Forum arrow Bulutsuzluk Özlemiarrow Bulutsuzluk ile ilgili Yazılararrow 9 mart 2007 Müzik Medya Dergisi Didem Akyüz’le Röportaj
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 9 mart 2007 Müzik Medya Dergisi Didem Akyüz’le Röportaj  (Okunma Sayısı 986 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
puratu
Global Moderator
B.Ö Üye *****

« : 19 Eylül 2007 16:26:46 »

Türkçe rock olmaz diyenlere inat hala ilk günkü kadar dinleyiciniz var, sizce sizin farkiniz nedir ? Bulutsuzluk Özlemi 20 yasinda, sizce nasil geçti bu 20 yillik sanat yasami ?

N.Y. – “Rüzgar gibi geçti” Saka bir yana her iste oldugu gibi sürekli gündemde kalabilmek kanimca her zaman yapilan isi ciddiye almaya, çalismaya bagli oldugu kadar ortaya çikan ürünlerin de kaliteli olmasiyla da ilgilidir diye düsünüyorum. Tabi ki, 20 yil basarilar, basarisizliklar, inisler, çikislar, küçük ve büyük mutluluklarla unutulmaz anilarla dolu geçti.

N.Y. – Yukaridaki cevapta da degindigim konularin yani sira Bulutsuzluk Özlemi sarkilarinin insanlarin duygusal gereksinmelerine cevap vermesi onlarin yasamlarinda yer almasi yani kisaca ortaya çikmis olan sarkilarin rolü büyük. ;Bunun disinda yapilan müzigin dünya standartlari düzeyini amaçlamasi ve belli bir basariyi yakalamasini da sayabiliriz. Müzige gerçekten deger vererek dinlemek isteyenler için her zaman önemli bir grup oldugumuzu deneylerime dayanarak söyleyebilirim. Geçtigimiz yil bir çok süper lisede Anadolu lisesinde o yaslardaki gençlik kesiminde senliklerde en çok istenen gruplardan biri bizdik. Herhalde bunu nedenlerinden birkaçi yukarda saydiklarimdir diyebilirim.

Grup üyelerinin müzik disinda asil meslekleri nedir ?

N.Y. – Ben mimarlik yapiyorum, Sina Kologlu gazetecilik yapiyor. Deniz Demiröz müzik, Berke Özgümüs davul dersleri veriyor. Basçimiz Burak Güven ise elektronik mühendisligini birakarak sadece müzik ile ilgilenmekte.

Neden grup üyeleri asil mesleklerine degil de müzige agirlik verdi ?

N.Y. – Türkiye’de sanat konusunda çalisma yapanlar benzer sorunlari yasamakta. Herhangibir ticari kaygi gütmeden sadece yapacagi müziklere odaklanan kisi genellikle bu islerden en azindan ilk baslarda kesinlikle para kazanamiyor. Dolayisiyla müzigin yani sira sahip bulundugu meslekten para kazanarak yasantisini sürdürüyor. Geçenlerde TV de izledigim bir programda yazarlar için de ayni seylerden bahsediliyordu.

Günümüzde gruplar ayriliyor ve bireysel kariyere yöneliyor, sizce söhret olmak hangi sekilde daha kolay ya da dogru ?

N.Y. – Grup olarak söhret olmak her zaman bireysel olarak söhret olmaktan daha zordur. Ben söhret olmayi hiç düsünmeden içimden gelen müzikleri arakadaslarimla birlikte yapmaya çalistim. Bunun sonucunda genis kitleler tarafindan eger taninmis olduysam ya da olduysak bunu daha dogru buluyorum. Söhret olmak için insan çok daha degisik ve kisa yollari bulabilir deneyebilir ama kalici olabilir mi, bunu bilemeyiz. Andy Warhol’un günümüzde herkes 15 dakikaligina söhret olabilir sözü aklima geliyor bu arada.

Su an basarili buldugunuz sanat veya sanatçilar var mi?

N.Y. – Müzik alaninda bakarsak son dönem çok iyi gruplarin çiktigini söyleyebilirim. Çilekes, Redd, Mor ve Ötesi, Duman, eskilerden Pentagram. Diger sanat dallarinda da begendigim insanlar var. Sinemada aklima Nuri Bilge Ceylan geliyor su anda.

Bulutsuzluk Özlemi’ne yapilan bir elestiri var. Bugüne kadar yapilan Bulutsuzluk albümlerinde Nejat Yavasogullari disinda hiç bir elemanin ne bir sarki sözü ne de bestesi yer aldi. Bu neden kaynaklaniyor?

N.Y. – Bunun cevabini vermekte zorlaniyorum. Ben her zaman gruptaki arkadaslarimin benim yaptigim gibi sarki yazip çalismalari getirmesini istemisimdir. Özellikle grubun ilk yillarinda bunu çok daha fazla istiyordum. Sonuçta grupta çok degerli müzisyenler yer almasina ragmen böyle bir durum olusmadi. Çünkü sarki getiren olmadi. Daha sonra baska gruplarda veya tek basina çalismalarini devam ettiren arkadaslarimiz kendi yapitlarini ortaya koydular. Demirhan Baylan birçok albüm yapti, Akin Eldes jazz gitaristligine yönelerek albümler yapti. Richard Hammer Orient Expression adli grubuyla çalismalarini sürdürüyor. Ayrica grupta yer alan Serdar Öztop, Sunay Özgür gibi isimler de kendilerine özgü müzik çalismalarini sürdürüyorlar. Belki de benim en basinda olusturmus oldugum çizgi yüzünden hep Nejat Yavasogullari besteleri olarak devam etti diyebilir miyiz acaba bilemiyorum. Gerçek olan bir sey varsa Bulutsuzluk Özlemi’nde yer almis yetenekli arkadaslarimiz her zaman kendilerine olumlu katkilar elde etmislerdir.

20. yil DVD’si çikardiniz, satislardan memnun musunuz ?

N.Y. – Memnunuz. Ilk baskisi hemen tükendi.

Bundan sonra konser projeleriniz var mi ?

N.Y. – Mayis ayinda yeni albümümüz çikar herhalde.

Çok tesekkür ederim…

N.Y. – Ben tesekkür ederim.

saygıyla...

Bulutsuzluk özlemiyle
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2008 20:20:46 »

okumuştum çok renki olmuş... teşekkürler
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: