Forum arrow Genel Amaçlı Forumlararrow Güncel Olaylar...arrow UĞUR MUMCU UNUTULDU
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: UĞUR MUMCU UNUTULDU  (Okunma Sayısı 2227 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sonkom
Ziyaretçi
« : 09 Şubat 2007 18:59:03 »

BU SENE UĞUR MUMCU NUN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ HRANT DİNK İN CENAZE TÖRENİNE DENK GELDİ AMA
HAKLISINIZ KİŞİLER ÖNEMLİ DEĞİL OLAYLAR ÖNEMLİ PEKİ KİM DAHA ÖNEMLİ
SİZE SORUYORUM NeyNeyNeyNeyNeyNeyNeyNeyNeyNeyNeyNeyNey
14 YILDAN BERİ KATİLİ BULUNAMAYANMI YOKSA 1 GÜNDE KATİLİ BULUNANMI

http://www.umag.org.tr/sondurum.htm
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« Yanıtla #1 : 09 Şubat 2007 19:19:01 »

Biz unutmadık, unutturmayacağız....

http://www.bulutsuzluk.net/forum/index.php?topic=230.0
selamsız dost
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #2 : 09 Şubat 2007 21:18:43 »

aslında hrant dink suikastinden önce ugur mumcu ların bahriye üçok ların ahmet taner kışlalıların
canlarına kıyan  o şer****zlerin yakalanması daha önemli aslında
hatırlarsanıs rahmetli UGUR MUMCU ya yapılan suikastte o zaman ki başbakan olay yerine gelecek diyee yollar bi güzel yıkanıp nerdeysee aromatik kokular sıkılacaktı yollara
 temizlenen ip uçları kimin umrundaydıki
neden hrant dink suikastın da devlet bu kadar titiz çalışıyo
hrant dink te sonuçta tc vatandaşı ama etnik kökeni farklı oldugu ve ab müzakereleri ve ermeni soykırım yasa tasarısı meselesi için katilleri bi şekilde ortaya löpp diye koyuldu ama aslında altında daha pis kokular var ama
ya burda milliyetçilik yapmıyorum ama gerekirse bi şekildee savunmak lasımdırr
özün ve sözün kısası makbul sanırım
    saglıcakla kalın....
selamsız dost
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #3 : 09 Şubat 2007 21:59:20 »

aslında hrant dink suikastinden önce ugur mumcu ların bahriye üçok ların ahmet taner kışlalıların
canlarına kıyan  o şer****zlerin yakalanması daha önemli

"daha önemli" ... hepsi bi cinayet ama biri diğerine oranla "daha önemli"  ... ben bu yazılanları anlayamayacak kadar 'anlamıyorum' ...

eskiler unutulur türkiyede tek fark bu aslında
 belkide yorumumum yanlış geldi sana
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #4 : 09 Şubat 2007 22:18:48 »

dink in asıl katilinin o olmadığını pekala hepimiz biliyoruz...
yani ortaya çıkan maşayı katil diye lanse edip aha yakalndı gibi basit söylemlerde bulunmakta bence pekde akli selim bir bakış açısı sergilemiş olmaz....

yapılan yorumlar baştan aşağıya kötünün arasından iyi seçmek gibisinden...nasıl yani o daha önemli bu daha önemsiz ....
EMEK e sonuna kadar katılmakla birlikte eklemek istediğim nokta şudurki bu ülkede 61. kalemdir hrant...
onun için sıkılan kurşun kaleme sıkılmıştır kalem özgürlüktür,düşünceleri ifade edebilmektir....
Bunun için bu olaya bu şekilde yaklaşmak sanırım gerçek anlamda özgürlükçü düşüncesinin sembolü olacaktır....
öldürülen insanlar bu ülkenin yazarlarıydı...TÜRKÜYLE KÜRDÜYLE LAZIYLA ERMENİSİYLE....
hepimiz ermeniyiz dedik diye türklükmü yok oldu...tırklük bu kadarmı pamuk ipliğine bağlıdır merak ediyorum...
Hiç olmazsa bir kez olsun milliyetçiliği arka plana bırakıp insani gözle bakalım(kimsenin milliyetçilik yaptığını söylemiyorum bu sadece genel olarak bir istektir=)

dostlukla...
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2007 22:22:22 Gönderen: tsira » Logged

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
redcloud
B.Ö Üye ***

çok isteyince oluyordu hani?

« Yanıtla #5 : 10 Şubat 2007 10:22:44 »

nasıl unutturmayacaksınız merak ettim doğrusu... belki biçok kişiye peki ya diğerleri...? Gülümseme

Yaşlanan Birgün Bugün. Bavulu Topluyor Ve Son Vedası Tıpkı Dün Gibi, Köşeye Çekilip Ağlıyor, Bense Yarına Penceremden Bakma Gafletindeyim. Gözlerim Dolu Ve Ellerim Tutuklu Yüzüme. Dudaklarım Kilitli, Hosçakal Bugün!..
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« Yanıtla #6 : 10 Şubat 2007 18:46:49 »

nasıl unutturmayacaksınız merak ettim doğrusu... belki biçok kişiye peki ya diğerleri...? Gülümseme

Unutturmak isteyenlerden misin, unutturmamak isteyenlerden mi?

Mesajı okurken bi an şüphe duydum...
redcloud
B.Ö Üye ***

çok isteyince oluyordu hani?

« Yanıtla #7 : 11 Şubat 2007 16:32:00 »

doink arkadaşım ben unutturmamak isteyenlerdenim ama şuan kaç kişi hatırlıyo dersin?mesela ölüm yıldönümü hiç öyle beklenilir gibi anılmadı bu da belki biçok kişi tarafından unutulduğunu gösterir.

ve emek neden beynini biraz zorlayıp şu yazdıklarını yazmaya uğraşmak yerine benim yazdığım o şeyi anlamaya çalış mıyosun?merak ettirici doğrusu...ve üstelik sorumun senle hiç bi ilgisi olmadığı halde...ve yine üstelik benim anlatmaya çalıştığım şey uğur mumcunun lafla falan unutturulamayacağı , bunun için bişeyler yapılması gerektiğidir. (kimseyi eleştirmek gayesinde değilim ve yazdıklarımada biraz saygı gösterilmesini istiyorum...)  Göz kırpan

Yaşlanan Birgün Bugün. Bavulu Topluyor Ve Son Vedası Tıpkı Dün Gibi, Köşeye Çekilip Ağlıyor, Bense Yarına Penceremden Bakma Gafletindeyim. Gözlerim Dolu Ve Ellerim Tutuklu Yüzüme. Dudaklarım Kilitli, Hosçakal Bugün!..
barons
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #8 : 14 Şubat 2007 17:40:30 »

Ugur Mumcular olmez Ugur Mumcu bağımsız laik Turkiye taraftarı olduğu için Katilleri Bulunamadı!!!!
melek_
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 14 Şubat 2007 23:14:08 »

uğur mumcu ile hrant dink i bu şekilde karşılaştıran hrant ı nasıl tanıyor merak ettim? böyle karşılaştırma yapmak ne derece doğru.o zaman musa anter de hatırlanmadı yada bahriye uçok yada daha niceleri...hrant dink bir ermeniydi bu topraklara gönül veren ama kendi söylemiyle hani parçalamak için alıp götürmek değil dibine gömülme sevdasıydı onunki.hrant dink bir ermeniydi ve sosyalist bir ermeni olduğu için öldürüldü.böylesi karşılaştırma yapmak yerine neden öldürüldüler öldüren kim neler yapılmalı tartışması daha anlamlı olmazmı.uğur mumcu yu yok eden zihniyettir hrant ın acısını da yaşamamız aradaki fark ne? bu karşılaştırmanın tartışmasını yapmak bile hayli kötü hatta iğrenç!
jasondeniz
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #10 : 16 Şubat 2007 15:54:23 »

en güzel cevabı borons vermiş zaten    uğur mumcu laik türkiye cumhuriyet tarafı olduğu için katili bulunamadı başka bişi söylemeye gerek yok
anlamak istemeyen zaten anlamazsın
cagatay
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #11 : 03 Mart 2007 16:18:21 »

UGUR MUMCU ASLA UNUTULMAZ AMA BU ANLAYISTAKİ İSANLAR DEVLETİN BASINA GELDİKCE BİDAHA UGURMUMCULAR DOGMAZ DOGSALARDA YASAMAZLAR.. YAŞATILMAZLARR Sustum

aslında yoktur terzi; giysileri biz yaparız.
cagatay
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #12 : 08 Mart 2007 18:51:02 »

aslında yoktur terzi; giysileri biz yaparız.
melek
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #13 : 08 Mart 2007 21:17:11 »

şu kim daha önemli başlığı sinirlerimi hayli bozmakta hala.bu ülkede en çok söylenen türkü ''yiğidim aslanım burda yatıyor'..' o kadar çok uğurlar uğurladık ki aslında şu karşılaştırma zihniyeti var olduğu sürece uğurlayacağız elbet ve böylesi bir karşılaştırmayı yaparak zaten uğur mumcu yu unutmuş olacağız.sahi bu başlığı yazan bi okusun onun son yazılarını yada kitabını, neye savaş açmıştı o kimlere açmıştı. sadece şu dini kesimler olayı değildi elbet.forumu açan yitmiş çoktan ama seslenirim yinede 'heyyy sen hatırlamıyorsun bile onu, türküsü kalmıştır aklında''..sistemin çocuktan katil yaratma planları hayli yolunda samast göklere çıkarıldı en fiyakalı fotoğrafları çekildi ve güzelde bir çağrı aslında 'samast ın yolundan yürüyün gözdemiz olun' diyorlar açıkça ki bir çocuk daha doğurdular 'ermeni patriğini öldüreceğim' dedi söylerken ne de rahattı abileri gibi!...tartışma açarken kim daha değerli diye ve gidenlerin değerini ölçerken biz, bir çocuk daha eline almakta silahı...( birileri toprağa düşünce daha çok hatırlayacağız uğur u dilimizde aynı türküyle!)

martılar ki sokak çocuklarıdır denizin!
tuu
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #14 : 19 Mayıs 2007 20:30:10 »

UĞUR MUMCU yu İzmit unutmaaaaaz...hele bi de sosyalist demokrat bi genç,sokakta öylesine yürürken,nası görmemezlikten gelebilir ki..bu arada bunları söylemekte ki kastım,bölgesel olduunu wurgulamak diil.eminim ki bi çok yerde at gözlüü kullanmayan insanlar war..Uğur mumcu ölmeeeez..katilinin bulunup bulunmaması da artık sadece bi ayrıntı.bence uğur mumcu nun katili 1kişi diil,1fikir dir...

cry for the moon
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: