Skip to content
Skip to main navigation
Skip to 1st column
Skip to 2nd column
Bulutsuzluk Özlemi Resmi Üye Sitesi
Forum
Anasayfa
Konserler
İletişim
Forum
Genel Amaçlı Forumlar
Güncel Olaylar...
Küfrediyorum, özür dilerim!
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse
buraya tıklayın
.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Ana Sayfa
Yardım
Radyo
Giriş Yap
>
Genel Amaçlı Forumlar
>
Güncel Olaylar...
>
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Küfrediyorum, özür dilerim! (Okunma Sayısı 594 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bltszlk
B.Ö Üye **
başka bi dünya böylesi degil benim istediğim
«
:
12 Ekim 2007 20:46:02 »
İngiltere’de yayımlanan The Times Gazetesi dün başyazısında Kuzey Irak’a yapılacak olası bir sınır ötesi harekât için Türkiye’yi uyarmış ve “Sakın böyle bir maceraya girmeyin. Sonuçları felaket olur” diye tehdit etmiş...
Sonra da Türkiye’nin başına açacağı “felaketler”i sıralamış...
1) Irak’ın şiddetten en uzak bölümüne (Kuzey Irak kastediliyor) kargaşa getirir!
Bunu düşünecektik! Irak’ın kuzeyi için bunalıma giren Times yazarı acaba bizim güneydoğumuzda onlarca yıllardır akan kanı neden görmezden geliyor? Türkiye’nin güneydoğusu, Irak’ın kuzeyinden daha mı önemsiz?
2) ABD ile stratejik ilişkiler tehlikeye girer!
Bunu önce ABD düşünsün... Eğer bu ilişkiler ABD için o kadar önemli olsaydı, daha iki gün önce sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili saçma sapan bir yasa tasarısının Dışişleri Komisyonu’nda, üstelik iktidar partisi temsilcilerinin de desteğiyle kabul edilmesine izin vermezdi.
3) Rakip Kürt örgütler birleşir, Türk askeri risk altında kalır!
İstedikleri kadar birleşsinler; arkalarındaki ABD desteğini çektiğinizde karşınızda sadece bir çapulcu sürüsü kalır...
4) Türkiye, terörle mücadelede uluslararası desteğini yitirir...
Biliyorum bugün mübarek gün.... Ve siz de biliyorsunuz, ben bu sütunlarda bir kez bile küfretmedim! Ama bu saptama karşısında izninizle koskoca bir “Ha....ttttir!” çekmek istiyorum... Bugüne kadar terörle mücadele konusunda hangi uluslararası güç Türkiye’yi destekledi ki şimdi desteğini çeksin; a beyinsiz kafa! Tam tersine PKK; Fransa’da, Belçika’da, Hollanda’da, Almanya’da, İngiltere’de, Rusya’da, Danimarka’da, Yunanistan’da, Güney Kıbrıs’ta hem maddi, hem manevi olarak desteklenmedi mi? Bu ülkeler sözüm ona “terörist örgüt” listesine aldıkları bu katiller şebekesinin hangi faaliyetini durdurma girişiminde bulundu bugüne kadar.
5) Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği tehlikeye girer...
Bu tehdidi ise küfredecek kadar bile ciddiye almıyorum. Çünkü bir “zavallılık” ifadesi! Türkiye 30 yıldır kana boğuldu; Saddam rejiminden izin alınarak yapılan birkaç sıcak takibi saymazsanız, Kuzey Irak’a girmedi... Madem üyelik kriteriniz buydu; neden bunca yıldır tam üye yapmadınız bizi? Eğer AB’nin bize vereceği tam üyeliğin bedeli, askerimizin, halkımızın canıysa, alsınlar o üyeliği münasip ... ... ...!
Herkes bilmeli: Türkiye kimsenin sömürgesi değil!
Bu ülkede yıllardır bizim çocuklarımız ölüyor, bizim hayatımız kararıyor!
Ülkelerininin başkentlerinde şimdiye kadar birer kez patlayan bombalar yüzünden savaş hali ilan edenlerin canı can da bizimki patlıcan mı?
GÜNÜN SORUSU
Bugün bayram... Çocuklar gibi neşeli olmalıyız bugün... Ama önce asker, sonra polis şehitlerimiz, ABD’de komisyondan geçen “Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı”, laikliğe yönelen ciddi tehdit, bitip tükenmek bilmeyen kavgalar derken nefes bile alamayacak hale geldik...
Sahi; mutlu musunuz?
Mustafa Mutlu
altın yağmur
globalleşme sıradan bir amerikalının dünyanın her yerinde kendini evinde hissetmesine yaradı...
soydemm
Ziyaretçi
Ynt: Küfrediyorum, özür dilerim!
«
Yanıtla #1 :
12 Ekim 2007 22:45:03 »
türkiye nin güneyi karışık diye ırak ın kuzeyinin de karışık olması gibi bi koşul mu var?
bu konunun burda tartışılamayacagı aşikardır, çünkü tc nin karşıtı bir şey söylendiginde hakkınızda soruşturma başlatılıyor ve içeri giriyorsunuz , bunun örnegini gecen ay yaşadık. yani karşılıklı tartışmaların yapılabilecegi konular açılırsa daha mantıklı olur bence , türkiyede ifade özgürlügü yoktur , hiç bir zaman olmamıştır...
soydemm
Ziyaretçi
«
Yanıtla #2 :
14 Ekim 2007 20:42:54 »
Dilim döndügünce anlatmaya calışayım emek. öncelikle bazı durumları belirteyim şu sıralar giremiyorum nete pek fazla ,gectigimiz aylarda olan o gözaltı ve kaçmayı engellemek için dava acılan ve ceza evine koyulan vatandaşı bulamadım ,cafedeki güvenlik sistemi o tarz kelimeler görünce sayfayı hemen kapatıyor otomatik olarak.nedeni bu . ama şuna da eminim ki haberlerden muhakkak duyan arkadaşlar olmuştur bu olayı.aşşagıya bir haber ekliyorum geçtigimiz yıllarda olan bir olay ve haberden de böyle bir cezanın verildigini rahatlıkla anlayabiliriz. ayrıca bi yasa çıkarıldı ki t.c de türkler hakkında en ufak bi şey soylesen içeri giriyorsun bunu açıklamama gerek yoktur herhalde.neyse benn o haberi veriyorum
İnternet suçuna hapis cezası (26/11/2004 )
RADİKAL - ANKARA - İnternet ortamındaki yazişmalarla ilgili tartışmalarda öne çıkan 'hukuki boşluk var, cezalandırılamaz' gerekçesini bir mahkeme paylaşmadı. Ankara'da DGM'nin yerine kurulan 11. Agır Ceza Mahkemesi, internet üzerindeki yazışmalarıyla PKK/KADEK örgütüne yardım-yataklık ettigi gerekçesiyle Halit Ertaþ isimli mühendisi 10 ay hapse mahkûm etti.
Eski Ankara DGM Savcısı Hakan Kızılarslan, internet üzerindeki yazışmalarıyla PKK/KADEK propagandası yaptığı gerekçesiyle Fırat Üniversitesi inşaat Mühendisliği Bölümü öörencisi Halit Ertaþ hakkında, 7 yıl 6 aya kadar ağır hapis istemiyle dava açmıştı. DGM ilk yargılamada Ertaş'ı TCK 169. madde uyarınca 3 yıl 9 ay agır hapis cezasına çarptırmış, ancak Yargıtay, eylemin TCK 169. maddesinde yapılan deðiþiklik açısından değerlendirilmesi için kararı bozmuþtu.
Mahkeme ikna olmadı
Hakkýnda 7 yıl 6 aya kadar hapis istenen Ertaş'la ilgili yeni karar da dün açıklandı. Duruşmada Ertaş'ın avukatı Suna Coşkun müvekkilinin Fırat Üniversitesi'nde okuduğu dönemde, internetteki arama motorlarından '
www.dmoz.org
' isimli web sitesinin 'Etnik Gruplar' bölümünün 'Kürtler' altbaşlıklı kısmının gönüllü editörlüðünü yaptıgını, bu dönemde Kürtlere ilişkin ilgi duyduğu konuları da araştırdıgını anlattı. Coşkun, müvekkilinin, PKK/KADEK'in mücadele tarzına katılmadıgına ilişkin mesajları bulunduguna da dikkat çekerek beraat isteminde bulundu. Ancak, mahkeme sanık Halit Ertaş'ı 'terör örgütünün Şiddet yollarına başvurmasını özendirici yönde propaganda yaptığı' gerekçesiyle, Anti-Terör Yasasının 7/2. maddesi uyarınca 10 ay hapis, 416 milyon 666 bin lira da agır para cezasına mahkûm etti
haberin linki
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=135433
umarım bu haber seni biraz aydınlatmıştır.
bir kaç kelimede ben edeyim;
dtp vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırıp ceza evine yollmayı düşünenler bizi burda rahat konuşturmayacaklardır. meclisteki veekiller(dtpliler) bile böyle bir tehdit altında. kana doymayan insanlar , politik bi sürec için gelen insanları tutuklatıp ortamı iyice germek istemektedirler bu ap acık ortadadır. mhp ve ordu destekli chp doguyu ve sorunlarını görmezden gelip vatan millet naraları atmakta ve insanları kürt vatandaşlara karşı kışkırtmaktadırlar, akp nin ise secimlerden önceki konuşmalarıyla şimdiki konuşmaları arasında daglar kadar fark var olaya bakışllarında müthiş derecede degişme oldu ,diyalog kuracagız barış getirecegiz diyen akp şimdi operasyondan bahsediyor, barışın yolu bu degil bunu hepimiz biliyoruz.kışkırtma olaylarına güncel bir ornek vereyim ;bursa da dtplilerin protestosunda(protestonun konusu şudur; dtp parti binalarına yapılan silahlı saldırıları kınama) bir grup bursalı dtp lileri llinç etmeye kkalkıyor bu olayların kışkırtmaların en net gösterisirdir.
aslında türkiye de ifade özgürlügü var ama şartı da var birilerine(bunlar belli zaten) batmayacaksın , ne derlerse o diyeceksin böyle bi vatandaş T.C devletinin göz bebegidir.
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****
el insaf ya nejad
«
Yanıtla #3 :
14 Ekim 2007 21:26:59 »
Dtp'liler neden tutuklanmak isteniyor biraz beyin jimnatiği yapalı mı?
Acaba açık açık düşüncelerini söyledikleri için mi ? Katilleri arka bahçeleri olarak gördükleri için mi?
Acaba gerçekten doğu ve güneydoğudaki vatandaşlarımız arka bahçeleri olarak gördükleri için mi onlara oy verdiler? Politik süreç bu mu?
soydemm
Ziyaretçi
«
Yanıtla #4 :
14 Ekim 2007 22:05:11 »
DTP lilerin tutuklanmak istemelerinin nedeni kendi halklarına terörist dememeleri, bu noktada dtp lilere sonuna kadar katılıyorum, o insanlara bende terörist demiyorum çünkü diyemiyorum .doguda terörü yaratan contrgerilla , paşaların keyfi ve çıkarcı hareketleri kürt halklarının isyan etmesi gibi bir sürecide beraberinde getirmiştir. bir şeylerin yapılmasını istiyorsanız oturup bir düşüneceksiniz.kürt halkı tecrit edilmiştir ,baskıya maruz bırakılmıştır ,dillerini konuşmamaları , geleneklerini sürdürmemeleri için devlet terörü elinden geleni yapmıştır. kimse bu teröre dur dememiştir ,burda amaç bir kültürü , halkı asimile etmeye çalışmak ve sömürmektir.bu ülke toprakları üzerinde bu sorun son 30 yılın getirmiş oldugu bir sorun degildir, osmanlı döneminde de kürt halkları saldırılara maruz kalmış ve buna tepkilerini çeşitli ayaklanmalarla göstermişlerdir.bu ayaklanmalar kanla bastırılmıştır.
dtp lilerin açık açık söylediği sudur;
tc tarafından butun kültürlerin halkların haklarının anayasal sistemde güvence altına alınması ve korunmasını saglamaktır.bunu bile kabul etmeyen bir devletle var ortada,gecenlerde bu yeni anayasa hazırlama sürecinde imralı dan bir açıklama geldi neden kimse bunu dikkate almadı bir maddeyle dagdaki bütün gerillaların sılahı bırakabilecegi politik sürecte halklarını arayacaklarında bahsedildi. çünkü bunlardan bahsetmek işi kan, silah,ölüm olanların işine gelmedi...
burda katil diye niteledigin kelimeye katılmak biraz zor geliyor, asıl katil kim , insanları daga çıkmaya mecbur bırakanlarmı, yoksa halklarına karşı yapılan saldırılara bir şekilde karşılık verenler mi? doguda olup bitenlerden ne kadar haberin var acaba? ordunun contrgerillanın pis işleri hakkında ne kadar bilgin var? aslına bakarsan bu yazdıklarım bile suç o bakımdan devamını getirmeyeyim
bu ülkede sözün bittigi yerlerden biriside şu dur; ne mutlu türküm diyene, ben türk degilim ve böyle bir şeyde söylemeyecegim ben sadece türk vatandaşıyım neden türk oldugumu söyleyeyim ? bu nasıl bi mantıktır? bu türkler, dışında halklara burda yer yok mantıgının ve diger halklara baskınn en basit örnegidir...
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****
el insaf ya nejad
«
Yanıtla #5 :
14 Ekim 2007 22:10:07 »
dtp'lilerin açık açık söylediklerinin bu olmadığını hepimiz biliyoruz...
Ben de isterdim senin dediklerini desinler ancak bu sadece kandırmaca olur..
Kürt halkı kandırılarak oy toplanılmıştır. Kürt halkı bu topraklarda herkesle dost olduklarını bilirler. Devletin tepesindekilerin yanlış politikaları da bunu değiştiremez.
Ve çok büyük yanlış söylemler içerisindesin.
Teröristlerle(katillerle) özgürlük savaçılarını karıştırma.
O dağa çıkanlar kardeşliği bozmak isteyenler. Yeni ülke isteyenler ve doğal olarak da ABD'nin kuklaları
Eğer onları haklı görüyorsan tekrar tekrar düşün derim.
«
Son Düzenleme: 14 Ekim 2007 22:12:51 Gönderen: Doink
»
soydemm
Ziyaretçi
«
Yanıtla #6 :
14 Ekim 2007 22:31:51 »
Alıntı sahibi: Doink üzerinde 14 Ekim 2007 22:10:07
dtp'lilerin açık açık söylediklerinin bu olmadığını hepimiz biliyoruz...
Ben de isterdim senin dediklerini desinler ancak bu sadece kandırmaca olur..
Kürt halkı kandırılarak oy toplanılmıştır. Kürt halkı bu topraklarda herkesle dost olduklarını bilirler. Devletin tepesindekilerin yanlış politikaları da bunu değiştiremez.
dtplilerin söyledikleri yukarıda bahsettiklerimdir , leyla zana eyalet sistemi hakkında bir görüşü vardır sadece bunların dışında( bu da mantıksız degildir bir bakıma şartlar dahilinde.) dtp lilerin tek çatı altında farkılı kültür ve inanışların halkların korunmasını istemişlerdir, her söylemlerinde bunu açıkca belirtmişlerdir ama nedense sen buraları hep kaçırmışsın. kürt halkı kandırılarak oy toplanılmıştır demişsin dogrudur ancak bu söyledigini yapan akp dir, doguda malesef kendini tam anlamıyla geliştirememiş halklara kuran a el bastırılarak oyları toplamışlardır.bazı yerlerde para bazı yerlerde odun kömüt erzak vb. işlerle oyları toplamışlardır.orgütlü hiç bir kürt halkı dtp den başka kimseye oy vermemiştir çünkü akp ninde digerlerinide ne oldugunu bilmektedirler.
kürt halkları elbette herkesle dost olmaya çalışıyor ancaak türk paşaları halkı öyle bir nefret ve kin kıskacına sokuyorki kürt halkları artık linc ediliyor,insanlar kürtce müzik dinledikleri için linç edilmeye çalışılıyor, devletin tepesi tabanı ve içi , yani neresini sayarsan say kimlige göre muamele yapıyor insanlara , en basitinden bi örnek gecenlerde bi asayiş cevirmesine denk geldik arkadaşın üzerinden dersim kimligi çıktı diye iki saat bizi beklettiler adam bide bunu suratımıza söylüyor utanmadan. ee sen polisinle jandarmanla tüm teşkilatınla bu ayrımı yapıyorsun ondan sonra insanların bu duruma sessiz kalmasını istiyorsun böyle bir şey yok. ordu gelen şehitler üzerinden prim yapıyor her gecen gün daha fazla para kaznıyor pasalar, emekte bahsetti bu konudan sonra insanlar vatan sagolsun naralarıyla teselli ediliyor aynı zamanda da kürt halklarına karşı kinle besleniyor.
şu ap acık ortadadır ki ordu ve devlet sistemi, barıışın kendi çıkarlarını alt üst ettigi için barış ı istemiyor bunu göremeyen tek kelimeyle kördür. onca yıl evladını büyütüp yaşatan insanların butun bu olup bitenlere ragmen vatansagolsun demesini aklım almıyor açıkcası
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****
el insaf ya nejad
«
Yanıtla #7 :
14 Ekim 2007 22:41:21 »
Merak etme Eyalet sistemini çok güzel anladım ben :=)
Bak bişeyi daha anladım geçenlerde.. Linç edilenlerle ilgili... Şırnak'ta bağımsız eyalet olmasını istediğiniz yerde...
Bir minibüs içinde 12 kişi vardı. Bunlar paşalar değildi üstelik. iki tanesi 10 yaşlarında ÇOCUKTU. Birileri arabayı durdurdu ve uzun namlulu silahlarıyla o arabadakiler ne olmadığını anlamadan katlettiler
İçlerinden bir baba çocuğunu saklamak istedi bu esnada arabanın altında.. Ama birilerinin gözünden kaçmadı. Çocuk kaçmaya çalışırken arkasından kurşunları saydırdı..
İşte bu adamlara özgürlük için savaşıyorlar diyenlere lanetler olsun. Bunu söyleyen DTPlilere lanatler olsun!
Çözümü dağlara çıkıp insan öldürmekte bulanları savunmakta ne demek oluyor? Biri bana anlatsın. Ellerine amerikan silahları verilmişlere olumlu gözle bak. Olacak iş değil.
Yukarıdaki yazdıklarınla resmen Bu ülkeden ayrılıp kendi ülkelerini isteyenleri meşru görüyorsun. Bu bir ırkçılık değilde nedir? Leyla Zana sence eyalet sistemi mi istiyor yoksa bağımsız bir devlet mi? Buraya cevap vermek zorunda değilsin. Kendi kendine cevap vermen yeterli..
Kimse askerlerin yaptığını savunmuyor. ama dadakilerin yaptığını savumakla askerlerden beter birşey yapıyorsun
DAHA DA BİRŞEY YAZMAM
«
Son Düzenleme: 14 Ekim 2007 22:44:16 Gönderen: Doink
»
soydemm
Ziyaretçi
«
Yanıtla #8 :
14 Ekim 2007 22:57:52 »
Bir minibüs içinde 12 kişi vardı. Bunlar paşalar değildi üstelik. iki tanesi 10 yaşlarında ÇOCUKTU. Birileri arabayı durdurdu ve uzun namlulu silahlarıyla o arabadakiler ne olmadığını anlamadan katlettiler
bu olayın kim tarafından yapğıldıgı hiç bir açıklıga kavuşmamıştır. meclis araştırma komitesi olay yerinde hiç bir boş kovan a rastlamamıştır sence bu ne kadar mümkündür? üstelik olay esnasında bölgede iki tane askeri helikopter uçuş yapmakta , ki bu olayı pkk üstlenmemiştir çünkü onlar yapmamıştır, senin yuttugun gibi devlet halka bunu böyle yutturmak istedi ve yutturdu, kendi yaptıgı kıyımm ı pkk üzerine attı.senin devleti ya da devletlerin nasıl çalıştıgını yöntemlerin nasıl işledigini anlamaya çagırıyorum.devlet kendi çıkarları için insanları yüz, beş yüzü hatta milyonlara kıyar. çünkü yükseklerin umrunda degildir ölenler onlar sadece çıkarlarına bakarlar.kendilerine bi şey olmamıştır hiç bir zaman.burda lanet okunulacak bir şey varsa o devlet ve sistemdir. hergun öldürülen halk nerde arasın çözümü , insanlara kurşun sıkarsan o kursun gelir seni bulur. pkk nin ateşkesine ragmen aylardır operasyın haberleri geliyor neden yapılıyor bu operasyonlar?
bu ülkede hakları savunulmayacaksa , hergün bin kere öldürüleceklerse ülke istemelerini meşru görüyorum .
kimse askeri savunmuyor diyorsun ama insanlara terörist diyorsun? neyse ben daha fazla yazmayacagım malum tc de yaşıyoruz
puratu
Global Moderator
B.Ö Üye *****
«
Yanıtla #9 :
15 Ekim 2007 00:07:56 »
Alıntı sahibi: soydemm üzerinde 14 Ekim 2007 22:57:52
pkk nin ateşkesine ragmen aylardır operasyın haberleri geliyor neden yapılıyor bu operasyonlar?
işte bu cümleye gerçekten güldüm, pkk ateşkes istiyor tabi ondan aylardır sürekli insanlar ölmekte, ocaklar bir bir sönmekte. aylardır öldürülen bu insanları da minibüsteki kıyım için söylediğin gibi pkk öldürmedi, devlet yaptı demeyeceksin değil mi? 30 senedir devlet yapıyor zaten!.. pardon pkk ateşkes istiyor demiştin öyle ya!..
Alıntı sahibi: soydemm üzerinde 14 Ekim 2007 22:05:11
burda katil diye niteledigin kelimeye katılmak biraz zor geliyor, asıl katil kim , insanları daga çıkmaya mecbur bırakanlarmı, yoksa halklarına karşı yapılan saldırılara bir şekilde karşılık verenler mi?
bu cümlede insanlar dağa çıkmaya mecbur bırakıldı alsın eline silahı dağa çıksın, saldırılara bir şekilde karşılık versin, onlar savaşa devam etsin, ben terörist demem diyorsun... dtplilerin, senin veya bir başkasının terörist! olduklarını kabul etmeniz için daha kaç can gidecek o amerikan malı silahlarla, yetmedi mi dökülen kan...
Alıntı sahibi: soydemm üzerinde 14 Ekim 2007 22:31:51
leyla zana eyalet sistemi hakkında bir görüşü vardır sadece bunların dışında( bu da mantıksız degildir bir bakıma şartlar dahilinde.)
Alıntı sahibi: soydemm üzerinde 14 Ekim 2007 22:57:52
ülke istemelerini meşru görüyorum .
en üzücü noktada bu cümlelerin... bu cümlelerle bariz bölücülük yapıldığını hepimiz biliyoruz, seninde bu görüşleri desteklemeni hangi akıl mantık kabul edebilir?
kalıplaşmış düşüncelerden sıyrılıp, artık bu savaş bitsin demek, artık daha fazla kan dökülmesin demek bu kadar mı zor... ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı durmamız gerekirken, birde bu oyunların tuzağına düşüp ''bölünsün'' diyince sizler milliyetçilik yapmıyorsunuz değil mi... pardon bu ülkede ''ne mutlu türküm diyene'' diyenler milliyetçilik yapar, bazılarıysa ülke bölünsün der bir şey olmaz...
biz sığ düşünmeye devam edelim, şu şöyle demişti, bu böyle yapmıştı diye genellemeler yapalım, bu şekilde gidelim orada birileri ''ölmeye'' devam etsin, kanlar aksın, ölüp ölüp gitsinler... ''terör'' değil ki bu!!!!!!..........
cümlelerimi seçemiyorum şu an, gerçekten anlayamıyorum, anlamakta istemiyorum...
saygıyla... (bari bunu becerebilelim...)
www.allianoi.org
soydemm
Ziyaretçi
«
Yanıtla #10 :
15 Ekim 2007 20:55:28 »
( konu maksadını aştı bunların tartışılacagı bir yer degil burası emek' e ifade özgürlüğünden bahsederken bunu anlatmaya çalışmıştım yasal degil diye , bunu dememin sebebiyse konunun ilk açıldıgında, karşıt görüşün kolayca ifade edilemeyecegi bir konu olduguna deginmek istiyordum o yüzden tartışılabilecek konuların açılmasının daha mantıklı olacagını söyledim neyse. ) ,
puratu yazdıklarına cevap yazmak gereksinimi duymuyorum,ama bir kaç cümle yazacagım . kalıplaşmış sözlerden sıyrılmaktan bahsetmişsin ya hani işte o sözlerin ta kendisini kullanmışsın cümlelerinde başka hiç bir şey söylememişsin .sorun son 30 yılın sorunu degildir bunu bile kestirememişsin. alıntılarına verecek cevaplarım var ancak burada yazmanın mantıklı olacagını düşünmüyorum.
ayrıca şunları belirtmek isterim , öyle şeyler yazmışsınki beni öyle bir kalıba sokmuşsunki sanki insanların öldürülmesini veya işkence cekmesini istiyormuşum gibi konuşmuşsun.demişsinki ;
artık bu savaş bitsin demek, artık daha fazla kan dökülmesin demek bu kadar mı zor..
sen yukarıda yazdıklarımı okumamışsın bile bunları yazarken.
**kana doymayan insanlar , politik bi sürec için gelen insanları tutuklatıp ortamı iyice germek istemektedirler bu ap acık ortadadır
**diyalog kuracagız barış getirecegiz diyen akp şimdi operasyondan bahsediyor, barışın yolu bu degil bunu hepimiz biliyoruz.
**dtp lilerin açık açık söylediği sudur;
tc tarafından butun kültürlerin, halkların haklarının anayasal sistemde güvence altına alınması ve korunmasını saglamaktır.bunu bile kabul etmeyen bir devletle var ortada,gecenlerde bu yeni anayasa hazırlama sürecinde imralı dan bir açıklama geldi neden kimse bunu dikkate almadı bir maddeyle dagdaki bütün gerillaların sılahı bırakabilecegi politik sürecte halklarını arayacaklarında bahsedildi. çünkü bunlardan bahsetmek işi kan, silah,ölüm olanların işine gelmedi...
**dtp lilerin tek çatı altında farkılı kültür ve inanışların halkların korunmasını istemişlerdir, her söylemlerinde bunu açıkca belirtmişlerdir ama nedense sen buraları hep kaçırmışsın
**şu ap acık ortadadır ki ordu ve devlet sistemi, barıışın kendi çıkarlarını alt üst ettigi için barış ı istemiyor bunu göremeyen tek kelimeyle kördür. onca yıl evladını büyütüp yaşatan insanların butun bu olup bitenlere ragmen vatansagolsun demesini aklım almıyor açıkcası
bunları okuduktan sonra beni kancı ,ölümcü bir kalıba nasıl soktugunu anlamadım.
ayrıca milliyetcilikle, özgürlük ve hak kavramlarını birbirine karıştırma.
. **saygıyla... (bari bunu becerebilelim...) ben kimseye saygısızlık yapmadım. burda ne demek istedigini çözebilmiş degilim ama bu vakitten sonra çözmeyede gerek yok fikirlerimizi söylemek saygısızlıksa o zman saygısızlık benim iin onurdur.
bu yazdıklarım bu konu hakkında son söylediklerimdir.
puratu
Global Moderator
B.Ö Üye *****
«
Yanıtla #11 :
15 Ekim 2007 21:58:44 »
benim gözümde ülkenin bölünmesini istemek saygısızlıktan da beter aslında... ona istinaden yazdım...
hani istenilen ülkenin bölünmesi var ya bunu destekliyorsun sende, bunu haklarınızın korunması için gerekli görüyorsun, peki bunun gerçekleşmesi sürecine sürüklenirsek bunların kan, ölüm getirmeyeceğini mi düşünüyorsun, yoksa bunlara da hak ve özgürlük savaşı mı diyeceksin?
iddia edilen ''''**dtp lilerin açık açık söylediği sudur;
tc tarafından butun kültürlerin, halkların haklarının anayasal sistemde güvence altına alınması ve korunmasını saglamaktır. ''''
ise neden dağa çıkıp katliam yapanlara hala ''terörist'' denilmiyor?
işte benim kabul etmek istemediklerim bunlar...
elbette bende kendi çapımda birşeylerin farkındayım... 30 yıl derken pkk dan bahsettim, yoksa bu savaşın yıllardır devam ettiğini hepimiz biliyoruz...
son olarak herkes fikrini söylüyor, herkes kendine göre haklı, ama yıllardır bu savaş sürüp gidiyor değil mi?..
peki ölüm haberini alınca ''geride kalanlar''ın haberi ilk aldığında yüzündeki acıyı dehşeti kabullenememezliği gördünüz mü? yürek yakan o çığlığı yüreğinizde hissettiniz mi? ya da dili tutulup oracıkta yığılıvermenin anlamını bilir misiniz? (bilenlere bir sözüm yok.)
eğer herkes bunu bilseydi işte ''halkların kardeşliği'' o zaman kağıt üzerinde 2 kelime şeklinde kalmaz, o zaman etnik kökeni ne olursa olsun tüm halkımınız barış için gerçekten direnirdi...
kusura bakma ama herşeye rağmen hala ''halkların kardeşliği'' diyorsam ben asla bu ülkenin bölünmesine göz yumamam.
www.allianoi.org
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Bulutsuzluk.Net