Forum arrow Genel Amaçlı Forumlararrow Güncel Olaylar...arrow İstanbul Yöneticileri Ne Yapmaya Çalışıyor?
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İstanbul Yöneticileri Ne Yapmaya Çalışıyor?  (Okunma Sayısı 614 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« : 02 Mayıs 2007 19:40:38 »

Kimimizin içinde bulunduğu, kimimizin bulunduu şehirden kalpleriyle katıldığı bir 1  Mayıs yaşadık.Her sene olduğu gibi bu sene de bu coşkuyu engellemek isteyenler, çekemeyenler oldu. Ama bu sene daha farklı birşeyler yaptılar..

Bu sene sadece coplarla susturmaya çalışmadılar, bu sene sanki orada bulunanları vatan haini gibi göstermeye çalıştılar. İstanbullunun normal hayat akışlarını aksatarak, televizyona çıktılar. "Herşeyi sizin için yaptık, onlar sizin huzurunuzu bozmaya çalışıyor, bunun önüne geçmek istiyoruz" diyerek halkı da kışkırtmaya çalıştılar..

Bir de polis tarafı var tabii bu işin. Gezmeye gelen turistlerden tutun da 9 yaşındaki oradan geçmek isteyen çocuğu bile dövdüler!. Polise o yöneticiler nasıl bir konuşma yapmış olmalı ki polisin böyle gözü dönmüş. Biraz önce haberleri izlerken gördüm istiklalin ara sokaklarında yemek yiyen ve "işine bak. burada yemek yiyoruz" diyen adama TOKAT atıyor! Hangi cesaretle bunu yapıyorsun? kime dayanarak? kimden bu yetkiyi aldın. Yüzünde maske var diye bişey olmayacağını birileri mi söyldi sana?

Oradan çıkan polisler  bu sefer istiklal caddesinde gazeteci tartaklıyor. Görüntüyü çeken kameramanları da farkedince üzerlerine doğru saldırıyor. Yorlunca da biber gazlarını basıyor...

Ve biliyor musunuz? Bu olaylardan sonra youtube'a polisin nasıl haksızlığa uğradığını gösteren videolar ekleniyor. Diğer forumlarda hiçbirşeyden haberi olmayan insanlar bizleri lanetliyor...

Peki bunların sebebi mi? Bugünkü Yılmaz Özdil Yazısı herşeyi özetliyor aslında....

Dün sabah...
Bir grup "terörist" arkadaşla birlikte, Haydarpaşa'dan vapura bindik, Eminönü'nde indik... Aramızda, kravatlı bankacılar var, öğrenciler var, ev kadınları var, emekliler var...
Bir kısmımız işine giderek, bölücü faaliyette bulunuyor. Bir kısmımız Taksim'de alışveriş yaparak, ihanet etmeyi planlıyor.
Yıkıcaz bu ülkeyi, kararlıyız!
Helâlleştik.
İndik vapurdan.
Otobüs yok, tramvay yok, taksi yok.
Beşiktaş'a doğru yürüyoruz.
Galata Köprüsü'nde durdurulduk.
Silahlı polisler...
Üstümüz aranıyor.
Kadın, çoluk, çocuk... Hepimizin.
Zannedersin, Kudüs.
Biz de Filistinliyiz.
Geçtik, check point'i...
Yedik gazı.
Üstümüze bomba atıyorlar resmen...
Al toz kırmızı biberi, dök gözüne, ne hissedersen, öyle... Göğsün sıkışıyor, nefes alamıyorsun. Astımsan, gittin... Kaçışa kaçışa, İnönü Stadı'nın önüne geldik, tazyikli su... Panzerleri dizmişler, işine gücüne gitmeye çalışan sıradan insanlara püskürtüyorlar. Dolmabahçe'nin duvarının kıyısından kıyısından Çarşı'ya geldik ki... Bi gaz daha.
"Ben vatandaşım, eylemci değilim" diyene, veriyorlar copu... Kadınlar yerlerde.
İşe geldim, bina boş.
Meğer, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerini kesmişler. E5 kilit. Mahalle araları bile tıkanmış. Ambulansta can çekişen, uçağını kaçıran... Protesto kornası çalanların plakasını alıyorlar, ceza yazmak için...
Açtım televizyonu... Vali, " hangi yolların kapatılacağını duyurmuştum" diyor. Nereye duyurdun? Duyurun önümde... Köprülerin kapatılacağı yok, duyurunda... Milletin suratına gaz bombası atılacağı, hiç yok!
Uzatmayayım...
Tandoğan'ın ve Çağlayan'ın rövanşıdır bu... "Çok şımardın sen, ayağını denk al"dır, bir nevi.

Aşırı güç kullanılmasının, 1 Mayıs'la falan alakası olmayan insanlara gaz bombası atılmasının, hiç sebep yokken köprülerin kapatılmasının, yolda perişan edilmesinin, günahsızların coplanmasının başka izahı olabilir mi?
Gözümüzün kulağımızın Anayasa Mahkemesi'nde olacağı bir gün... "Kontrollü şiddet" le "suni kaos" yaratıldı.
Gündem, saptırılmaya çalışıldı.
Bana göre, olan biten budur...
Ve maalesef...
Milletle birlikte Tandoğan'a çıkma cesaretini gösteremeyen DİSK, kahramanlık, özgürlük ayaklarıyla, bu hesaba alet oldu.
Sadece vali yetmez...
"DİSK başkanı da istifa" kardeşim.

-----------

Yazıya noktayı koyduk... Anayasa Mahkemesi'nin kararı açıklandı: 367 şart. "Madem çelik çomak kültüründen geliyoruz, çanak çömlek patladı'ya da hazır olmak lazım" dedik... Anlatamadık. Söylüyorum size, inanmıyorsunuz... Bu yalaka medyanın ipiyle kuyuya inilmez, merdiveniyle Çankaya'ya çıkılmaz!

yasin b.ö
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2007 20:03:11 »

Radikal gazetesi Vali Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah hakkında gerçekten güzel saptamalarda bulunmuş:

15 Kasım 2003'te günü Beyoğlu'ndaki Neve Şalom ve Şişli'deki Beth İsrael sinagoglarına yönelik saldırılardan sonra yeterli önlemler alınmamış, aynı katliambeş gün sonra Levent'te HSBC'de ve Beyoğlu'nda İngiliz Konsolosluğu'nda bomba yüklü araçlar patlamıştı.

6 Mart 2005'te Beyazıt'ta 8 Mart Kadınlar günü için eylem yapan gruba polis sert müdahalede bulundu. Polisin dayağına maruz kalanların birçoğu kadınlardı.

Eylül 2005'te Fatih Camii önündeki Hizb-ul Tahrir örgütünün yasadışı irticai gösterisine müdahale edilmedi.

Cerrah'ın Savaş Ay'la yaptığı 28 Kasım 2005 tarihli söyleşi de ibretlikti. Cerrah "Eşim de kızlarım da iyi silah kullanır. İlkokuldan beri ateş etmeyi öğretirim çocuklarıma. Ateş etmek rahatlatır insanı. Patlayan tabanca sesi huzur bizim gibilere. Stresini alır" diyordu.

4 Nisan 2006'da da fuhuşa yönelik 'Barbie' operasyonunda gözaltına alınanlar deşifre edildi. Cerrah "Polisimiz namuslu kişileri afişe etmez" dedi.

Vatan Caddesi'nde 2006 30 Ağustos'undaki Zafer Bayramı töreninde Lübnan'a asker gönderilmesini protesto eden dört üniversiteli linç edilmek istendi. Cerrah linç girişimi için "Güzel tepki" karşılığını verdi.

Hrant Dink suikastinden 11 ay önce Trabzon Emniyeti'nden suikaste ilişkin ihbar alan İstanbul Emniyeti, bu yönde herhangi bir tedbir almadı. Dink'e yönelik tehditlere karşın kendisine koruma tahsis etmedi.

bulutsuzemre
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #2 : 02 Mayıs 2007 21:33:00 »

kısaca basıma ve basımıza gelenlerden bahsedecegim...yorumu sızlere bırakacagım..1 mayıs oncesinde vali ortalıgı germekte ve katılımı azaltmada elınden gelını yapmıs ortalıgı germıs ve taksım ı emekcılerımıze acmayacagını defalarca dıle getırdı...
taksım bızler için cok ama cok onemlı..taksım ı kazanmak gerekıyor ve bunun mucadelesını veriyoruz..77  olaylarının ustunden otuz yıl gectıgı ıcın degıl taksım ı kazanmıs emekcılerımıze acmıs olmak için bizler taksım e cıkıyoruz..taksım tarıhsel anlamı ve mırası cok buyuk...bizler taksım  i bir kere de kazanamaycagımızı da bılıyoruz .bizler bu yuzden iki bin sekiz iki bin dokuz iki bin on da da taksim de olacagız..taksım ı kazanmak bizlerin en buyuk basarılarından biri olacak.tarıhı bi nesnelliıgi var cunku bunun..taksımın emekcılerımıze acılmıs olması cok buyukl bir basarıdır..duzenın tehtıdı..t.c burjuvazısının cokus sınyalidir..hukumet bunun cok ıyı farkında bunun onemını bıldıgı için korkak oldugu ıcın bu tarz bi mudahele bulundular..saat 7 de gebze gişelerindeydık 20 25 otobus durdurulmus ve geri donmeye zorlanıyordu..tabi istanbul un butun girişlerini kapatmıstı polis ve  jandarma ekıbı..otobusdeki emekcıler asagya inip  kortej halınde istanbul a girmek isteyınce polıs gaz bombasıyla mudahele ederek emekcıleri gebze  tarafına yolladı.ıstanbula sokmamakta ısrarlılardı...taksım gumussuyu besıktas ve dolmabahce edekı guruplar 2 3 dahatılmıstı..ama yanılmısyorsam 4. zorlayısta 5 bın kısılık gurup karsısında polıs mudahele de bulunmadı ve grup taksım e girmeyı basardı..basın acıklamsından sonrada dahılan gruba polıs tekrar mudahele etdı..besıktasa denız yoluyla haydarpasaya da trenle ulasmak ısteyen gruplar da hemen hemen herkes istanbul a gırıslerınde gozaltına alındı..tem otoyulunu trfıge kapatmakta careyı bulan grup yaklası k 4 bın kısı bunu basrdı..ve oarada basın acıklaması yapıldı..bu bi basarıydı.ki burada jandarma havaya etes actı...kı ben istanbu içi ve dısında bulunan bırı olarak baya hasar aldım ...
1 mayıs2007  fasıst ıktadarın  kanlı terorudur..asıl teror budur..uzun saclı sakallı kot pantolon ve tişort lu polıs kolojı ogrencılerıne polıs hırkası giiydirip elıne jop u veren emnıyet içisleri bakanı ve vali TERORİSDİR...deokrası nagralı atıyorlarmıs su sıralarda.. bu demı demokrasi..sorgusuz suhalsız dovmek gaz bombası atmak joplamak gozaltları...biz ulkemızde 1 mayıs kutlayamıyoruz...mıllıyetcılere dıncılere yılbaslarında etkınlıklere  polıs haftalarına lale senlıklerıne acılan taksım emekcılere kapalı....bızler ıstanbul ıcınde 200 bın kısı olsaydık..kımsenın burnu bile kanmazdı..cunku mudahele edemzlerdi 200 bın kısıye...14 29  nısan da soakklara cıkanlar 1 mayıs da taksım de olsalardı..bunların hıc biri olmaz ve taksım de rahatca eylemımızı yapardık..cunku 500 bın kısıtye mudahale  edemezlerdi...ben de sorarım.. ................cumhurbaskanlıgı laıklık bayrak halkımızın degeri de emekcılerımız ın alın teri fabrıkalar peskes cekılen toprklar ozellesen uretım aracları halkımızn degeri degılmı....................neredelr..bu kıtle kuyrukculugu bıraksın artık......ertesı gunu dusunmeyen ertesı gunu ,ayı mucadele etmeyen sıyaseten eksık kalan 14 29  nısancılar,siyaten karsılık yaratamayan bu kıtle nerede..bız hep mucadele hep alanlarda olmak ıstıyoruz...bu ulkede islamcı siyaset tehlıkesi varda lail çi siyaset tehlısı yokmu..laiklil oldumu  var lar ama mayıs oldumu yoklar..işte siyasi eksiklik...
otobuslerımızın ıcıne gaz bombası sıktılar 900 kısıyı goz altına aldılar..her polıs dahaben gaz ımı ve jobu kullanmadım diyerek sıraların paylasıyorlardı dun.....
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2007 21:50:46 »

Benzer konu zaten açılmıştır.Birazcık diğer konulara bakalım ona göre başlık açalım

İlgili başlıkla bu konu birleştirilmiştir..

dostlukla...

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
pusu
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #4 : 04 Mayıs 2007 20:42:42 »

Olayların olduğu sıralar bende Ankara sıhhıyede 1 mayıs kutlamalarındaydım keşke istanbuldaki yetkililerde ankara polisi ve valisi kadar insan olma büyüklüğünü gösterseydi
eskici
B.Ö Üye **
**

YeLKeN aÇTıM RüZGaRa...

« Yanıtla #5 : 07 Mayıs 2007 23:00:16 »

ben basının yazdıklarını çok samimi bulmuyorum açıkçası...
istanbulda terör estiren sadece muammer güler olmadığı gibi basın da sadece valiye değil akp hükümetine yükleniyor...
ama neden?
şimdiye kadar şak şakçılık yapan medya ne olduda geçmişte eyleme katılanlara terör damgası vuruyordu da şimdi kahraman ilan ettiler...
kirli medya da işçi ve emekçiler üzerinden kirli oyunlarını oynuyorlar her zaman ki gibi...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: