sizce rock müzikte saz, bağlama, cura kullanılmalı mıdır?, nasıl bir katkısı oluyor, en önemlisi kulağınıza nasıl geliyor? müzik kulağa hoş geleni dinlemektir bence, sizde nasıl etki bırakıyor?...
çok merak ettiğim bir konu...
şahsen ben ölçüsünde ve yerinde çalınırsa gayet başarılı buluyorum, hatta çok çok beğeniyorum...
örnekleri mevcut... bulutsuzluk özleminde numara albümünde erdal kızılçay ın yaylı saz düzenlemeleri, torki torki parçası, pentagram ın anatolia parçasında ahmet koç un bağlama çalması (ki buradaki kullanımı çok beğenirim), ezginin günlüğünde nadir göktürk ün, çetin akdeniz in cura ve bağlama düzenlemeleri, kurban ın ilk albümündeki kurban parçasında ahmet koç un bağlama çalması (burada da gayet başarılı) , deja-vu grubu, haramilerde bülent kavcıoğlu nun bağlama düzenlemeleri, cem karaca nın 1988 tarihli töre kasetindeki mehmet erenler saz grubu nun bağlama düzenlemeleri, en önemlisi cahit berkay; türk rock müziğinde elektro bağlama kullanarak farklı soluk getirmiştir...
şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar...
bende denemeler yapıyorum güzel sonuçlar elde ediyoruz, fazla ileri gitmeyip tadında çalınırsa gayet hoş oluyor, araya nağmeler katmak vurgulayıcı olabiliyor, bir deneyin derim...
sizlerin düşüncesini çok merak ettim şimdi...

saygıyla...