Forum arrow Genel Amaçlı Forumlararrow Duyarsız Kalma İsyan Et....arrow Karadeniz'de kanser bizi yakalamadan biz kanseri yakalayalım!
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Bulutsuzluk Özlemi Bilgi Paylaşım Forumu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Karadeniz'de kanser bizi yakalamadan biz kanseri yakalayalım!  (Okunma Sayısı 2470 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« : 11 Şubat 2007 00:58:58 »

--------------------------------------------------------------------------------
GERİ SAYIM BAŞLADI…

Karadeniz'de kanser bizi yakalamadan biz kanseri yakalayalım!

Karadeniz'de Çernobil'den sonra artan kanser vakalarının erken tespiti için kanser taramalarının acilen başlatılması amacıyla “ KARADENİZ KANSERDEN ÖLÜYOR, DURDURUN ” adlı kampanya ile imza toplanıyor.

KARADENİZ FİKİR KULÜBÜ PLATFORMU (KFK) tarafından başlatılan kampanyanın amacı en az 10,000 imza toplamak.

Kampanyaya internetten katılanların imzaladığı elektronik dilekçe doğrudan TBMM'ndeki tüm milletvekillerine ulaşırken, sokakta da imza toplanıyor. Bu süreçte halka kampanyanın amacı hakkında bilgi verilip, destek istenecek.

Karadeniz'de kanserden daha hızlı hareket etmek gerektiğini vurgulayan Karadeniz Fikir Kulübü sözcüsü Bahriye Şengün, ”Ç eşitli görüşler karşı çıksa da Çernobil'den sonra Karadeniz Bölgesinde kanser vakalarında büyük oranda artış olduğu ve hastalığın tırmanışını sürdürdüğü yadsınamaz bir gerçek. Halkın yaşamı, bütçesi ve psikolojisine yönelik büyük bir yıkım getiren bu gerçekliğe karşı KFK olarak kuruluş amacımıza uygun bir yaklaşımda bulunuyor ve yöremizde kanser taraması ve kanser için erken teşhis merkezlerinin kurulmasını, mevcutların da sayılarının artırılmasını ve daha işlevsel hale getirilmesini devletten talep ediyoruz” dedi.

Şengün'ün yaptığı açıklamaya göre 10,000 imzanın tamamlanmasında koyulan hedef tarih 15 Nisan 2007. Toplanan imzalar Çernobil'in 21. yılında yapılacak panel öncesinde Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı ve TBMM Sağlık Komisyonu'na elden iletilecek.

Kampanya e-dilekçesine http://www.kfk-platformu.org/dilekce/ bağlantısından ulaşılıyor.

Uluslar arası katılıma açık olan kampanyanın İngilizce e-dilekçe metnine http://www.kfk-platformu.org/dilekce/petition/ bağlantısından ulaşılıyor. Kampanyaya elden imza toplayarak destek olmak isteyenlerin bilgi@kfk-platformu.org adresinden talepte bulunmaları halinde kendilerine imza formu gönderiliyor.

Bilgi için:
Bahriye Şengün KFK Sözcüsü
Tel: 533-593 13 37
E-Posta: bilgi@kfk-platformu.org

www.kfk-platformu.org

yazi kaynak: Kfk-Platformu.Org

haber lazuri.com sitesinden alıntıdır...

umarım sitemizin üyeleride bu tepkiye karsı destek verirler...Çünkü ortada insanlık adına verilen bir tepki vardır

dostlukla....
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2007 11:18:06 Gönderen: tsira » Logged

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
zeze
B.Ö Üye *
*

« Yanıtla #1 : 14 Şubat 2007 09:35:14 »

arkadaşlar iki dakkanızı almayan tıklama bir ömür insanlara yardımcı olucaktır ne kadar çok imza o kadar çok can demek unutmayalım!

istanbulda; kayboldu hayyam
tanrı eriyor,
zaman yıldızlı ela...
tüm denemeler
kekemelerimizden...
freedom
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #2 : 14 Şubat 2007 09:57:27 »

Duyarsız kalmamız gereken bir konu kesinlikle teşekkürler bilgilendirme için.

MOR PELERİNLİ VAMPİRELLANIN KARANLIK ŞATOSUNUN KIRINTILARIYDI ELLERİMDE KALAN... BİR DOKUNUŞTU HAYALİ, AYDINLIKTAN KAÇARKEN....
prusias
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #3 : 25 Şubat 2007 00:11:37 »

bılgılendırmeden zıyade  gereken yapılacaktır yazılmasını daha cok ısterdım gereken yapıldı

daha ne kadar chinaski                  
daha kaç aşk vurulacak gökyüzünden
daha kaç kadın?
daha kaç gün ve yıl.
aci yürüyor bu adamın gölgelerinde
kollarımda hissediyorum.
yalnız kalmaktan hoşnut biriydim eskiden
şimdi yıkıldı duvarlarım
ellerine g
tsira
Administrator
B.Ö Üye ****

« Yanıtla #4 : 25 Şubat 2007 00:21:00 »

aslında insanım diyebilen herkesin bu kampanyaya katılması gerekir....çernobilin en fazla etkilediği bölge olan karadenizde şimdi tekrardan nükleer santral kurma telaşına girmiş hükümet...
hangi akıla hizmer ettiklerini hangi çıkarlar doğrultusunda hareket ettiklerini tekrardan gözler önüne sürdüler...

elbet çark düzüne dönecektir....

dostlukla...

Alternatifdunyam.Com © | Başka Bir Dünya Mümkün...
prusias
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #5 : 25 Şubat 2007 00:28:19 »

cogu..yanı cok sevdıgım kanserden oldu belkıde cornobil yuzundendır o zamanlar bu kadar teknolojı gelısmemistı ve olenlerde unlu degıldı. kapandı gıttı..............ama zaman hızlı gecıyordu gecerkende cogu teknolıjıde gelısıyordu..kazım abı nasıl muzıkte cıgır actı olumu bıle bır cıgır acmasına neden oldu dıye dusunuyorum bunun ıcınde herkesin gerekeni yapmasini beklıyorum burda sadece yorum yazmakla yada okumakla olmuyor bununda herkes farkında olsun....lutfen

daha ne kadar chinaski                  
daha kaç aşk vurulacak gökyüzünden
daha kaç kadın?
daha kaç gün ve yıl.
aci yürüyor bu adamın gölgelerinde
kollarımda hissediyorum.
yalnız kalmaktan hoşnut biriydim eskiden
şimdi yıkıldı duvarlarım
ellerine g
deli afitap
Global Moderator
B.Ö Üye ***

.........

« Yanıtla #6 : 25 Şubat 2007 00:32:22 »

herkes kendi üzerine düşen 'görevi' yapsa ki bu bi insanlik görevidir bence o kadar çok kişiye ulaşırız ki .... ben çok umutluyum bu kampayadan  Masum

Sk'udas Xalk'epesi Cumpoba
puratu
Global Moderator
B.Ö Üye *****

« Yanıtla #7 : 25 Şubat 2007 00:35:33 »

çok haklısınız
birde herkes il dışında bir tanıdığına yollasa linki daha iyi dağılım olur
ben atmaya başladım bile...

freedom
B.Ö Üye **
**

« Yanıtla #8 : 28 Şubat 2007 08:43:58 »

BEN YÖNETİCİSİ OLDUĞUM SİTEDE KONUYU GÜNDEME GETİRDİM , MÜMKÜN OLDUĞUNCA DİĞER ÜYE OLDUĞUM PLATFORMLARDADA DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUM VE YETKİLİLERLE BİREBİR GÖRÜŞMEYE İRTİBAT HALİNDE OLMAYA ÇALIŞIYORUZ KARADENİZ FİKİR KLUBU PLATFORMUNDAN BAHRİYE ŞENGÜN'ÜN BİR MESAJINI SİZLERLEDE PAYLAŞMAK İSTİYORUM

Sevgili arkadaşlar,

Bütün çabalarınız için çok teşekkür ediyor, katkılarınıza saygı duyuyor, devamını rica ediyoruz.

Kanser veya başka nedenlerle yakınlarını kaybedenlere de sabır diliyoruz. Ancak sabrın içinde nedenleri sorgulama gücünü de!

Topladığımız imzaların Meclis'teki ilgililerine ulaştırılmasından sonra en önemli süreç başlayacak. Yani amacımızın takipçisi olacağımız, bütün kapıları zorlayacağımız süreç. O zaman da desteğiniz gerekecek.

Çernobil ve etkileri ülkemizde yok sayılmıştır ve sayılmaktadır. Bir nükleer kazanın serpintilerinin ölümcül varlığıyla yüzleşmeyi beceremeyenler, halkını buna karşı koruyamayanlar bugün enerji gelecek, istihdam gelecek safsatalarıyla nükleer santral inşasından bahsedebilmektedir. Bu önemli bir çelişkidir, güven sarsıcıdır, hatta öfke uyandırasıdır.

Yaşama hakkı insanın yegane dokunulmaz hakkı iken ihmal ve yok sayma Karadenizde kanser kılığında yaş, cinsiyet, mekan ayırdetmeden kol geziyor. Radyasyonla gelen genetik bozukluklar Çernobil'in etkilediği bölgelerde iki kat artmıştır. Bütün dünyanın kabul ettiği gerçeklere biz kulak tıkıyor ve ölümlerin ardından bakıyoruz, bakıyoruz!

Bu körlüğe ve sağırlığa dur demek adına bir kampanya başlattık.
Sağlıklı yaşam hakkı talep edebileceklerini anımsatmak istiyoruz kanser illetini sessizce ve umutsuzca kabul eden insanlarımıza. Sorumluluk duygusu eksik olan yetkilileri hatalarını onarmaya ve ölümlere dur demeye çağırıyoruz.

Erken teşhis çok önemli. Bedelsiz bakım da. Birilerinin ölenlere borcu var. En azından geleceğimizi daha sağlıklı kılmak adına almaları gereken önlemler var.

Süreç uzun olacaktır. Bizi duymazdan gelmeye çalışacaklardır. Ancak bize düşen süreçleri oluşturmak, onun parçası olmak, onu inançla uygulamak ve takipçisi olmak.

Başarırsak hep birlikte başaracağız.

Sanat, toplumsal duyarlılığı içinde barındırdığı sürece yaratıcılığını koruyacaktır... Konserlerde pankart açın, sesinizi duyurun, gerçeği farketmelerini sağlayın lütfen.

KFK'dan hepinize BARIŞ dolu selamlar, teşekkürler yolluyoruz.

Bahriye Şengün

MOR PELERİNLİ VAMPİRELLANIN KARANLIK ŞATOSUNUN KIRINTILARIYDI ELLERİMDE KALAN... BİR DOKUNUŞTU HAYALİ, AYDINLIKTAN KAÇARKEN....
ilkeee
B.Ö Üye **
**

Kalbim ellerim kadar küçük değil...

« Yanıtla #9 : 05 Haziran 2007 15:19:09 »

kayıtsız kalınmamalı!

"el pueblo unido Jamas sera vencido"

Bulutsuzluk Özlemi sardıysa beni,
Kanat takıp "Deniz" gibi uçmam mı lazım?
ezgizz
B.Ö Üye *
*

lay lay la lay :)

« Yanıtla #10 : 27 Ağustos 2007 19:34:29 »

bilgi için teşekküürler...

umuda yolculuk yapmak... Gülümseme
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: