Forum arrow Müzikarrow Müzik Genelarrow Rock müzikte bağlama olur mu, olmaz mı... sizce?
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Rock müzikte bağlama olur mu, olmaz mı... sizce?  (Okunma Sayısı 1089 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
puratu
Global Moderator
B.Ö Üye *****

« : 30 Mayıs 2007 16:19:39 »

sizce rock müzikte saz, bağlama, cura kullanılmalı mıdır?, nasıl bir katkısı oluyor, en önemlisi kulağınıza nasıl geliyor? müzik kulağa hoş geleni dinlemektir bence, sizde nasıl etki bırakıyor?...

çok merak ettiğim bir konu...

şahsen ben ölçüsünde ve yerinde çalınırsa gayet başarılı buluyorum, hatta çok çok beğeniyorum...
örnekleri mevcut... bulutsuzluk özleminde numara albümünde erdal kızılçay ın yaylı saz düzenlemeleri, torki torki parçası, pentagram ın anatolia parçasında ahmet koç un bağlama çalması (ki buradaki kullanımı çok beğenirim), ezginin günlüğünde nadir göktürk ün, çetin akdeniz in cura ve bağlama düzenlemeleri, kurban ın ilk albümündeki kurban parçasında ahmet koç un bağlama çalması (burada da gayet başarılı) , deja-vu grubu, haramilerde bülent kavcıoğlu nun bağlama düzenlemeleri, cem karaca nın 1988 tarihli töre kasetindeki mehmet erenler saz grubu nun bağlama düzenlemeleri, en önemlisi cahit berkay; türk rock müziğinde elektro bağlama kullanarak farklı soluk getirmiştir...
şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar...
bende denemeler yapıyorum güzel sonuçlar elde ediyoruz, fazla ileri gitmeyip tadında çalınırsa gayet hoş oluyor, araya nağmeler katmak vurgulayıcı olabiliyor, bir deneyin derim...
sizlerin düşüncesini çok merak ettim şimdi...  Masum   Gülümseme

saygıyla...
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2007 16:23:42 Gönderen: puratu » Logged

bltszlk
B.Ö Üye **
**

başka bi dünya böylesi degil benim istediğim

« Yanıtla #1 : 30 Mayıs 2007 16:43:32 »

anadolu rock...baglama...

ben ozellikle mogollarda seviyorum baglamayı...

altın yağmur

globalleşme sıradan bir amerikalının dünyanın her yerinde kendini evinde hissetmesine yaradı...
Commander
B.Ö Üye *
*

İstanbul İstanbul İstanbul Rutubet Rutubet..

« Yanıtla #2 : 30 Mayıs 2007 17:04:42 »

Bağlama, saz ailesi çalgıları anadolu rock için çokda sıradışı değil. Ayrıca parçada elektro bağlama,saz ve türü çalgıların kullanılmasının kimsenin kulağını tırmalamayacağını bağlamanın,sazın veya türü çalgıların tellerinden çıkan tınıların bu tarzı zevkle dinleyenler için tebessümle karşılancağı kanısındayım.

Senden Geldim Ben, Sende Çoğaldım Ben, Sana Döneceğim Ben.. Seni Sevdim Mavi...
Excalibur
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #3 : 30 Mayıs 2007 21:11:02 »

Anadolu Rock kültürü boyunca saz hep olmuştur ve olmaya da devam edecektir..Çünkü saz yapısı anadoludan çıkma bir olgudur..
Ama Alternatif müzik olarak bakacak olursak ben açıkçası bağlamayla birleştirilmesini pek hoş bulmuyorum..
Deja-vu nun çalışmaları fena değildi,yukarıda verdiğin örneklerin de hepsi gayet başarılı örneklerdir ama bunlar kültürden kopamamanın sonuçlarından kaynaklanan şeylerdir..
Eğer yenilik açısından bakılıyorsa olaya bağlamayı özellikle ben özgün müziklerde dinlemyi ve de rock olarak tanımlayamayacağımız Grup Çığ gibi gruplarda elektro gitar ve bas gitar eşliğinde dinlemeyi tercih ederim..
Rock müzik katı kurallar içermez,yaratıcılık vardır,melodiler vardır ve saz kültürü de bu türde kendine çok rahat yer edinebilir;)
yasin b.ö
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #4 : 31 Mayıs 2007 13:01:49 »

saz takımının potansiyel zenginliği mutlaka rock müziğede zenginlik katar.birbirini itmeyeceğini zaten diğer arkadaşlar örnekler vererek açıklamış.örnek verilen müzikleri dinlediğimizde pek abes olmuyor......
ilkeee
B.Ö Üye **
**

Kalbim ellerim kadar küçük değil...

« Yanıtla #5 : 17 Haziran 2007 15:32:57 »

tabiki olur canım hatta büyük bi güzellik katıyor bence rock müziğe;)

"el pueblo unido Jamas sera vencido"

Bulutsuzluk Özlemi sardıysa beni,
Kanat takıp "Deniz" gibi uçmam mı lazım?
İntro muros;Et extra
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #6 : 18 Haziran 2007 22:10:54 »

bence yakışıyor dozunda olduğu sürece bencede büyük güzellik katıyor sizlere katılıyorum

İntro muros;Et extra
şeytantırnağı
B.Ö Üye *
*

İn miyim, cin miyim, ben neyim?

« Yanıtla #7 : 11 Eylül 2007 22:25:33 »

bence olmaz.....

Denizin üstünde ala bulut
yüzünde gümüş gemi
içinde sarı balık
dibinde mavi yosun
kıyıda bir çıplak adam
durmuş düşünür.

Bulut mu olsam,
gemi mi yoksa?
Balık mı olsam,
yosun mu yoksa?..
Ne o, ne o, ne o.
Deniz olunmalı, oğlum,
bulutuyla, gemisiyle, balığıyla, yosunuyla...
namahrum
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2008 04:30:26 »

Merhaba, Ben Bülent Kavcıoğlu, Haramilerdeki bağlama düzenlemelerimde adımı kullandığınız için teşekkür ederim. Haramiler grubunun kendini asil zanneden diğer üyeleri tarafından adım hiçbir sitede anılmamaktadır. Bunun sebebi ülkede kollektif çalışmaların değersiz bulunup bireysel başarılar için her türlü yıkıcı davranışın normal görünüm kazanmasıdır. Albüm çalışmaları sırasında her ne kadar özgür bırakılmasam da ve hatta bazı deneysel üretimlerim kayıtlardan çıkartılsa da kendime özgü bir üretim yaptığımı düşünmekteyim. Albümde benim bağlama sesinin oldukça geri plana çekilmesi grubun kendini baskın ilan eden Ayhan Yener ve Emrah yutçunun kişisel sivrilme çabaları yüzünden olmuştur. Objektif bakış açınız yüzünden tekrar teşekkür ederim. Dr. Bülent Kavcıoğlu
puratu
Global Moderator
B.Ö Üye *****

« Yanıtla #9 : 15 Ocak 2008 08:17:26 »

aslında bahsettiğimiz rock müzik olunca literatüründe bağlama kullanımı yok. bağlama anadolu rock şeklinde ülkemizde 60lı, 70 li yıllarda gelişen akımla kullanılıyor. kullanımı tercih edenler kültürümüzle paralel olarak beğeni kazanıp , topluma mal olmuş isimlerin, grupların ortaya çıkma sürecini hızlandırıyor. ben ise kişisel olarak kullanımların bazı yerlerde etkili olarak parçaya çok getiri sağladığını düşünüyorum.

albümlerinizde oldukça güzel kullanımlarınız mevcut, deneysel üretimlerinizde, kendinize özgün çalışmalarınızda başarılar dilerim...

saygıyla...

redcloud
B.Ö Üye ***

çok isteyince oluyordu hani?

« Yanıtla #10 : 15 Ocak 2008 15:17:48 »

o, çalgıyı kullanan kişinin yaptığı müziği ne derece rocka uydurabildiğine bağlıdır...bilmem anlatabildim mi?

Yaşlanan Birgün Bugün. Bavulu Topluyor Ve Son Vedası Tıpkı Dün Gibi, Köşeye Çekilip Ağlıyor, Bense Yarına Penceremden Bakma Gafletindeyim. Gözlerim Dolu Ve Ellerim Tutuklu Yüzüme. Dudaklarım Kilitli, Hosçakal Bugün!..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: