Forum arrow Müzikarrow Dış Kaynaklı Rockarrow Radıohead
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Radıohead  (Okunma Sayısı 914 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gergef
B.Ö Üye *
*

« : 02 Ekim 2006 19:41:24 »

Çok bilinen dilden dile dolaşan birgrup olmamasına rağmen..Kaliteleri sadece kulaktan kulağa yayılıyor...Farklı enstrüman kullanımları ve müzik tarzıyla benim çok sevdiğim gruplardan biri..Sizleri bilmem?Albümleri ;

The Bends
  Hail to the thief
  I might be wrongs live recordings
  Pablo honey
  Kid A
  My Iron lung
  Amnesiac
  Ok computer

Düş sokağında yaşayıp yaşlanıyor havada asılı kalan düşlerim...Düşüşlerim....Süzülüşlerim ve çözülüşlerim...
Ali
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #1 : 02 Ekim 2006 20:54:40 »

Thom Yorke  pek sevdiğim bir şahsiyettir radiohead de aynı şekilde
silvery
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #2 : 03 Ekim 2006 17:53:38 »

the bends albümünden bazı şarkıları dinledim çok güzel.
ben en çok -high and dry- karmapolice sevyrm

lonely as ı am together we cry
silvery
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #3 : 05 Şubat 2007 23:55:22 »

thom yorke'un albümünü birazcık  dinleme şansım oldu . atoms for peace ve harrowdown hill mükemmel sesi çok başka  Gülümseme Gülümseme Öpücük

devrim
B.Ö Üye *
*

1..1..1 mart daha

« Yanıtla #4 : 09 Mart 2007 13:43:31 »

creep
dayanamadigim
parcasi

yasadigimizi
anlamamiz
icin
rock'in
damarlarimizda
dolastigini
hissetmemiz
yeter
silvery
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #5 : 09 Mart 2007 14:43:26 »

Creep
When you were here before
Couldn't look you in the eye
You're just like an angel
Your skin makes me cry
You float like a feather
In a beautiful world
And I wish I was special
You're so fuckin' special

But I'm a creep, I'm a weirdo.
What the hell am I doing here?
I don't belong here.

I don't care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When I'm not around
I wish I was special

But I'm a creep, I'm a weirdo.
I don't belong here.

She's running out again,
She's running out
She's run run run running out...

Whatever makes you happy
Whatever you want
I wish I was special...

But I'm a creep, I'm a weirdo,
I don't belong here.
I don't belong here.

çok güzelşarkı creep gerçekten.... çok hisli yaw Ağlayan  Göz kırpan

tuu
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #6 : 01 Nisan 2007 22:43:12 »

walla çok beğendiim bi grup.creep we karmapolice 10 numara ne diyim.... Göz kırpan

cry for the moon
tuu
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #7 : 01 Nisan 2007 22:44:29 »

this is what you give
ı lost myself,ı lost myself.... Ağlayan

cry for the moon
silvery
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #8 : 24 Mayıs 2007 14:03:14 »

Thom Yorke, Fake Plastic Trees parçasını kaydederken aniden gözyaşlarına boğuldu
"Creep" fırtınasının ABD'yi esir aldığı 1993 yılında Radiohead'in İngiltere'deki plak şirketi, grup üyelerini çağırıp "Creep gibi" şarkılar istediğini söyledi.

1994 yılında grubun "The Bends" albümünün çalışmalarına başladığı Londra'daki RAK stüdyolarında ise prodüktör John Leckie şunları söylüyordu: "Plak şirketine Radiohead'in -Creep- benzeri şarkılar yaparsa ABD pazarında daha çok satacağı bilgisini verdim. Ama Radiohead'in derdi hit parçalar yapmak değildi bu yüzden sonradan -Creep- e hiç sahip çıkmadılar.

Solist Thom Yorke bu durumu şöyle özetliyor: "Hayranlarımız ilk ABD turnemizde, konserin ortasında alanı terk etmeye başladılar. Çünkü Creep'i çalmıştık. Bu da şarkının büyüsünü bozdu. Ve o an, bir daha asla ilk bölümde bu şarkıyı çalmama kararı verdik!"

RAK'daki albüm kayıtları son derece gergin ve sıkıntılı geçiyordu. İster istemez turnede yaşanan bu olay her seferinde değişik yorumlara neden oluyor ve grubun konsantrasyonunu bozuyordu. Grup, haziran ayının ortasında Oxfordshire'daki yapraklarla kaplıi stresten uzak bir stüdyoya geçerek adeta inzivaya çekildi. Ve "Fake Plastic Trees" in üzerine çalışmalar başladı.

Yorke'a göre bu şarkı "şaka gibi" bir şeydi: "Aklımda bir melodi vardı ve bununla ne yapacağım hakkında en ufak fikrim dahi yoktu. Çok yalnızdım, sarhoştum ve keyifsizdim. Bir gece, kemancının ve viyolonselistin stüdyoda olmasının baskısı altında "Fake Plastic Trees" i kaydettik." Thom Yorke gerçekten bu şarkıda kendini sıkışmış hissetmişti.

Bir sonraki gece, hayatının en kötü günlerinden birini geçiren Yorke stüdyoya girdi: "Aralıksız 5-6 saat stüdyoda durdum. Adeta yalpalıyordum, herkese bağırıyordum. Sonra John (Leckie) herkesi evine gönderdi. Bana -otur- dedi ve bende Fake Plastic Trees'i seslendirdim." Yorke'un duygusal iniş çıkışları, parçanın kaderinde çok etkili oldu. Gitarist Junny Greenwood o anı şöyle anlatıyor: "Thom şarkıyı ard arda üç kere çaldı. Ve sonra birden patlayarak gözyaşlarına boğuldu."

Prodüktör Nigel Godrich ekliyor: "Thom o kadar içten ve şiddetli şarkı söylüyordu ki, boş bir stüdyoda ya da 20 bin insanın karşısında olmak onun için fark etmiyor."

Şarkının kasvetli kısımları gecenin karanlığında, çıkışları ise stüdyo ışıkları altında yazıldı. Bas ve davul da Thom'un ıstırabına, şiddetine ve bıkkın sözlerine uygun biçimde kaydedildi.

Capitol Records'un şarkıyı "daha neşeli" hale getirebilmek için Bob Clearmountain'a yaptırdığı remix versiyonu Thom'u çileden çıkarmıştı: "İnsanlar bu şarkıyı böyle sevdi. Piyanonun hayalet sesleri ve tuhaf yaylıların büyüsü remix'te tamamen bozulmuştu. Gerçekten korkunçtu." Sonunda plak şirketi ikna oldu ve şarkı grubun şstediği versiyonuyla yayınlandı. 1995 mayısında şarkı Billboard Modern Rock listesinde 11 numaraya yerleşti. Yapay dünyanın getirdiği aşk acısını anlatan şarkının süpermarkette geçen ve "Aşkları da bir gün marketten satın alacaksınız" anafikrini simgeleyen videosu da o dönem çok beğenildi.

Fake Plastic Trees in sözleri...
onun yeşil plastik bahçe sulama kovası çinli yapmacık lastik bitkisi için sahte plastik bir toprakta.
lastik bi adamdan satın aldığı lastik bitkilerle dolu bir şehirde sadece kendisinden kurtulmak için.
ve onu tüketir, onu tüketir...

Kolu kanadı kırılmış bir adamla yaşar kaçık bir polyester adam sadece ufalanan ve yanan.
eskiden cerrahlık yapardı, seksenindeki kızlar için, fakat yerçekimi her zaman kazanır.
ve onu tüketir, onu tüketir.

gerçek gibi gözüküyor,
gerçek gibi tat veriyor,
benim plastik yapmacık aşkım.
fakat düşünmeden edemiyorum,
tavana doğru patlayabilirim,
eğer sadece döner ve koşarsam.
ve beni tüketir, beni tüketir...

ve eğer senin istediğin kişi olabilseydim,
eğer senin istediğin kişi olabilseydim,
her zaman, her zaman...

alıntı: billboard