Forum arrow Genel Amaçlı Forumlararrow Duyarsız Kalma İsyan Et....arrow TÜRKÇEYİ DÜZGÜN KULLANALIM
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: TÜRKÇEYİ DÜZGÜN KULLANALIM  (Okunma Sayısı 1366 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SANEM
B.Ö Üye *
*

« : 09 Mayıs 2007 17:38:32 »

ARKADAŞLAR BEN BU KONUDA ÇOK  DUYARLIYIM LÜTFEN DİLİMİZİ DOĞRU KULLANALIM. YABANCI KELİMELERİ KULLANMAKTAN KAÇINALIM. BU KONUDA BÜTÜN YAKINLARIMIZI UYARALIM BU KONU HASSAS BİR KONU. BEN SİZDEN BU KONUDA DUYARLI OLMANIZI BEKLİYORUM. DEDİKLERİMİ CİDDİYE ALIP UYGULARSANIZ MEMNUN OLURUM ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
bltszlk
B.Ö Üye **
**

başka bi dünya böylesi degil benim istediğim

« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2007 17:59:26 »

Güzel Türkçemiz Turkchelesmesin!!!

altın yağmur

globalleşme sıradan bir amerikalının dünyanın her yerinde kendini evinde hissetmesine yaradı...
kocatepe1921
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #2 : 09 Mayıs 2007 18:01:37 »

Sonuna kadar katılıyorum ve buradan yönetici arkadaşlara sesleniyorum; forumda türkçeyi bozan her kim olursa olsun uuyarılsın buna devam ederse siteden atılsın
bltszlk
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #3 : 09 Mayıs 2007 19:25:04 »

birbirimizle çelişmesek güzel olur...

altın yağmur

globalleşme sıradan bir amerikalının dünyanın her yerinde kendini evinde hissetmesine yaradı...
Doink
Administrator
B.Ö Üye *****

el insaf ya nejad

« Yanıtla #4 : 09 Mayıs 2007 19:49:56 »

Bu konu altında tartışma yaratmanın bir anlamı yok kanımca. Günümüzde Türkçe'nin ne kadar kötü kullanıldığını hepimiz görüyoruz. ne yazık ki panik yapacak bir durum da söz konusudur

İnsanların kullanıcı adlarının Michael, George, King gibi kelimeler(isimler) olması Türkçe'nin doğru kullanımı konusunda söz söyleyemeyeceği anlamına gelmez. Bu Türkçe'nin yanlış kullanımı ile bağdaştırılması anlamsızdır.

Bu konuya mesajım yönetici olarak değil. duyarlı bir site üyesi olarak atılmıştır

tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #5 : 09 Mayıs 2007 20:28:07 »

Sanem arkadaşımıza bilgilendirmesi için teşekkür ederim...Yaşadığımız coğrafya üzerinde bütün dillerin yaşaması taraftarıyım ve bu yüzden mümkün olduğunca elimden geldiğince Türkçeyide düzgün kullanmak için çabalıyorum.
Forum kurllarımızı kontrol ederseniz nelerin ne olduğunu apaçık yazmışız ama şu var ki o kurallar okunmayarak sitedeki başlıklara yazılmaya başlanıyor...Fazla despot olmamak kaydıyla şunu tekrardan belirtelimki burası diğer sitelerdeki gibi bir forum sayfası değildir lütfen artık bu ayrımı en iyi şekilde yapalım....
Bu kısımları fazla uzatmaya gerek yok çünkü sürekli bunları söyledikçe kendimi tekrar ediyormuşum gibi geliyor bana...
Bir dil kültürdür ve bir halkı simgeler onun için bir dilin yok olması demek kültürün halkın yok olması demektir...
Bugün dünya üzerinde her gün yaklaşık 20 ye yakın dil yok oluyor...Bu nokta gerçekten acı bir ayrıntıdır....
Kültürün yok olmasını istemiyorsak yaşadığımız coğrafya ne olursa olsun herkesin ana diline sahip çıkması gerekmektedir eğer kültürünün yaşamasını istiyorsa...
Bu forumda biz yöneticiler elimizden geldiğince ve ilgilenebildikçe yazılanlardaki abeslikleri düzenliyoruz....

Ufak bir ayrıntı sevgili gladiatör68 siyasiler gibi ordu göreve der gibisinden yöneticilere uyarı yapmana gerek yok...Sende varolan gözler bizdede mevcut onun için sen ilk olarak birey olarak üzerine düşen görevi yap sonra öneride bulun.....

dostlukla...

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
bltszlk
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #6 : 09 Mayıs 2007 21:26:47 »

birbirimizle çelişmesek güzel olur...

Kimse ahkam kesmesin burda... Şu bunu yapsın bu bunu yapsın şöyle desin böyle desin diye... Aramızdaki bi kaç "şak şakçı" böylesi konulara balıklama atlıyo en çokda buna tahammül edemiyorum ... Türkçeden dem vururlar en çok kendileri katlederler... Sonrada yok efendim Türkçeyi koruyalım geliştirelim düzgün kullanalım ... Komiksiniz de "Mizah" bölümü forumun alt kısmında...

Bu arada "emine" sen burdayken dikkat ederim çelişmemeye de önce çelişmek için ortada çelişcek bi kaç doğru olması lazım ...

tartışma ortamı yaratmak istemiyorum...ben bunu senin için değil kendisiyle çelişenler için kullandım sende zaten belirtmiştin bunu...

altın yağmur

acldmkrs
B.Ö Üye *
*

masum olduğum için masumluğuma kimse inanmıyor

« Yanıtla #7 : 28 Haziran 2007 23:06:03 »

Abartmayın derim ...
 Önce isimlerinize bakın ... Özellikle üstteki arkadaş ...

Kimse ahkam kesmesin burda... Şu bunu yapsın bu bunu yapsın şöyle desin böyle desin diye... Aramızdaki bi kaç "şak şakçı" böylesi konulara balıklama atlıyo en çokda buna tahammül edemiyorum ... Türkçeden dem vururlar en çok kendileri katlederler... Sonrada yok efendim Türkçeyi koruyalım geliştirelim düzgün kullanalım ... Komiksiniz de "Mizah" bölümü forumun alt kısmında...

Bu arada "emine" sen burdayken dikkat ederim çelişmemeye de önce çelişmek için ortada çelişcek bi kaç doğru olması lazım ...

kendi söylediklerine bak önce bu kadar kaba olmana gerek yok bence biraz sakin ol bütün konulara cevap yazmak zorunda hisettme kendini biraz dışarı çık başka şeylerle meşgul ol bu kadar geçimsiz olma
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #8 : 28 Haziran 2007 23:11:50 »

Alıntı sahibi: acldmkrs
kendi söylediklerine bak önce bu kadar kaba olmana gerek yok bence biraz sakin ol bütün konulara cevap yazmak zorunda hisettme kendini biraz dışarı çık başka şeylerle meşgul ol bu kadar geçimsiz olma

Sanırım emek adlı üyemiz ile kişisel probleminiz mevcut.Onun için sizden rica ediyorum sıkıntınızı özel mesaj ile dile getiriniz konu içerisinde bu edinime girmeyiniz...
En son mesajın 1 ay önce yazıldığı konu başlığına mesaj yazıyorsunuz ve bu mesaj polemik yaratacak cinsten!!!Düşündürücü?

dostlukla...

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
delünündelüsü
B.Ö Üye *
*

Soldu gözlerimin maviliği...

« Yanıtla #9 : 25 Kasım 2007 10:40:23 »

Konu güncelliğini koruyamamış ve gördüğüm kadarıyla da amacına pek ulaşamamış Gülümseme
Açıkçası konu açılırken "Yabancı kelimelerin kullanımından kaçınalım" demişiz, ama ben konuyu başka bir yönden ele almak isterim. Bence yabancı kelimelerin kullanımı Türkçe'yi kısaltma ve imla-noktalama hataları kadar bozmuyor. Yabancı kelimeler dilimize bizim kadar zarar vermiyor.. Kararsız
Nbr, slm, ölyrm, glyrm, kib, manyax, ölmelerdeyim falan yanii.. gibi iğrenç kullanımların yanında bence yabancı kelimeler çok masum kalıyor..
Eğer dilimizde zaten 5 harften oluşan bir kelimeyi kabullenemeyip 3 harfe indirmeyi göze almışsak yabancı kelimeleri de kabullenebiliriz rahat bir şekilde.
Tepkimizi ortaya koyuyorsak önce kendimize dönüp, "etki"lere bir bakmalıyız diye düşünüyorum..
Sonra etkiye tepkimizi veririz... Göz kırpan
Saygılar..

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!
SAnA Ve AtALaRıNa KüFrEdEN GrUBu DiNLeMe!!!

"Ne olursa olsun, yaşamaya mecbursun..."
He bir de mümkünse GÜNEŞİMDEN KAÇ!
bulutsuz kent
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #10 : 16 Aralık 2007 02:35:22 »

Msn Messenger'de bile mesaj değilde ileti yazıyor...

Biz neden kendi dilimizi orada bozuyoruz ?

Lütfen biraz duyarlı olalım

Bir Güzel Gördüm Giderken Yolda . . .
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: