçi edebiyatın en özgün yazarı olan Franz Kafka ismi ile başlamak yerinde olmalı.Kapitalizmin kaçınılmaz buhranları içerisinde sıkışıp kalmış insanı bu kadar derinlemesine anlatan bir yazar bulabilmek pek de mümkün değil.İnsanın kaderi ve elinde sonunda bütün varacağı yer kendi yalnızlığı,bunalımı değildir tabiki...Ama günümüz insanının mutlak güç olarak gördüğü çevreler karşısındaki çaresiz tavrı Kafka'da ete kemiğe bürünüyor.
Dostoyevski,Gorki,Balzac,Remarque,Sartre,Shaw,Çehov,Brecht ve İlya Ehrenburg aklıma bir çırpıda gelen usta kalemler...
Şairlere değinecek olursak:Nazım,Ahmet Arif,Cemal Süreya,Edip Cansever,Ece Ayhan,Turgut Uyar,Attila İlhan,Gülten Akın,Nilgün Marmara,Neruda,Lorca,Baudelaire ve Rimbaud en temel besinlerimiz...Şiir ayrıntıyı görmektir ve her ayrıntı yaşamı daha derininden yakalamamızı sağlar.Soyutun estetize edilmesidir şiir ve Cemal Süreya'nın da dediği gibi şair sözcükleriyle yaşar...

aldırma 128! intiharın parasız yatılı küçük zabit okullarında
her çocuğun kalbinde kendinden daha büyük bir çocuk vardır
bütün sınıf sana çocuk bayramlarında zarfsız kuşlar gönderecek.
erdem23
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 28 Ocak 2007 22:45:40 »

nazım hikmet... herşeyiyle beni çok etkileyen biri şiirleri harika vatansever biri.şiir dedinmi aklıma nazım hikmet gelir
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: