Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Manava bile baskı  (Okunma Sayısı 262 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bltszlk
B.Ö Üye **
**

başka bi dünya böylesi degil benim istediğim

« : 03 Nisan 2008 22:34:51 »

AKP’nin eleştiri ve uyarılara hiç tahammülü olmadığı biliniyor. Bu iktidar kendinden olmayan herkese karşı vicdan ve ahlak ölçülerine sığmayacak biçimde müdahalelerde bulunabiliyor. Büyük küçük dinlemeden üstelik.
Bakın size bir olay anlatayım: Eve giderken zaman zaman uğradığım bir manav var. Eve uzak olmasına rağmen önünde arabayla trafiği aksatmadan durabildiğim için bazen onu tercih ediyorum. İki gün önce yine uğradım. Manav “kapatma davasından” ötürü pek mutlu. “Neden?” diye sordum. “Abi” dedi “Bunca yıldır bu işi yaparım, bunca hükümet bilirim, ama bunlar kadarını hiç görmedim” dedi.
“Hayrola?” diye sordum tekrar. Manav sürdürdü konuşmasını: “Abi bunlar bir acayip. Buradaki esnafın ne olduğunu tek tek biliyorlar. Mesela benim AKP’li olmadığım biliniyor. Zaten hep konuşuyorum. Ama ne oluyor biliyor musun, bir sabah maliye ekipleri geliyor. Şu gördüğün manavı didik didik ediyor.”
Ben de gülerek “Canım ne olacak, bakarlar giderler, üzme kendini” dedim. Manav “Öyle deme abi, hiçbir şey bulamasalar faturaların neden buruşuk olduğunu sorup işlem yapmaya kalkıyorlar. Henüz açılmamış sandıkları sanki faturasız satıyormuşum gibi kayda geçirmeye çalışıyorlar. Bu sadece bana olmuyor. Şu gördüğün caddedeki AKP’li olmayan bütün esnaf aynı durumda” karşılığını verdi.
Bir iktidar, kendisinden olmadığı için küçük esnafı bile devlet gücüyle korkutmaya çalışıyorsa, işin çivisi çıkmış demektir
.

CAN ATAKLI

altın yağmur

globalleşme sıradan bir amerikalının dünyanın her yerinde kendini evinde hissetmesine yaradı...
Karlıkayın
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #1 : 09 Nisan 2008 21:12:14 »

Bukadarınında olduğunu sanmıyorum Gülümseme
Yani maliyenin durumu ortada onlar için AKP yada başka x partisi olması gerekmez onların çalışma halleri malum ha diyelimki böyle bir durum var hangi dönemde olmuyorki tabi böyle olmak zorundamıdır tabiki olmamalı ama bu sistemi değiştirmek çok uzun zaman alır belki torunlarımız yada torunlarımızın torunları görürler tabi bu vakte kadar dünyayı tüketip yok etmezsek...

...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: