melek
B.Ö Üye **

|
 |
« : 03 Mart 2007 22:02:08 » |
|
''40 bin dokuma işçisiydik,köle gibi çalıştırılıyor,üzüm gibi eziliyor yine yoksulluğa ve sefalete mahkum oluyorduk.Çalışma ve yaşam koşullarımızı değiştirme mücadelesine giriştik,istedik ki 8 saat çalışalım.istedik ki aynı işi yaptığımız erkek kardeşlerimizle aynı ücreti alalım.hem cinsel hem sınıfsal olarak ezilmeye baş kaldırdık.grevler ,eylemler,gösteriler düzenledik.bu uğurda bedel ödedik.geleceği kazanmak için bir gün armağan ettik sınıf kardeşlerimize...'' 8 Mart böyle yazıldı sınıf mücadelesi tarihine.. '' 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ!''DİYE...
|
|
|
|
|
|
martılar ki sokak çocuklarıdır denizin!
|
|
|
melek
B.Ö Üye **

|
 |
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2007 23:35:16 » |
|
'' 8 Mart 1857...40 bin dokuma işçisinin başladığı grev kanlı bitti...saldırı sırasında çıkan yangında çoğu kadın 129 işçi can verdi!!! '' Adem in kaburga kemiğinden yaratılmışız öyle diyorlar! korunmaya muhtaç olarak görülen biz kadınlar dünyanın yükünü omuzlarız bu zayıf bedenimizle...8 mart dünya emekçi kadınlar günü büyük bedeller ödenerek yaratıldı ama dönüp geriye baktığımızda aslında değişen bir şeyin olmadığını görüyoruz.tarih boyunca yaşamın öznesi değil nesnesi oldu kadınlar.kapitalist sistemin ucuz iş gücü diye baktığı metalaştırdığı eve hapsettiği kadınlar evde işyerinde fabrikalarda tarlalarda yaşamı omuzladıkları halde ikinci sınıf insan olarak görülmesi cinsel obje olarak bakılması kadının iki kez ezilmesine neden oluyor herzaman.sokakta işyerinde okulda yaşanan tacizler .tecavüzler kadınının eve daha çok hapsedilmesine neden oluyor oysa yaşamın her alanını paylaşıyoruz biz fabrikada sömürülürken grevlere giderken tarlada evde yaşamın tam da öznesiyiz biz ve biliriz ki bu sömürü çarkından kurtuluşumuz tek başına değildir ama biz mücadele alanında olmadan da bu sömürü bitmez bu mücadelede biz de varız... sınıfsal ulusal cinsel sömürüye son! Yaşasın Dünya Emekçi Kadınlar Günü!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
melek
B.Ö Üye **

|
 |
« Yanıtla #2 : 07 Mart 2007 12:44:59 » |
|
Dünyada, her üç saniyede bir,bir kadına tecavüz ediliyor!!! savaşlarda en çok kadınların öldüğünü bilirmisiniz? kocasının ardından ölür, çocuğunun ardından sonra...sonra hani kirli savaş diyoruz ya ,düşmanın onurunu kırmak için namus sayılan kadınına sahip olunur, kadın yine ölür...adını doğurtkanlığından alır oysa, doğum sebebidir dünyanın... ...her üç saniyede bir.......!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
spartacus
B.Ö Üye *
Kölelik Düzenine Son
|
 |
« Yanıtla #3 : 07 Mart 2007 23:30:16 » |
|
Umarım kadınlar artık cinsel bir obje değil bir sevgi kaynağı olarak görülür, koca dayağı yemez aksine başüstünde tutulur, yürürken koasının arkasında değil hayatın her anında olduğu gibi yanında yürür, namusunu korurken namussuzların cezasını artık kendisi çekmez. Ve dilerim ki kadına sevme hakkı verilir. UMARIM DÜNYA KADINLAR GÜNÜ TÜM KADINLARA GERÇEKTEN KUTLU OLUR...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
puratu
|
 |
« Yanıtla #4 : 08 Mart 2007 00:40:44 » |
|
8 mart dünya kadınlar gününü yürekten kutluyorum...
saygıyla...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tsira
|
 |
« Yanıtla #5 : 08 Mart 2007 01:38:00 » |
|
21, yüzyıl...
haber başlıkları ise şöyle.....Töre cinayetine kurban giden 21 yaşındaki ...... Eşinden yediği dayak sonucu hastaneye kaldırılan ..... Eşine boşanma davası açtığı için gündüz vakti bıcaklanan..... Bir kaç kişinin tecavüzüne uğrayan....... 8 martı kutlayarak hakkını aradığı için polis tarafından joplanan.... . . . . .
Buyruun açın gazeteleri hergün mutlaka o sütunlarda bu haberlere rastlarsınız....Kimisi evini terketmek zorunda kalır kimi darp edilmeye aşağılanmaya maruz bırakılır.... anaerkil Toplum yapısının değişiminden sonra yerine gecen babaerkil toplum yapısı kadını bir cinsel obje ve bir köle babında kullanmaya başladı.... Artık kadın kadın olmaktan çıktı bir köleye dönüştürüldü... Kadının yeri üretime katılmak değil evde oturup cocuk bakmaktır kadın hakkını arayamaz beyi onun hakkını en güzel şekilde arar... Eğer hakkını ararsa devletin jopu hesabını sorar.....
Tüm olumsuzluklara rağmen tüm köleleştirme çabalarına rağmen tüm kadınların emekçi kadınlar gününü en içten duygularımla kutluyorum....
dostlukla...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 08 Mart 2007 01:42:13 Gönderen: tsira »
|
|
Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
|
|
|
|
papatya
|
 |
« Yanıtla #6 : 08 Mart 2007 09:38:52 » |
|
Uzak dogu ulkelerinde yillarca dizleri birbirlerine baglanarak, ayaklarida kucuk olsun diye normal ayak numarasindan daha kücük tahta ayakkabi giydirilen ve bu yuzdende yaslandiklarinda yurume zorlugu ceken kadinlar.... Afrika ülkelerinde, cinsel istekleri azalsin diye erkekler gibi sünnet ettirilen kadinlar.....
Töre, adet diye kaderleri, gelecekleri bir baskalari tarafindan yazilan kadinlar......
Erkeklerle ayni isi yapsalarda bu gunki gelismis ülkelerde dahi ayni maasi alamayan kadinlar.....
Sen kadinsin deyip okutulmayan, okumasina izin verilmeyen ve böylece zihinsel potansiyeli yok edilmeye calisilan kadinlar.....
Savasta, barista erkegiyle omuz omuza yasam mucadelesi veren kadinlar....
Ve daha nice nice kadinlar......
Ninemiz, anamiz, bacimiz, canyoldasimiz, arkadasimiz en iyi dostumuz kadinlarimiz, bu dunyadaki guzellikler sizlerin özveriniz ve sevginizin eseridir
Hepinizi saygi ve sevgi ile kucakliyor ve 8 Mart kadinlar gününüzün kutlu olmasini diliyorum
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 08 Mart 2007 09:40:14 Gönderen: papatya »
|
|
masal bu ya.. onlar anlamaz bundan
|
|
|
|
papatya
|
 |
« Yanıtla #7 : 08 Mart 2007 09:48:34 » |
|
KADIN Kimi der ki kadın Uzun kış gecelerinde Yatmak içindir. Kimi der ki kadın yeşil bir Harman yerinde dokuz zilli Köçek gibi oynatmak içindir. Kimi der ki ayalimdir. Boynumda taşıdığım vebalimdir. Kimi der ki hamur yoğuran Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal O benim kollarım bacaklarım. Yavrum, anam, karım, kız kardeşim Hayat arkadaşımdır.
Nazım Hikmet
|
|
|
|
|
|
masal bu ya.. onlar anlamaz bundan
|
|
|
prusias
B.Ö Üye **

|
 |
« Yanıtla #8 : 08 Mart 2007 17:02:22 » |
|
8 mart dünya kadınlar günü kutluyorum..... ... ... ...
artık kaıdnlar üzerindeki baskılar ve her sey umarım son bulur..
|
|
|
|
|
|
daha ne kadar chinaski daha kaç aşk vurulacak gökyüzünden daha kaç kadın? daha kaç gün ve yıl. aci yürüyor bu adamın gölgelerinde kollarımda hissediyorum. yalnız kalmaktan hoşnut biriydim eskiden şimdi yıkıldı duvarlarım ellerine g
|
|
|
|
puratu
|
 |
« Yanıtla #9 : 08 Mart 2007 21:35:46 » |
|
bugün atamızın manevi kızı ülkü adatepe nin ' atatürk 'ün türk kadınına bakışı ' isimli konferansına gittim bayağı etkileyici bir konferans oldu duygu yüklü bir gündü daha sonrasında ise ;günümüzde bazı insanların kadınlara bakışını düşündüm düşündükçe daha bir hüzün yüklendim...
oysa benim üşüyen yanlarım vardı herkes bir şey bekliyordu benden oysa benim beklentilerim daha çoktu hayallerim, umutlarım, korkularım vardı gözlerim sokaklara bakar, bakar, bakardı ve ben kadındım ve daha bahardı...
saygıyla...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eskici
B.Ö Üye **

YeLKeN aÇTıM RüZGaRa...
|
 |
« Yanıtla #10 : 08 Mart 2007 23:01:31 » |
|
Kadınlar… Ah kadınlar… Kadınlar… dünyanın en güzel yaratıklar›… Kadınlar … ayrılmaz parçalarımız, öteki yarılarımız… Kadınlar… hayatı paylaştıklarımız, olmazsa olmazlarımız… Doğururken kutsal, üretirken anıtsal… Varlıkları vazgeçilmez ve yaşamsal… Onlar ki vazo gülleri kadar alımlı Kır çiçekleri kadar çalımlı Ve yürek yangını kadar yalımlıdırlar… Kadınlar… İnsanlık şaheserleri… Kadınlar… Tanrı’nın sanat eserleri… Fırçamızda en güzel renk, Dansımızda en sevimli ahenk, Şansımızda kazanmaya denktirler… Şiirimizin sihirli imgesi, Mücadelemizin onurlu simgesidir onlar… Bestemizin can veren notası, Öfkemizin can alan hatası Ömrümüzün en doğru rotasıdırlar… Kadınlar… gözümüzde yegane, Göğsümüzde çarpıntılı bir hengame Ve bizi biz yapan muhteşem dengedirler… Kadınlar… mutluluğun evi-barkıdırlar… Kadınlar…hayatımızdaki en güzel şarkıdırlar… Kadınlar… Ah,kadınlar… İyi ki bize aykırıdırlar…
Yusuf Hayaloğlu
kadınlara dair yazıldığı düşündüğpüm en güzel şiir... bütün kadınlara armağan olsun... selam olsun 8 MARTLARI YARATANLARA...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doink
|
 |
« Yanıtla #11 : 08 Mart 2007 23:13:25 » |
|
Kadınlar kadar erkeklerin de bugünü kutlu olsun. Biz de emekçi kadınlarımız olduğu için seviniyoruz. Biz de kutlamak istiyoruz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pusu
B.Ö Üye *
|
 |
« Yanıtla #12 : 12 Mart 2007 21:45:04 » |
|
benim anlamadığım neden her zaman kadınlar hani eşitlik hangi eşitlik ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Doink
|
 |
« Yanıtla #13 : 12 Mart 2007 22:13:06 » |
|
o kadar da positif ayrımcılık olsun pusu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
melek
B.Ö Üye **

|
 |
« Yanıtla #14 : 23 Mart 2007 15:09:18 » |
|
...Kadına Yönelik Şiddet........ İçinde yaşadığımız düzen şiddetini de üretiyor,bu düzende şiddete en çok maruz kalanlar da kadınlar tabi ki.Medya da her gün görmeye alıştığımız kadına şiddet haberleri ne yazıkki sadece ölümle sonuçlanınca habere değer görülüyor oysa sadece ölümle sonuçlanan şiddet değil kadının yaşadıkları ölüm en son olanı.Yoksulluk da şiddettir,küfür hakaretlerde,işsiz bırakılmak da ucuz işgücü görülmekte eğitimsiz bırakılmak da eve hapsetmekte,bunlar çoğaltılabilir elbette ama kadına yönelik şiddetin gerekçelerine baktığımızda bunun içinde yaşadığımız düzenle ne denli bağlantılı olduğunu da görüyoruz.Şiddete uğrayan kadınların büyük çoğunluğu yoksul..yoksul olduğu için eğitimsiz cahil bırakılan, eve hapsedilen iş yaşamına katılamayan, kağıt üzerinde varolan haklarını dahi kullanamayan kadınlar,içinde yaşadıkları bu koşullar kendi durumlarını kanıksamalarına neden oluyor kanıksamak şiddeti arttırıyor...bu sistem kadını cinsel meta olarak pazarlıyor,namusu sadece kadının üzerine yıkıyor ayırımcılığı geleneksel yargıları zaten kendisi yasallaştırıyor.en son çıkardıkları yasada şiddete uğrayan kadın eğer evliyse yani resmi nikahı varsa sahip çıkılıyor yoksa insan değil yani ne hali varsa görsün yasası...bu düzenin bu sorunu çözmesi de beklenmiyor zaten varolan şiddetten alır yaşamının kaynağını...kadına yönelik şiddette sorunu sadece şiddeti uygulayanda aramak gerçekleri görmemektir,içinde yaşadığımız düzen şiddetini de üretiyor,bu düzenin egemenliği kalkmadığı sürece de sorunun çözümü mümkün değildir.her türlü şiddeti yok etmenin yolu şiddetin kaynağını kurutmaktan geçiyor şiddetin kaynağı içinde yaşadığımız düzendir,ortak ve örgütlü mücadeleyle yok olacaktır ancak..!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|