Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: NEŞET ERTAŞ  (Okunma Sayısı 697 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
reyhan
B.Ö Üye *
*

« : 05 Şubat 2007 17:15:24 »

Hayatı ;

Sesi ve sazı ile babası Muharrem Ertaş'ın yolunu sürdüren Neşat Ertaş, 1938 yılında Kırşehir'in Tırtıllar köyünde dünyaya geldi. Keman ve saz çalmasını öğrendi. Ankarada TRT radyo evine girdi. Güçlü derlemeleri olan ozanın kendisine ait çok sayıda güfte ve besteleri vardır. Halen Almanyada yaşamakta ve bir muzik evi çalıştırmaktadır.
Neşet Ertaş babası Muharrem Ertaş ile adeta Anadoludaki en olgun seviyesine erişen bu Türkmen/Abdal muzik birikiminin yeni bir yorumcusudur. Yoğun yöresel özellikleri ve baskın mahallilik unsurları i ile donanmış bu muziği yöresinin dışına çıkarmış, ülke genelinde ve hatta yurt dışında bilinmesini ve tanınmasını sağlamıştır.

ZÜLÜF DÖKÜLMÜŞ YÜZE

Zülüf dökülmüş yüze
Kaşlar yakışmış göze
Usandım bu candan
Dert ile geze geze

Gün doğdu aştı böyle
Gönlümüz coştu böyle
Sen orada ben burda
Ömrümüz geçti böyle

Bu ellerde gez gayri
Katip ol da yaz gayri
Bir kazma al bir kürek
Mezarımı kaz gayri...

puratu
Global Moderator
B.Ö Üye *****

« Yanıtla #1 : 05 Şubat 2007 22:44:29 »

neşet ertaş büyük usta...
binlerce yıllık kültürümüzden, tarihin derinliklerinden gelen türkülerimizle özdeşleşmiş gerçek değer...
bozkırın tezenesi... (mızrap demektir)
zahidem, anam ağlar baş ucumda oturur,gönül dağı,zülüf dökülmüş yüze,dertli yoldaş,dünya...
orta anadolu abdal müziğinin yaşayan efsanesine selam olsun...

pusu
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #2 : 15 Şubat 2007 21:20:59 »

insandan doğan insan ölse dünyada hayvan kalmazdı ne güzel bir söz ve bu güzel sözü ancak neşet ertaş gibi büyük bir ozan söylebilir büyük ustaya saygılar.
melek_
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 19 Şubat 2007 17:44:26 »

zahidem sevilmezmi ya..acem kızı birde dinleyince ağlarım da acem kızın ı almanya da barda otururken gördüğü güzel bir kıza yazmış bir röportajında söylemişti.ben dinleyince ne hikayeler düşünüyordum oysa acem kızı için.neşet ertaş yaşayan en büyük ozanlardan bence de! mahsuni nin ölümünü duyunca aklıma neşet gelmişti hemen bi o kaldı diye!
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: