Forum arrow Genel Amaçlı Forumlararrow Güncel Olaylar...arrow "9 Haziran Cumhuriyet Mitingi"
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: "9 Haziran Cumhuriyet Mitingi"  (Okunma Sayısı 1290 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kocatepe1921
B.Ö Üye *
*

« : 03 Haziran 2007 20:14:56 »

Diyarbakır Birlik ve Kardeşlik Mitingi 9 Haziran'da
DİYARBAKIR BOP'UN DEĞİL, TÜRKİYE'NİN YILDIZIDIR!

İşçi  Partisi'nin çağrısı ile bir araya gelen kitle örgütleri ve sendikalar Diyarbakır'da "BİRLİK ve KARDEŞLİK MİTİNGİ" düzenliyor. Miting Saat 11:00-17:00 da istasyon meydanında gerçekleştirilecek

MİTİNGİN AMACI
- Tandoğan, Çağlayan ve Gündoğdu meydanlarından bütün Türkiye’ye yayılan halk hareketini Diyarbakır’a taşıyarak, milletimizin birleşmesi, vatanın bütünleşmesi ve yurtta barış görevinde tarihî bir sıçramayı gerçekleştirmek.
- Diyarbakır’ın kişiliğinde milletimizin ayrılmaz parçası olan Kürt yurttaşlarımızı yürekten kucaklamak ve bağrımıza basmak; kardeşliği eylemle gerçekleştirmek.
- Diyarbakırlı ve bölgede yaşayan yurttaşlarımızın güçlü katılımını sağlayarak Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi’ne ve Haçlı İrticaya Diyarbakır’ımızdan güçlü bir yanıt vermek.
- Güneydoğu’nun yoksul ve topraksız köylüsünün toprak ve özgürlük mücadelesini kamuoyuna duyurmak ve bu mücadeleye destek sağlamak
MİTİNGİN SLOGANLARI:
Birlik, Barış, Kardeşlik!
Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız Türkiye!
Millete Birlik, Vatana Bütünlük, Köylüye Toprak!
Diyarbakır BOP’un değil, Türkiye’nin Yıldızı!
Amerika Irak’tan Defol!
Türk Kürt Kardeştir, Amerika Kalleştir!
Diyarbakır’ımızı Kucaklıyoruz, Yaraları Saracağız!
Edirne’den Diyarbakır’a Bin Selam!
Yaşasın Cumhuriyet, Yıkılsın Ağalık!

AFİŞ
Cehennemde tek Kürt kalsa, Türkün Cennet’e girmeye hakkı yokturl
melek
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2007 21:05:44 »

sırf şu afiş sloganı için bile bu miting eleştiri konusu, çağrıyı işçi partisinin yapması,mitingin zamanlaması...
 kucaklaşılsın bakalım Diyarbakırla ki ne zaman böyle sevgi gösterisi olur, sonu pek hayr olmaz nedense...

martılar ki sokak çocuklarıdır denizin!
kocatepe1921
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #2 : 03 Haziran 2007 22:49:07 »

Melek sana samimi olarak söyleyim ki ben böyle birşey olacağına hala inanamıyorum.Sorduğum herkes diyarbakırı adeta yabancı bir ülke gibi tanımlıyor hiçbir zaman tandoğana,çağlayana ve gündoğduya benzemeyeceğini söylüyorlar.bazı CHP li ve ADD li arkadaşlarım ise böyle bir mitingin hayal olduğunu söylediler.Ben ise başından beri böyle bir mitingin diyarbakırda yapılmasından yanaydım ve bu çağrıyıda işçi partisi yapmış sağolsun varolsun diyeyim.
   Ben O düşman gözüyle bakılan diyarbakır ın 9 haziran günü aleyhinde düşünenlere iyi bir ders vereceğini umuyorum.
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #3 : 03 Haziran 2007 23:32:36 »

Sloganlarıyla olsun amacıyla olsun tartışmaya açık bir miting....
Ama bunlardan ziyade benim sadece sormak istediğim bir kaç soru var sevgili ''kocatepe1921''

Samsunda izmirde ankarada denizlide istanbulda manisada yapılan bu mitingleri düzenleyen nedense ADD(anti demokratik dernek) diyarbakırdaki mitingte yok acaba neden?
Çokmu yoruldular mitingten?
Yada daha farklı sorsak ADD nin yıllardır kürt halkına yapıştırdığı bölücü damgası neden olabilirmi bu mitingte olmayışlarında?
Peki İp gibi tutarsızın tutarsızı kişilik bozuntusu perinçek adlı şahsın ocağı ne için böyle bir mitingte bulunuyor?
Acaba diyorum türkiyede artırılan^^türk şovenizmi^^ dalgasından faydalanmakmı istiyor?Malum önümüz seçim.... Ney

Şimdilik bu sorulara somut ve gerçeklik payı olan cevaplar verirsen konuyu daha sağlam zemin üzerinde tartışmış oluruz....
Ayrıca sevgili kocatepe dün beyaz dediğine bugün siyah diyorsun bu çelişkilerden kurtulsan daha iyi olmazmı?

dostlukla...

« Son Düzenleme: 03 Haziran 2007 23:34:38 Gönderen: tsira » Logged

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« Yanıtla #4 : 04 Haziran 2007 19:09:46 »

Ben O düşman gözüyle bakılan diyarbakır ın ...............

Herkesin anladığı gibi Faşistleri kastetmiş.

Sloganlarıyla olsun amacıyla olsun tartışmaya açık bir miting....
Ama bunlardan ziyade benim sadece sormak istediğim bir kaç soru var sevgili ''kocatepe1921''

Samsunda izmirde ankarada denizlide istanbulda manisada yapılan bu mitingleri düzenleyen nedense ADD(anti demokratik dernek) diyarbakırdaki mitingte yok acaba neden?
Çokmu yoruldular mitingten?
Yada daha farklı sorsak ADD nin yıllardır kürt halkına yapıştırdığı bölücü damgası neden olabilirmi bu mitingte olmayışlarında?
Peki İp gibi tutarsızın tutarsızı kişilik bozuntusu perinçek adlı şahsın ocağı ne için böyle bir mitingte bulunuyor?
Acaba diyorum türkiyede artırılan^^türk şovenizmi^^ dalgasından faydalanmakmı istiyor?Malum önümüz seçim.... Ney

Şimdilik bu sorulara somut ve gerçeklik payı olan cevaplar verirsen konuyu daha sağlam zemin üzerinde tartışmış oluruz....
Ayrıca sevgili kocatepe dün beyaz dediğine bugün siyah diyorsun bu çelişkilerden kurtulsan daha iyi olmazmı?

dostlukla...

ADD anti demokratik veya demokratik. Bir şeyi kabul etmemiz gerekli. Kurtuluş savaşından sonra insanlar ilk defa tepki gösterebileceklerini herkese gösterdiler. Bu Türkiye tarihi için inanılmaz bir adımdır. Artık hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağına inanıyorum. Kimse cesaret edemezken ADD çıktı ve bunu yaptı. Önyargılı bakmak bu gerçeği değiştirmez. ADD'nin tek hatası bir güneydoğu mitingini göze alamamasıdır. Samsun mitingi ile bundan sonraki mitinglere son vermesidir.

İşçi partisi düzenliyormuş. Slogan çok kötü ve en nefret ettiğim parti olmasına rağmen tebrik ediyorum. Umarım tüm Diyarbakır en güzel cevabı verir

kocatepe1921
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #5 : 04 Haziran 2007 20:18:51 »

Bu konuda bana iletilen sorulara kısaca yanıt vermek istiyorum.
  Öncelikle sevgili Tsira ; çok güzel bir şekilde konuyla fazla alakalı olmayan şeyleri sıralamışsın.Ben 9 haziranda diyarbakır gibi güzide bir kentimizde cumhuriyet  mitingi düzenleneceğinden bahsettim.Bu organizasyona ADD ve CHP nin katılmadığı da doğru.Ben mitinglerin Tandoğan ve gündoğdu ayaklarına katıldım ve orada kendi kendime hangi babayiğit birgünde kalkıp düyarbakırda güneydoğuda bu mitingi düzenler dedim ve hiç ummadığım bir parti (Nasyonalist sol bir parti olmasına karşın kürt vatandaşlarımızın çoğunlukta yaşadığı bir kentte bu mitingi düzenlemesi dahada ilginç ) İşçi partisi bu çağrıyı yapmış ne var bunda ? Ayakta alkışlanacak bir hadise... Burada ben bir olgudan bahsettim ama sen konuyu hemen siyasete sokmuşsun.Yani sanki böyle bir miting olmasını istemiyormuş gibi bir halin var.Sonrasında çelişki falan demişsin ne alakası varsa.Tsira sanırım 9 haziranda diyarbakırın türk bayraklarıyla gelincik tarlasını andırırcasına dolacak olması seni biraz rahatsız ediyor görebildiğim kadarıyla.Herhalde mitinge katılacak binlerce vatandaşımız % 0.5 oy almış bir partinin getireceği insanlar olamaz değil mi? Göreceksin ki o gün diyarbakırın halkı gelecek ve bayrakları sallayacak.Bence türkiyenin gurur günlerinden birisi olacak.Eğer bu mitingin gerçekten katılımı yüksek olursa emin ol ki yapılan tüm mitinglerden daha önemli olacak benim gözümde...
  Emek geldik senin soruna.Bu gün sokakta kime sorarsam sorayım diyarbakırı sanki kurulması düşünülen sözde kürdistanın başkendi olarak görüyor.Herkes hor görüyor bu kentimizi.tabi görmeyenlerde var.Yani emek sen benim bu mitingi konuştuğum CHP li ve ADD li arkadaşlarımın fikirlerini bir duysan çıldırırsın.Adamlar türk bayrağını o kentte ne işi var diyolar.Böyle bir miting olamaz yaptırtmazlar diyolar ne bileyim ; Kalabalığın içine provakatörler girer diyolar.CHP ve ADD böyle bir mitingin olamayacağı için katılmıyorlarmış.Ben hala inanamıyorum böyle bir miting olacağına... Ama olacak emin olun diyarbakırın halkıda bu ulusun bir parçası olduklarını gösterecekler belkide karşı düşünenler en sert cevabı diyarbakırımızın insanından alacaklar
 Sağlıcakla...
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #6 : 04 Haziran 2007 20:37:17 »

Gülümseme
Evet benim bir rahatsızlığım var onu zaten apaçık sergiledim...Ama sen o rahatsızlığı absürd şekilde anlamışsın dolayısıyla hoş karşılıyorum...Genelde anlamada sorun yaşıyorsun çünkü...
Benim rahatsızlığım şimdiye kadar kürt halkına öcü gözüyle bakan bir yapının böylesine bir mitingi düzenlemesidir...2004 yılında duvarlara ^^Yaşasın kürdistan^^ bir arka sokağa ^^ne mutlu türküm diyene^^ yazan benmiydim?Yoksa İp mi?Şimdi ip çıkmış miting çağrısı yapıyor....1 mayısta provakatör görevi üstlenen 2004 de halkları birbirine düşürmeyi üstlenen ip sonrasında kürt sorunu yoktur diyerek çelişkileri sunan bir parti çağrı yapiyor?Tartışmaya açıktır....
İstersen bir araştır sonra gel bir şeyler karala....Her yolda gördüğünüzü baba sanarak sarılıyorsunuz...
Gel gelelim benim olayı siyasi boyuta taşıma kavramına....(Sen ciddi ciddi okudğunu anlamıyorsun ben buna kanaat getirdim sevgili kocatepe)....Bu miting siyasi değilmidir kocatepe? İp düzenliyor ve 2007 temmuz seçimlerine gidecek parti...Bu siyaset değilmidir?Yoksa sen spor gözüylemi bakıyorsun?
Çelişki kısmına gelince bir kaç gün önceki msn de olan konuşmamızı hatırlarsın belki...Orada söylediklerinle burada söylediklerini bir karşılaştır bakalım neler çıkacak ortaya.....Orada beyaz derken şimdi burada siyah diyorsun...
Nasıl bir insansın sen gerçekten kişilik arayışındamısın nesin?

dostlukla...

« Son Düzenleme: 04 Haziran 2007 20:38:56 Gönderen: tsira » Logged

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
melek
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #7 : 05 Haziran 2007 01:49:40 »

garip dönemlerden geçiyoruz bir yandan kuzey ırak a girme senaryoları seçimler bir yandan rejim ha yıkıldı ha yıkılacak hezeyanları sonra buna bağlı olarak alanları dolduranlar ve tüm bu gelişmelerin kuytulara ittiği halkın geçim derdi enflasyon işsizlik açlık..hangi yönden bakılırsa bakılsın ardını toplamaya çalışan ama birtürlü toparlayamayan etrafa saçılan sistemin kirli yüzü!!! iktidarın koltuk kavgasına bakarken halkı daha da ezen binbir yasa bir bir geçiriliyor.şimdi ellerde bayraklarla diyarbakır a gidiliyor cumhuriyet için ama gariptir o coğrafyada yaşayanların kendisini temsil edecek kişileri seçmeleri bile engellenmeye çalışılıyor binbir yasayla(cumhuriyetin içeriği böylesi konularda unutuluyormu) orada yaşayanlar cumhuriyetin meclisine alınmak istenmiyor ki nasıl orayla bütünleşmek için gidilir anlayamadım ve en önemlisi de bütünleşme çağrısı yapanlar komedi oyunu gibi oyuncuları da darbeciler darbe çığrıtganı kafatasçılar olunca oyun trajedi de kokuyor.diyarbakır a kötü bakıldığından bahsediliyor baktırana bakılsın derim oraya devletin tankından topundan başka hiçbir hizmetin gitmeyişinden ve kara coğrafyanın kara çocuklarının potansiyel suçlu gösteren iktidara bakılsın birazda...seçimler yaklaşıyor oradakilerin kendi milletvekillerini bile seçmesi zorlaşıyor cumhuriyet için gidilsin bakalım ama şöyle bir gerçeklik var muhalefet sistem dışı itilirse sistemi yıkmaya soyulur diğer durum sisteme dahil etmektir muhalif sesleri böylesi durumda isteyecekleri belli haklar olabilir sistemden .şimdi hangisi seçilecek beklemek gerek...garip bir dönem yada olağanüstü ya da....
« Son Düzenleme: 05 Haziran 2007 01:54:12 Gönderen: melek » Logged

martılar ki sokak çocuklarıdır denizin!
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: