|
Konu Başlığı: Bilgi yarışması.... Gönderen: tsira üzerinde 10 Mart 2007 22:10:29 Başlıktan anlaşılacağı gibi ufaktan beyin fırtınasıda estirelim diye düşünüyorum forumda....
Kendisine yöneltilen soruya cevap veren üye bir başka üyeye soru yöneltecek.... yalnız abuk subuk konu ile bağımsız mesajlar silinecektir bilgilendireyim...Bu sayede foruma birazcık daha renk katmış oluruz... Not:kopya çekmek serbest ;D ilk soru benden.... rasyonalizmin savunucularindan 3 tanesi kimdir?.... dostlukla.... Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: melek üzerinde 10 Mart 2007 22:28:41 sokrates
hegel descartes(umarım doğrudur) Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 11 Mart 2007 14:54:54 sabetayizm nedir, kurucusu kimdir?
saygıyla... Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: papatya üzerinde 11 Mart 2007 16:36:03 Sabetaycılık 17. yüzyılda İzmir ve çevresinde ortaya çıkan Sabatay Sevi'nin kurucusu olduğu, onu mesih (kurtarıcı son peygamber) kabul eden , Yahudi Mistizmine (Kabbala) dayanan gizli inanç.
Gizliliğin sürdürülmesi amacıyla bu inanca inananlar bulundukları ülkenin yaygın dininde görünmeyi tercih ederler. Sabetaycılar, belli kurallar dahilinde tamamen müslüman ismi almakta ve kendilerini her bakımdan "şüphe edilmeyecek ölçüde" müslüman göstermektedirler. Kendilerini yahudiliğe bağlı bir fraksiyon olarak tanımlasalar da Yahudiler tarafından resmi olarak bu dine bağlı kabul edilmezler. (ASKER _SİYASET İLİŞKİSİ GÖZ ÖNÜNE ALINARAK) DEVLET İÇİNDE TÜREMEYE BAŞLAYAN YENİ DEVLETLE TC. 'Yİ BEKLEYEN TEHLİKELER ? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: tsira üzerinde 11 Mart 2007 18:41:12 Arkadaşlar iyi güzel sorup cevaplıyoruzda bir noktada hata yapıyormuşuz gibi geldi...Yoruma açık sorular sormayalım sonuc olarak bu konunun adı bilgi yarışması ve bilgiye dayalı olmalı diye düşünüyorum...
umarım bu noktaya dikkat etmiş oluruz... Sevgili papatya bu yüzden yeni bir soru ile konuya kaldığımız yerden devam edelim... dostlukla.... Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: papatya üzerinde 11 Mart 2007 23:11:16 bilgiyle beraber; kişisel düşünceleri de içine alabilecek sorumu değiştiriorum. ___ilk türk bilim adamı ve uzmanlık alanı? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: Doink üzerinde 11 Mart 2007 23:47:40 kimsenin doğru cevap verebileceğini sanmıyorum. :)
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: tsira üzerinde 16 Mart 2007 22:16:13 Papatya cevap gelmedi kaç gündür..istersen bu sorunun cevabını sen ver :)
yeni bir soru ilede yarışma tekrardan başlasın...ama kolay sor ya:))) dostlukla... Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: prusias üzerinde 16 Mart 2007 22:21:01 papatya oktay sinanoglu
nerden vardın bu kanıya dersen kıtabını okumustum orda acık ve net yazıyordu ve yanılmadıgımı dusunuyorum Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: papatya üzerinde 16 Mart 2007 23:06:27 tsira bu sorunun net cevabını bende bilmiyorum
.. ama bir sürü soru işaretlerini de beraberinde taşımasının yanı sıra hafız hamdi üzerinde çok fazla duruluyor ???? netliğine kesin ulaşılamayan bu açıklamadan sonra,paylaştıkça büyümeyi esas alan ve cevap bulan soru işaretlerine kaldığımız yerden devam edebiliriz sanırım.. _radikalizm nedir? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: prusias üzerinde 16 Mart 2007 23:15:04 papatyanın sordugu soruyu ıyı bır arastırım benım bıldıgım kadarıyla oktay sinanoglu
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: melek üzerinde 16 Mart 2007 23:24:36 radikalizm:herhangi bir konuda sert ve kökten değişimi savunmak,toplumsal düzeni büyük oranda etkileyen siyasi reformları desteklemek...
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: tsira üzerinde 16 Mart 2007 23:52:37 O zaman ben sorayim ;D ;D
Osmanlı da ilk sosyalist ayaklanmayi başlatan ve bu yüzden atinada kursuna dizilen kişi kimdir? dostlukla... Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: h2o üzerinde 26 Mart 2007 20:30:36 şeyh bedreddin diye biliyorum hatta nazım hikmet in bir de şeyh bedreddin destanı vardır neredeyse herkesin bildiği.
rubaileriyle meşhur iranlı gökbilimci kimdir? ipucu:amin maalouf'un semerkant adlı kitabındaki baş kahramandır ayrıca Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: Doink üzerinde 26 Mart 2007 20:36:11 tsira Baha Tefik mi Şeyh Bedrettin mi bi açıklar mısın?
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: tsira üzerinde 30 Mart 2007 22:21:10 Arkadaşlar sorunun cevabı Avram Benaroya olacaktır....Osmanlı devleti zamanında matbaa kurarak komünist manifestoyu osmanlıda ilk yayınlayan insan olmakla birlikte yaptığı çeşitli ajitasyonlar neticesinde halkı ajite ederk bir ayaklanma başlatıyor(her ne kadar bu tarih kitaplarında yer bulmasa bile)...Bu ayaklanmalar tekrarlanmaya başlanınca sürgün edildiği atinada osmanlı devleti tarafından kurşunlanarak öldürülüyor....
Soru:Psikanalizin kurucusu gözüyle bakılan filozof kimdir... dostlukla... Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: h2o üzerinde 30 Mart 2007 22:25:04 sigmund freud
üstteki sorumu tekrarlıyorum ben Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: Doink üzerinde 30 Mart 2007 22:31:27 Ömer Hayyam (Emek bildi :) )
Osmanlı Devleti'nin ilk gözlemevi kim tarafından kuruldu? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 02 Nisan 2007 00:31:53 ilk rasathane müneccimbaşı taküyyiddin raşid tarafından kurulmuştur
ünlü matematikçi john nash' e nobel getiren teori neydi ? saygıyla... Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: melek üzerinde 02 Nisan 2007 11:37:01 jhon nash.. Oyun Teorisiyle 1994 yılında nobel ekonomi ödülünü kazandı!
Frigorifik araç nedir? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: yıldız üzerinde 02 Nisan 2007 15:26:48 Soğutuculu araç demek....
yalnız ben hem çalışıp hep okuduğum için dirkiii ben dönene kadar yerime soru sorabilirsinizzz Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: prusias üzerinde 02 Nisan 2007 17:12:17 möbius şeridi nedir?
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: h2o üzerinde 02 Nisan 2007 17:16:26 kapalı sonsuz yüzeylere verilen ad olması lazım.
nietzsche ye göre pandora'nın kutusundan çıkan en büyük kötülük nedir? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: yakamoz:) üzerinde 02 Nisan 2007 17:25:52 sadece tek yüzü olan, arka (veya ön) yüzü olmayan şerit diye biliyorum ben:)
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: yakamoz:) üzerinde 02 Nisan 2007 17:28:37 bir umuttu olduren insanı:)
cvp: umut:) Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: h2o üzerinde 02 Nisan 2007 17:43:31 ehehe içime işledi artık:)
aslında ümit diye geçiyor hatta tam cülme de şöyle: 'ümit kötülüklerin en kötüsüdür çünkü işkenceyi uzatır' ama tabi o 'ümit' in umut olması çok daha mantıklı bana göre insanın başına ne gelirse umut tan gelir arkadaş böyledir bu:) valla hatta bu möbuis şeridi yüzünden sonsuz işareti yan yatmış 8 gibi olmuş diye biliyorum ben Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: h2o üzerinde 02 Nisan 2007 17:45:31 bu arada soru yok yine?
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 03 Nisan 2007 01:43:43 madem soru yok ben sorayim yarışma aksamasın
tito' nun eşinin rus kgb ajanı olduğunu belgelerle ispat edip büyük yankı uyandıran belgrad gazetesinin adı nedir ? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: yıldız üzerinde 03 Nisan 2007 09:02:57 çokmu aradın bu soruyu yaaa...ama bulucam cevabını....
Umarım:( Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: yıldız üzerinde 03 Nisan 2007 09:06:13 komünist mi? yoksam...
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: Doink üzerinde 03 Nisan 2007 10:28:20 borba'dır belki
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 05 Nisan 2007 02:00:37 bu belgrad gazetesini adı ' osam novoski' iydi. bu habere göre kızlık soyadı budisavijeviz olan yuvanka, tito nun yakını hırvat ivan krajacic steoo nun emriyle rus gizli servisi okulu ordschonikidsn ' de 1945 ' te moskova da eğitim görmüştür.
yeni soru: sultan abdulhamid in japonlara gönderdiği batan fırkateyninin adı, batış yılı ve amacı neydi? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: Doink üzerinde 05 Nisan 2007 12:13:03 ERtuğrul Fırkateyni
Yeni soru1 : Puratu neden bu kadar kazık sorular soruyor ;D Yeni Soru2 : "yalnizlik paylasilmaz, paylasilsa yalnizlik olmaz " dizelerinin sahibi, şiir dehası? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: yıldız üzerinde 05 Nisan 2007 15:32:28 özdemir asaf... yerime sorun soruyu arkadaşlar:)
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: Doink üzerinde 05 Nisan 2007 18:27:34 hababam sınıfı, beyoglu guzeli, yalancı yarim, gulen gozler, sut kardesler, tosun pasa gibi filmlerin yapımcısı ve yönetmeni kimdir?
yanlışsa sorumu atlayınız ;D Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: butezz üzerinde 05 Nisan 2007 19:08:00 Sanırım cevap ERTEM EĞİLMEZ ;)
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: tsira üzerinde 05 Nisan 2007 19:22:48 soru soruyorum...
kanser haftası ne zamandır? dostlukla... Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: butezz üzerinde 05 Nisan 2007 19:25:49 1-7 nisan diye hatırlıyorum.
malesef yine soru yok... Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: butezz üzerinde 05 Nisan 2007 19:37:00 Ünlü pisa kulesinin mimarisi hangi mimara aittir??
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: deli afitap üzerinde 05 Nisan 2007 21:27:12 bonanno pisano ... ah be gidip göresi gelir insanın ::)
ferzan özpetek'in son filmi ve fimlerinde oynatmaktan vazgeçmediği oyuncu ? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 07 Nisan 2007 02:49:12 bir ömür yetmez (saturno contro) son filmidir
vazgeçmediği oyuncu ise serra yılmaz galiba çoğunda oynuyor... cevaplarım doğrudur umarım soruma geçeyim ; ''ağlama değmez hayat'' parçasının sözlerini yazan değerli müzik dehası ? (çok kişi söyler sahiplenir bu parçayı, dikkat...) Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: Doink üzerinde 07 Nisan 2007 08:11:28 Mehmet İlgin
Hayatın Anlamı olduğuna inanılan sayı. Sorular doğru bir şekilde sorulursa tüm soruların yanıtı.. Evrenin kapısının anahtarı? İpucu : Google'da the "answer to life, the universe and everything" şeklinde ararsanız karşınıza çıkacaktır Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 07 Nisan 2007 12:06:48 doink sorumun cevabı mehmet ılgın değil, mehmet ılgın bestecisidir , ben söz yazarını sordum
yine kazık değildir umarım :) saygıyla... Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: Doink üzerinde 07 Nisan 2007 16:33:17 Mehmet Erbulan olsun o zaman :)
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: h2o üzerinde 07 Nisan 2007 16:40:09 cengiz altuntaş değil miydi:)
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: redcloud üzerinde 07 Nisan 2007 19:16:47 Mehmet İlgin Hayatın Anlamı olduğuna inanılan sayı. Sorular doğru bir şekilde sorulursa tüm soruların yanıtı.. Evrenin kapısının anahtarı? İpucu : Google'da the "answer to life, the universe and everything" şeklinde ararsanız karşınıza çıkacaktır 42 ... mi? :) Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 07 Nisan 2007 20:42:53 doink yine olmadı :)
h2o doğru cevap senin verdiğin cengizhan altuntaş sorunu sorabilirsin... saygıyla... Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: Doink üzerinde 07 Nisan 2007 23:13:52 Mehmet Erbulan'da ısrar ediyor babam :)
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 07 Nisan 2007 23:23:26 cengizhan altuntas la bizzat tanisip muhabbet ettim benimki ısrar değil gerçek ;)
turk sanat musikisine gönül vermiş tam bir beyefendi olan bu değerli insan ağlama değmez hayatın söz yazarıdır saygıyla... Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: Doink üzerinde 07 Nisan 2007 23:25:08 peki öyle olsun. sorumu geri çektim. ( çok da güzel bir soru olmasına rağmmen ;D )
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 18 Nisan 2007 23:54:13 yeni soru :26 yaşında yale üniversitesinde profesor ünvanı alarak son 300 yıldır batıda en genç yaşta bu ünvana erişen bilim adamımız kimdir?
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: deli afitap üzerinde 19 Nisan 2007 16:03:44 oktay sinanoğlu...
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 20 Mayıs 2007 20:55:18 yeni soru; son osmanlı padişahı sultan vahdettin nerede ölmüş ve nereye gömülmüştür?
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: deli afitap üzerinde 20 Mayıs 2007 21:03:09 San Rome' da ölmüş.Suriye'ye gömülmüştür.
cevabı doğru olsa dahi afitap ın aklına soru gelmiyor :( Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 20 Mayıs 2007 21:11:44 evet doğru italya nın san remo şehrinde da ölüp, cenaze önce trieste ye sonra beyrut yoluyla şam' a götürülüp sultan selim camii nin bahçesine gömülmüştür
aklına gelince yaz... saygıyla Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: h2o üzerinde 29 Mayıs 2007 15:01:33 soru sormayı unutmuşum hemen soralım.
osmanlı'nın son dönemlerinde dış borçların ödenme şekline karar vermek(!) için kurulan ve daha sonra tbmm hükümeti tarafından kapatılan dış kaynaklı kuruluşun adı nedir? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: yasin b.ö üzerinde 03 Haziran 2007 17:52:40 düyun-u umumiye
aziz nesin'in 1946 yılında sabahattin ali ile çıkardığı mizah dergisinin adı nedir? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 04 Haziran 2007 11:50:00 derginin ismi marko paşa dır.
yeni soru : türkiye de başka hiçbir yerde bulunmayan soğan sarkıtlara sahip, cüce yarasaların olduğu, astıma iyi gelen bol oksijenli havaya sahip, içinde su olan, sarkıt ve dikitlerinde yapılan ışık oyunlarıyla büyülü bir atmosfer altında gezebileceğiniz dünya harikası mağaramız neresidir, hangi ilimizdedir? ipin ucu ; bu mağaramızın sonu hala keşfedilememiştir, dünya nın 3.cü büyük mağarası dediler kapıdaki görevliler, inanmadan girdim ve gerçekten sonu yok gibi... herkes kesinlikle bir kere gidip görmeli böylesi esrarengiz ve efsunlu bir yeri... saygıyla... Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: yasin b.ö üzerinde 04 Haziran 2007 17:55:36 seydişehir tınaztepe mağarası
1982 yılında cannes film festivalinde altın palmiye ödülü alan yılmaz güney filmi? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 04 Haziran 2007 18:32:47 yasin b. ö cevap bu değil, yanlış olmuş ...
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: yasin b.ö üzerinde 04 Haziran 2007 19:34:17 tokat ballıca mağarası
sorum yine aynı:1982 yılında cannes film festivalinde altın palmiye ödülü alan yılmaz güney filmi? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: h2o üzerinde 04 Haziran 2007 20:04:54 google da seydişehir çıktı ama google a mı güvenelim size mi:P
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 25 Haziran 2007 11:30:59 sorunun cevabı ''yol'' filmidir...
yeni soru; sadako sasaki ve 1000 turna kuşu nedir? günümüzde bu gelenek nasıl devam ediyor? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: kelep_che üzerinde 25 Haziran 2007 12:02:41 hiroşimaya atılan atom bombası sırasında henüz iki yaşında olan sadako sasaki 12 yaşına kadar sağlıklı bir yaşam sürmüş fakat daha sonra atom bombası hastalığı olarak bilinen lösemiye yakalanmıştır. hastanede ziyaretine gelen bir arkadaşı ona eski bir inanışı hatırlatmış ve kağıttan bin turna kuşu yapmayı başarırsa tanrıların onun yaşamını bağışlayacağını söylemiştir. sadako'nun ömrü yazık ki 644 turna kuşu yapmaya yetmiştir.
onun ölümü üzerine okul arkadaşları hiroşima'nın barış parkı olarak bilinen meydanına elinde altından bir turna kuşu tutan bir heykelini dikmişlerdir. anıtın altındaki plakette this is our cry. this is our prayer.peace in the world (bu bizim çığlığımız, bu bizim duamız, dünyada barış) yazmaktadır. bu heykel her yıl binlerce çocuğun yaptığı, dünyanın dört bir yanından gönderilen kağıttan turna kuşlarıyla süslenir. bu anıt sayesinde kağıttan turna kuşu dünya barışının simgesi haline gelmiştir. ----------------------- müebbet türküsü - şafak türküsü - bağışlanmış hüzün gibi kitapların yazarı kimdir ?? (: Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: yasin b.ö üzerinde 26 Haziran 2007 13:38:42 Yazarımız Nevzat ÇELİK'tir.
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: Doink üzerinde 08 Eylül 2007 10:54:34 Yarışmayı yeniden canlandıralım :)
Cevap: Mevlana Soru: Müstehcen olduğu için yurdum insanından tepki toplayan Antalya- Kemer meydanındaki heykelin heyheltraşı kimdir? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: deli afitap üzerinde 08 Eylül 2007 11:32:35 Zafer Sarı ..
Everest Yayınları’nın ‘Gizli Romancılara’ şans tanımak ve Türk edebiyatına yeni isimler kazandırmak amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği yarışmanın kazanan kitabının adı ?? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: melek üzerinde 07 Aralık 2007 12:51:53 muhammed munis-uzak hayat
-yazdığı kürtçe romanlarla,kürtçe yi edebiyat dili olarak da dünyaya tanıtan,yakın geçmişte yitirdiğimiz yazar kimdir? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: hevikirin üzerinde 07 Aralık 2007 20:51:08 MEHMED UZUN
DİCLE ŞİMDİ SESSİZLİĞİNE YAKARIYOR.. DOSTLUKLA.. Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: Doink üzerinde 07 Aralık 2007 22:51:59 Soruyla devam ediyorum
Biri bana söylesin Mutluluk Nedir? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: homşetsi üzerinde 08 Aralık 2007 20:40:37 mutluluk hüznün aynada ters yansıması sonucu ortaya çıkan bir olgudur....
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: Doink üzerinde 10 Aralık 2007 20:12:48 Soru sormayı unutmayalım arkadaşlar
jean pierre jeunet in yonettigi, muziklerini yann tiersen'in yaptığı aşmış film ? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 11 Aralık 2007 03:13:27 cevap veriyorum; Amelie
gençliğimin filmi ::) Pasifizm akımının önemli kişileri arasında olup Satyagraha hareketine öncülük ederek tarihte yerini alan ünlü lider kimdir? saygıyla... Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: melek üzerinde 11 Aralık 2007 17:19:01 mahatma gandhi...
ermenistan ın ilk ve tek ''halk sanatçısı'' ünvanlı duduk ustası kimdir? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: Doink üzerinde 14 Aralık 2007 22:16:38 civan gasparyan
Soru : bana yazdığın son mektubun ucunu bu sefer bilerek yakmamışsın sehre gitmeye karar verdiğini söylüyorsun sen bilirsin, verdiğin bu kararın sen farkına varmamışsın. Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: bulutsuz kent üzerinde 16 Aralık 2007 02:40:55 Soruyu anlayamadım çözülcek gibi değil :)
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: yakamoz:) üzerinde 20 Aralık 2007 21:17:24 Cem Karaca - Nöbetçinin Türküsü
Fatih Sultan Mehmet in elinin kesilmesi kararını veren kadının ismi nedir? :) Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: Nirvana üzerinde 20 Aralık 2007 21:54:59 Üsküdar Kadısı Hızır Bey'dir
XooPS'un Açılımı Nedir? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: Doink üzerinde 20 Aralık 2007 22:21:07 extended object oriented portal system. Kodları hantaldır :)
Genel kültür soruları sormaya devam edelim. Zamanı 4. boyut olarak adlandırılan. Zaman yolculuğu karamını ild defa bilimsel açıdan dile getiren yüzyılın bilim adamı kimdir? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: KIZILIRMAK üzerinde 10 Ocak 2008 10:52:27 7,7,7,1 sayısını toplama carpma bölme cıkarma işlemleri ile her sayıyıu birer kere kullanarak 50 yi elde edin
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 10 Ocak 2008 11:02:37 Kızılırmak;
''bilgi yarışması'' başlığımızda süregeldiği gibi yukarıdaki soruyu cevaplayıp sorumuzu sorabilirsek, yarışmanın seyrini aksatmamış oluruz.. saygıyla... Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: KIZILIRMAK üzerinde 10 Ocak 2008 13:51:57 özür diliyorum farketmemişin soruyu
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 10 Ocak 2008 20:23:23 zamanın 4. boyutunu Einstein adlandırmıştır.
7 7 7 1 i ise; 1in 7. kuvvetini alırız (burda yazamadım) 1 in 7. kuvvetide 1 dir. 7.7=49 + 1 = 50 gençliğimde matematikçiydim. 8) bi yol daha keşfettim; (1:7 + 7).7 de de aynı sonucu elde ediyoruz. 50/7.7 oluyor oda = 50 yeni soru: antik çağ mitolojisinde kim öldürüldüğünde; dökülen iki damla kanından birisi öldürücü zehir , diğeri panzehir olup hastalıklara deva olmuştur? saygıyla... Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: KIZILIRMAK üzerinde 11 Ocak 2008 18:44:25 hocam efsane ile ilgili biraz tiyo rica ediyim = ))
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: KIZILIRMAK üzerinde 11 Ocak 2008 18:55:10 Medusanın kesik kafası ının iki damlası...
Eskinden kongolu askerlerin savaşta ölümden koruduguna inanılan ilacın ismi nedir? Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: KIZILIRMAK üzerinde 12 Ocak 2008 23:46:35 ==>Cevap bulunamadı mı yoksa soru incelenmedi mi ?
Konu Başlığı: Ynt: Bilgi yarışması.... Gönderen: puratu üzerinde 05 Mayıs 2008 01:23:43 Yarışmamıza devam edelim;
İlaçın ismi ''deva''dır. Kongolular ilacı içerek kurşundan korunaklarına inanmışlardı, bu yüzden ''deva''yı içmeden savaşmazlardı. Yeni soru: Mezopotamya vadisinde ve İran'da terası bulunan, piramitlere benzeyen (basamaklı piramitte denir) tapınak kulelerinin ismi nedir? saygıyla...