Forum arrow Müzikarrow Yerli Rockarrow ::::::::::::ALMORA:::::::::
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ::::::::::::ALMORA:::::::::  (Okunma Sayısı 1063 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« : 14 Şubat 2007 01:36:19 »

Senfonik Rock Orkestrası Almôra, 2001 yılında Soner Canözer tarafından kuruldu. Almôra, 2002 yılında yayınlanan “Standing Still & Cyrano” E.P.si ve yine aynı yıl içerisinde yayınlanan debut albümü “Gates of Time” ile büyük başarı yakaladı. Basın ve radyolar tarafından da ilgi gören bu albüm, bazı gazete ve dergilerde 2002 yılının en iyi on albümü arasında gösterildi. Almôra, aynı yıl içerisinde Kemancı Zine dergisi tarafından dinleyici oyları ile belirlenen “Yılın Yeni Topluluğu” ödülüne layık görüldü. Bazı yabancı dergilerde de olumlu kritikler alan bu albüm, özellikle Ürdün’de o yılın en çok ilgi gören yabancı rock albümleri arasında yer aldı.

Takip eden yıl, grubun ikinci albümü “Kalihora’s Song” raflardaki yerini aldı. Almôra’nın ilk albümündeki başarısını perçinleyen bu albüm, özellikle yurt dışındaki bir çok basın organından olumlu kritikler aldı.

2004 yılı sonbaharında çıkan 3. albümü “Shehrâzad” ile yurt dışındaki başarısını arttıran Almôra, bu albümün Japonya’da yayınlanmasının ardından uluslararası platformdaki yerini de sağlamlaştırmış oldu. Shehrâzad albümünün Japonya’da ilgi görmesi üzerine, bu albümde bulunan Soner Canözer imzalı iki şarkı, ülkenin efsanevi müzikal topluluğu “Takarazuka” tarafından “Revue of Dreams” müzikalinde Japonca olarak seslendirildi. Ayrıca bu albümden Avrupa’nın en prestijli rock müzik dergilerinden biri olan Alman RockHard’da övgü ile bahsedildi ve Almôra bir müzik ve kültür elçisi olarak nitelendirildi.

Almôra bu tarihe kadar Dio, Therion, Opeth, Tankard, Kreator ve Pain of Salvation gibi dünyaca ünlü bir çok grupla çeşitli konser ve festivallerde aynı sahneyi paylaştı.

2006 yılı başlarına gelindiğinde ise, Almôra’nın, 4. stüdyo albümü olan “1945” yayınlandı.

Almôra’nın bu yeni albümündeki iki şarkı dünyaca ünlü Türk Tenor Hakan AYSEV tarafından seslendirildi. Türk Rock Müziğinde bir ilk niteliğinde olan Rock- Opera tarzındaki bu çalışmalar, basın ve dinleyiciden tam not aldı.

Prodüksiyon anlamında da önemli bir aşama kaydeden Almôra, “1945” albümüyle ulusal basında geniş yer buldu ve kendisinden övgü ile bahsettirdi.

Bu arada, Almôra’nın “Kalihora’s Song”, “Shehrâzad” ve “1945” albümleri 2006 yılı ortalarında Meksika’da yayınlanırken Almôra’nın son albümü “1945”, Temmuz ayında Japonya’da dinleyicinin beğenisine sunuldu

almora.net sitesinden alıntıdır.....

EKLEMEK İSTEDİĞİM BİR İKİ NOKTA DAHA varki onlarda şunlardır....
güneşin ozanları madımakta öldürülen 37 can için yazılmıştır keza aynı zamanda söyledikleri masalcı sarkısıda ıraktaki katliam içindir...
gerçek anlamda kaliteli grup olmakla birlikte popülaritedende uzak durmaları gerçekten sevindirici....

dostlukla...
« Son Düzenleme: 15 Şubat 2007 02:12:54 Gönderen: tsira » Logged

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #1 : 17 Şubat 2007 00:07:26 »

kimse sevmiyormu bu grubu ya Utandım

dostlukla...

avanist
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #2 : 17 Şubat 2007 00:26:33 »

eh işte. biraz alışmak lazım
deli afitap
Global Moderator
B.Ö Üye ***

.........

« Yanıtla #3 : 19 Şubat 2007 14:46:36 »

Güneşin Ozanları
Sen güneşin ozanlarını
Durdurabilir misin sandın?
Rüzgarın şarkısını
Susturabilir misin sandın?

Korkmuyorum şiddetinden
Ateş tutan ellerinden
Ürkmüyorum nefretinden
Ve karanlık nefesinden

Boyun eğmem asla sana
Yaksan bile bedenimi
Ben doğarım küllerimden
Gücün varsa durdur beni!

Kayaların ruhundanım ben,
Yüzyılların öyküsü bende
Otuzyedi güneşim var
Işıldar durur yüreğimde

Tutamassın zincirlerinle
Yıldızların ışığını
Susturamassın nefretinle
Güneşin ozanlarını

Boyun eğmem asla sana
Yaksan bile bedenimi
Ben doğarım küllerimden
Gücün varsa durdur beni!

madımakta öldürülen 37 can için yazılmıştır

dinlenesi bir grup....bende buaralar " Shehrazad " a takılmıs durumdayım  Sırıtan

Sk'udas Xalk'epesi Cumpoba
hasta_siempre
B.Ö Üye ***

« Yanıtla #4 : 26 Şubat 2007 09:57:59 »

almora'nın forumunu kullanıodum ama kapandı die biliodum. demek ki yeniden yayına girdi. hatırlatman için saol tsira. grup gerçekten çok kaliteli. senfonikrock'ı turkçede çok guzel uyguluolar bence.  1945 albumunu mutlaka dinleyin çok guzel. fantasy, şehrazad, 1945, masalcı, guneşin ozanları, ve adını hatırlayamadıım bir çok guzel parçaları var. şiddetle tavsiye ederim grupla daha tanışmamış arkadaşlara. gunumuzde kaliteli muzık yapan, popüleriteden uzak duran ender gruplardan gerçekten....hepsini tbrk ederim...

hayata başlarken şartları sen koymadın ki, sana sanal bi dünya sundular....
devrim
B.Ö Üye *
*

1..1..1 mart daha

« Yanıtla #5 : 09 Mart 2007 13:58:55 »

1945
cok uzakta bir ulkede
yillar yillar ince
kusatilmisti insanlar
karanligin nefesiyle

susmustu butun sarkilar
o utanc yagmuruyla
solmustu tum cicekler
kan kirmizi topraklarda

sene kirkbes mevsim yazdi
gokyuzunde lanet vardi
uyumustu tum cocuklar
gunes bile utanmisti

yasadigimizi
anlamamiz
icin
rock'in
damarlarimizda
dolastigini
hissetmemiz
yeter
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #6 : 27 Mart 2007 16:39:43 »

ALMORA ANKARA’DA!

Almora uzun bir aradan sonra tekrar Ankara’li muzikseverlerin karsisina cikmaya hazirlaniyor. 7 Nisan Cumartesi saat 20:00 de, Anatolia Show Land’deki Rock&Blue’da gerceklestirilecek olan konserde Almora en genis kadrosu ile sahnede olacak.Konserde Almora’ya dunyaca unlu Turk Tenor
Hakan AYSEV eslik edecek.

dostlukla...
« Son Düzenleme: 27 Mart 2007 16:44:10 Gönderen: tsira » Logged

hasta_siempre
B.Ö Üye ***

« Yanıtla #7 : 06 Nisan 2007 14:22:28 »

tsira almoranın sitesini sen mı yapmıştın Ney bilmiodum walla şaşırdm Gülümseme

hayata başlarken şartları sen koymadın ki, sana sanal bi dünya sundular....
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #8 : 06 Nisan 2007 16:14:27 »

Göz kırpan Göz kırpan

Bu arada almora nın ankara konseri 21 yada 28 nisan cumartesi gününe ertelendi..Konserin ertelenme sebebi Ankara belediyesinin çıkardığı absürd prosödürler oldu....Sonerden öyle haber aldım Gülümseme

dostlukla...

freedom
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #9 : 09 Nisan 2007 09:00:34 »

en sevdiğim Almora şarkısı Kaf Dağının ardında  Gülümseme dinlerken beni alıp bambaşka yerler götürmüştür hep  Sırıtan

Kaf Dağının Ardında

Gökyüzünün perdeleri açıl desem açılırmı?
Masalların ülkesine sonbaharda kar yağarmı?
Ak saçların vardı senin, güneş gibi bir gülüşün
Senin için ağlamıştı ırmakları gökyüzünün

Şimdi burdan çok uzakta, rüzgarların tahtındasın
Belki masal diyarlarda, kaf dağının ardındasın
Uyan uyan uykulardan, sonsuz sırlar arasından
Gökyüzünün kapısından bana yıldız toplarmısın?

MOR PELERİNLİ VAMPİRELLANIN KARANLIK ŞATOSUNUN KIRINTILARIYDI ELLERİMDE KALAN... BİR DOKUNUŞTU HAYALİ, AYDINLIKTAN KAÇARKEN....
Nirvana
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #10 : 05 Mart 2008 11:47:42 »

Almora - Kıyamet Senfonisi 2008
[/b][/color][/size]

Senfonik ve Gotik Rock’ın ülkemizdeki en büyük ismi Almôra, iki yıllık aradan sonra yeni albümü “Kıyamet Senfonisi” ile müzik arenasına geri dönüyor. Albümün tamamı, güçlü gotik ve epik temalar taşıyan Türkçe sözlü şarkılardan oluşuyor. Almôra, “Kıyamet Senfonisi” ile birlikte masallarına kaldığı yerden devam ederken aynı zamanda Türk Rock Müziğinde yapılmış İlk Türkçe Sözlü Gotik Rock albümüne de imzasını atıyor.

Almôra’nın mimarı Soner CANÖZER’in söz ve müziklerinden oluşan bu albümün çalışmaları İstanbul RMS, M.İ.A.M. ve New York Masterdisk Stüdyolarında tamamlandı. Kayıtları Başar ÜNDER ve Nidal ARAS tarafından tamamlanan albümün miksajı Başar ÜNDER tarafından yapıldı. Albümün masteringi ise; bu konuda dünyaca ünlü projelere imza atmış “U2, Rush, Mariah Carey, Madonna, Christina Aguilera, Rammstein, Smashing Pumpkins, Staind, Limp Bizkit ve P.J. Harvey” gibi birçok farklı tarzda dünyaca ünlü grup ve müzisyen ile çalışmış olan Roger LIAN tarafından New York Masterdisk stüdyolarında gerçekleştirildi. “Kıyamet Senfonisi” albümünün kapak tasarımı ise Kanadalı sanatçı Vitaly Samarin ALEXIUS imzasını taşıyor. Albümün prodüktörlüğünü ve müzik direktörlüğünü ise Soner CANÖZER üstleniyor.

Albümün en büyük sürprizlerinden biriyse Türk Rock Müziğinin en önemli seslerinden biri olan Ogün SANLISOY’un “İyiler Siyah Giyer” isimli şarkıyı güçlü yorumu ile seslendirmesi. Yaylı çalgıları Şenyaylar Yaylı Çalgılar Topluluğu tarafından çalınan albümde, davulda Arbak DAL ve basta Burak KULAKSIZOĞLU gibi Türk Rock dünyasının iki önemli müzisyeni de konuk olarak yer alıyorlar.

-----Gelişim Evrem-----

SeSSiZLiGiNuGuLTuSu
_Nirvana_
ahmet
sperm
freedom
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #11 : 22 Mayıs 2008 12:54:24 »

Son albüm diğerleri gibi çok başarılı ve mutlaka dinlemeye değer bir albüm olmuş. Ogün düeti ile İyiler Siyah Giyer kesinlikle albümdeki favorilerimdir.

MOR PELERİNLİ VAMPİRELLANIN KARANLIK ŞATOSUNUN KIRINTILARIYDI ELLERİMDE KALAN... BİR DOKUNUŞTU HAYALİ, AYDINLIKTAN KAÇARKEN....
puratu
Global Moderator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #12 : 22 Mayıs 2008 19:06:59 »

bence tılsım en iyisi olmuş. hem sözleri anlamlı hem de dinlendirici. 1945 'teki kaf dağının ardında mı en iyi şarkısı yoksa bu mu karar veremiyorum.
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2008 19:08:55 Gönderen: puratu » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: